teman2....

Tuesday, January 5, 2016

Penguat semangat

as salam semua kwn2,

selamat hari selasa kwn2....
apasal lah rasa minggu nih lama betul lah nk tukar hari hehehe baru selasa yek...

smlm ptg masa amik aiyan mama berdebar2 jgk camne lah agaknya dia...
masa smpai tadika tuh, masa nampak dia alahai kesian nya muka dia... muke mcm pnt sgt tak bermaya...
ddk dlm kete pun trs ddk belakang... dia senyap je mama tanya pun senyap... mama dh risau

pastu dgr dia kata nk pi kedai, mama kata ok kalau hujan benti kita pi kedai, smpai ukay perdana mmg tak ujan lg... singgahla speedmart beli brg skit pastu dia amik menan nih, kalu selalu mmg mama tak belikan tp sbb smlm dpt bonus konon2 nyer mama pun belikan lah.

Sampai umah mandikan dia pastu bg dia main, terus tukar muka dia hepi gelak ketawa sambil main.
mama pun rasa hepi jgk sbb dpt tgk muka ceria dia....

Pg nih mama singgah gerai mkn ingat nk bfast ngn dia, tp dia sibuk kata nk pi sekolah... smpai bfast pun tak nk... tanya kt teacher smlm dia tak tdo ke? aah teacher kata dia tak tido.... ptt lah dia tak bermaya n nmpak penat

robot kecik nih boleh ke depan ke belakang jln2 pusing2

tgk dia gelak ketawa kita pun rasa hepi... 


p/s: berapa lama lg lah penyeksaan ini nk berakhir... opis dh berminggu takde ekon... jupem nih dh miskin sgt ke tak blh nak baiki....

10 comments:

Raihanah Ahmad said...

semoga dipermudahkan semua urusan

Cik Da said...

x penat aiyan ke tadika...

Aida Salleh said...

Ala siannya Aiyan. Letih sangatlah tu. Anak buah kita pun sama. Balik Tadika mandi minum susu terus pengsan padahal sblm ni mmg payah nak tido petang. Takpe2 nanti lama2 oklah diorg tu kan..Baru2 ni nak sesuaikan diri je tu.

Pasal aircond tu berapa lama dah? ishhhh kesiannya...mmg seksa kalau opis takde aircond. kalau kat umah lain citer. Huhuhu...

Blog kita dah tukar url tau....http://aida1476.blogspot.my/. Kalau nak jenguklah kan :-)

nila anggraini said...

Semoga di berikan kemudahan oleh Allah Swt...aamiin..

hainom OKje said...

Mak bukan main risau lagi, rupanya Ayyan ngantuk hihi...
Yelah, namanya pun emak ek Dana, ibu mana tak sayangkan anak....

hainom OKje said...

Mak bukan main risau lagi, rupanya Ayyan ngantuk hihi...
Yelah, namanya pun emak ek Dana, ibu mana tak sayangkan anak....

aryan azra said...

patutla penat aiyam tak tido ye...seronok kot main dengan kawan2 tu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Penat ye aiyan hari pertama sekolah..
Mula2 tu Dana..
Esok2 ok lah tu..

Teruknya aircond rosak lmbt nak baiki..
Aduhai kesian pekerja..
Bertabahlah dulu ye Dana..

Nafira usof said...

fuhhh.. kat opis xde ekon??
boleh berdenyut2 kepala kat opis tuh.
skrg nih cuaca dah start panas dah nih.
bertambahlah kakak ku~

Agaknye Aiyan penat sgt kot.
tuh yang nak bersembang pon xde mood.
memang lega hati kalo anak kita sonok pergi sekolah kan~
nak keje pon hati senang.
kalo camnih, nak beli menan setiap bulan pon takpe. hahahaha

Nabila Syifa said...

Mula2 mmgla.lama2 msti dia terbiasamn seronok