teman2....

Thursday, January 11, 2018

photo diary #2 2018

As salam semua kwn2,

Salam khamis kwn2 yek....

Skrg nih tiap subuh n pagi mesti hujan, nsb arini hujan subuh2 time2 pg keje tu dh benti kalau tak sian la nk antar anak2 sekolah.  Musim hujan di awal tahun ni kan.... tu yg kadang anak2 liat sikit nk bangun.

Mcm biasalah khamis kite layan gambar2 lah yek kwn2.... tgh rajin bt ntry PD, klu tak memanjang takde gambar

beli cempedak ngn membe opis dr kebun abah dia, jenis cempedak kampung... udahla besar isi rapat2 manis RM25 mmg berbaloi n murah sgt

walaupun isinya agak nipis tp manis n rapat2 puas la mkn bila grg pns2 nih
kuih beko.... di buat dr kelapa muda, kuih tradisional kelantan n terengganu... sedap mmg rare sgt

mlt tak mo mkn nasi, suh edy belikan buger ayam spsel... baru mkn separuh

pagi td nyer cerita... selalu pg sarapan ngn mama papa dh tunggu kt paking opis n anto pi sekolah ngn moto
siap ngn topi keledar baru


aritu papa tunjuk pic profile grup wassap kelas aiyan... ni lah anak2 syurga yg jd kwn sekelas aiyan



10 comments:

Cik Rose said...

cempedak.. lama jugak tak makan cempedak ni..

lieyalatif said...

tgk cempedak tu terus teliur dana.... aritu tgk ramai gak jual tepi jalan....akunak cari le nanti...goreng sendiri baru puas kan makan....

kuih beko aku penah try gak dana...opismate bawak...sedap gak....

budak2 ni mmg dana...kalo suh pilih moto dgn kereta mmg dieorg pilih naik moto...sebijik mcm dayyan le perangai aiyan nie....

aizamia 3 said...

Tengok dak Aiyan ni.. alahai bilalah dapat jumpa dia ni..

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaa cempedak tu kak Dana.

Mimi Azirah said...

Cempedak tu buat cempedak goreng sedappp

Rahsia Melancong said...

Salam owner blog Nor Hidana. Mohon update Blog List. Saya dah masukkan blog Nor Hidana kat blog list Rahsia Melancong.

Azian Elias said...

sesekali makan mmg sedap.. tambah2 hari hujan ni.. sejuk nya macam masa srping kat kashmir je..heee

TukangKebun said...

Berbaloi tu cempedaknya banyak isi tu.
Sedap goreng makan masa musim nyaman ni pastu sambung tidur hehehe...

norhidana miswan said...

Cik Rose- akak suke grg, mkn gitu je tak berapa minat

Lieya- kalau beli 5 ketul dh rm3 kadang mahal lg, baik grg sndiri... itulah mmg di pilihnya moto lbh lg dr kete kn

k Aizamia- heheheh insyallah akan tiba masanya nnti kak

Inani- sdp dik, lagi2 grg sndiri puas mkn

Mimi- mmg akak grg je, tak minat mkn gitu je sbb penah tercekik dulu gara2 mkn cempedak gitu je heheheh...

Rahsia Melancong- ye terima kasih, insyallah nntti akan update

k Azian- betul kak yan, sejuk mcm apa kan

Tukang Kebun- aah kak, isi rapat2 manis jns cempedak kampung...

hainom OKje said...

Aduh Dana... ptg ptg tengok makanan kemecer hakak weyh. Sedapnya beger spesel.
Teringat beli cempedak goreng yg mahal kat Bellamy hari tu. Beli sendiri baru puas makan ek!