Tuesday, April 9, 2019

Aiskrim Wall`s Asian Delight


As salam semua kwn2,

Time sejuk2 lps hujan ni nk cerita pasal aiskrim lak hehehhe... tengah teringat kan nnti lupa payah lak nk bercerita hehehe... 

Aku dh lama usha tong aiskrim wall`s kt giant bkt antarabangsa nih, selalu aku duk usha je aiskrim nih.  Aritu nk beli si aiyan tgh batuk2, mesti edy tak bagi beli punya. 

Tp ujung minggu baru ni, beli barang dapur, aku usha lagi geram punya pasal aku beli lah yg coconut corn, mmg sedap naw2 ko... terasa santan ngn jagung tu biji2 dia.  Lembut je aiskrimnya... mmg bestlah korang. pasni aku nk try lak yg perisa lain2 tuh.

Ada banyak pilihan tau antaranya
Coconut corn
coconut
black bean
delight taro


dh lama usha akhirnya.... mana blh tahan

ni pun nampak menggoda... 

jakun terujan nk cuba yg ini juga

dlm kereta terus makan lah... 

nampak tu kuning2 tu, sebijik2 jagung tuh

korang mmg kene cuba tau

16 comments:

  1. kacang merah tu sedap agaknya kan... nak kena cuba ni... hihihihi

    ReplyDelete
  2. en Ejulz- mmg sedap nih... kene cuba tau

    Lynn-tulah, nampak sedap kan, mmg kene try jgk tuh... sbb peminat kcg merah

    ReplyDelete
  3. Tengok ko makan aiskrim teringin pulak akak Dana.... padahal akak bukannya suka sangat aiskrim ni. Tapi mcm menarik pulak aiskrim kelapa tu ek.... bolehlah try beli nanti,

    ReplyDelete
  4. pernah rasa yg coconut.. sedap!
    tapi aina tak suka, dia kata ada sayur.. hahaha, selamat.. boleh akak makan semua

    ReplyDelete
  5. k Hainom- try la kak, aiskrim ni sbb dia guna kelapa... rasa dia tu lain tau dr yg biasa pakai susu tuh

    k Nurbijen- tulah kak kan, dana tak try lg tp nampak dia ada cebisan2 kelapa tu compom sedap... aiyan pun tak suka yg dana punya sbb ada cebisan jagung tu heheheh

    ReplyDelete
  6. uish sedapnyaa. tak pernah rasa lagi semua range dia tu. Black Bean menggoda.

    Cici suka cari aiskrim kat Petronas/ 7E . kedai runcit bawah rumah ni takde pilihan sangat

    ReplyDelete
  7. ada satu hari tu gigih beli. then terlupa nak makan...habis dia cair

    ReplyDelete
  8. Cici- kt giant selalu ada dik, cuba lah cari... terasa santan dia tuh

    wak WP- sedap layan time pns2 ni wak

    Nadhie- syg tuh, kadang tu dh balik umah atau bizi ngn benda lain blh jd lupa

    ReplyDelete
  9. Tengok entri ni waktu panas tengahari. Fuh nikmat! Baru tengok belum makan hihi.. salam kenal kak dari syaza πŸ˜ƒ #follower319

    ReplyDelete
  10. sedapkannn. setuju, dah try yang coconut.. seperti menggigit coconut shake rasanyaπŸ˜‹

    ReplyDelete
  11. ishhh tak boleh jadi ni! nak kene cuba jugak!

    ReplyDelete
  12. Waaa mengimbau kenangan la aiskrim kelapa

    ReplyDelete
  13. sedap ye kak. nak cubalah nanti. yang coconut tu akak kena beli. tu Ros dah try. sedap. siap ada isi kelapa lagi.

    ReplyDelete
  14. Kebanyakkan perisa tu Mrs. A suka.
    Belum jumpa lagi Asian Delight ni
    Nanti nak beli jugakkkk....

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...