teman2....

Tuesday, January 12, 2016

anak bertuah

as salam semua kwn2,

selamat pagi selasa semua....

arini bermula lah sebuah cabaran, hati mama nih mmg dh lega masa minggu pertama bila dia hepi pi sekolah n tiap pagi antar tak nngis... tp rasa pelik sbb aiyan rilex sgt tak meragam, mama bg can minggu ke 2.... n betul dia dh mula bt perangai... anak bertuah

Dari semalam masa antar dia dh mula tanya papa mana, aiyan nk mkn roti tlr, aiyan nk beli menan... bila ckp takde kedai bukak pagi2 nih... dia dh mula liat.... smlm dia tak nngis lg tp pagi td dia nngis2 huhuhu... dia tak ckp taknk pi sekolah cuma mula lah nk mkn roti tlr lah apa lah... pujuk2 pun tak jalan, sampai last2 teacher dia dukung msk sekolah... huhuhu hati mama terus rasa risau.... harap2nya ok lah bila dh msk tuh, kalu dia nngis tak benti2 ke apa msti teacher dia call mama kan

gambar minggu lps... masa nih excited lg nk pi sekolah

mlm td pi mkn roti tlr kt mamak ngn papa... 

p/s: mlm td maktek ckp psl ada org nk dtg merisik.... huhuhu rasa dh tua sgt aku, tak sangka adik2 aku dh besar dh nk kawin.... tp hati rasa sedih makngah terasa tak bila dia belum lg bertemu jodoh, kami adik badik faham tp tkt mlt makcik2 yg kadang mcm tempayan bila ckp tak fkr perasaan makngah

21 comments:

Kakcik Nur said...

Kenapa kakcik rasa tulisan kat blog Dana ni kecik sangat? Ke mata kakcik dah rabun? :)

Semoga Aiyan akan segera seronok untuk ke sekolah, ya...

tiga lalat said...

MUGO makngah bertemu jodoh disyurga., amin ya robbal alaminn ;p

Kakzakie Purvit said...

Betullah kata kakcik tu Dana, besarkan sikit font buat memudahkan kami yg rabun ni:)

Pandai juga Aiyan trick ye:)

ps: doa kakak buat MakNgah akan tiba gilirannya juga.

Lea Ismail said...

Budak ni datang mengadanya mcm2 hallah dibuatnya pagi2.Kadang2 menguji kesabaran kita

cheq da said...

Budak2 biasa la dana..anak akak pun meragam jgk..huhuhu

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- heheheh alah kakcik dh beberapa minggu dana guna font kecik nih, sbb dh kene tgr dana beso kn yek

3 lalat- amin2 ye wak

k Zakie- alamak 2 org dh tgr... ye dana dh besokan font nyer... amin2 mekasih kak

Lea- itulah... mmg kadang ilang jgk sabo tuh

NEKCIK said...

Anak beetuah..teringat arwah mak klau marah anak mmg sebut anak bertuah..alhsmdulilah..mmg bertuah.. doa ibu kan berkat .
Wamboii bizi lah Dana nak terima adik ipo

NEKCIK said...

Anak beetuah..teringat arwah mak klau marah anak mmg sebut anak bertuah..alhsmdulilah..mmg bertuah.. doa ibu kan berkat .
Wamboii bizi lah Dana nak terima adik ipo

lieyalatif said...

aduh aiyan..... camne leh jadi gini nie...tu laa dana, risau kan kalo jadi gini..tak tenteram nak keje...tapi betul gak ckp ko, kalo nangis teruk mesti cikgu dah call...rasenye okey tu..saje aiyan nak uji ko pagi2 heheheehehe...jumpe kawan sure die ok...

alhamdulillah..sampai sudah jodoh maktek....utk makngah ..takpe ade jodoh tak kemana...dah le makngah tu pandai masak, pandai bercucuk tanam ..

Aida Salleh said...

Aiyan test power jer tu Dana. Hehehhee....Insyaallah nanti oklah tu. Kita sama-sama doa ya.

Pasal jodoh tu takpe Dana. Kita doakan yang baik buat Makngah ok? Mulut orang kita tak boleh tutup kan? Jodoh ni rahsia Allah. Kita tak pernah tau apa yang ditentukan untuk kita. Berdoa je lah selalu. Kita kena redha dengan setiap ketentuan Allah. Ok?! nasihat daripada orang yang dah masuk kategori terlajak. Hehehee... Jangan bersangka buruk pada Allah. Dia bagi apa yang kita perlu bukan apa yang kita nak.

Bbwana adienia said...

Hihi..macam2 karenah aiyan ya..layankan ja..:)

iryanty ismail said...

nape aiyan meragam..aiyan kan good boy..

moga aiyan lembut hati mau ke sekolah...amin

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga beroleh kebaikan buat makngah seleps ini.

Yana Libra said...

alahai...mcm2 ye..camne lah time sy nanti..huhu

norhidana miswan said...

Cheqda- huhuhu tulah kak, kene sabo banyak2 jelah

Nekcik- huhu itulah kan kak mmg bertuah sungguh pun

Lieya- ntahla tp aku dh agak semua ni akan terjadi huhuhu dh mcm cite industand lak

k Aida- huhuhu tak sanggup rasanya sbb thn lps, dkt setahun bt pangai gitu, yelah kan kak... moga ada jodoh buatnya nnti.... dh Allah belum nk temukn

Bbwana- mmg mcm2 pangai kerenah dia tuh

Iryanty- gitu lah dia tuh, tak blh nk percaya sgt...

PMDR- amin2

Yana- tulah... kene redho jelah

aizamia3 said...

Saja dia nak duga mama dia lah tu.. ;)
Moga MakNgah sihat dan kuat serta bertemu jodoh yang selayaknya hendakNYA.

wahida said...

alahai aiyan...awat lagu tu...takpe..esok esok dia ok la tu...

insyaAllah ada jodoh makngah lepas ni..kita sama2 doakan untuk makngah...

hainom OKje said...

Biasalah mood budak budak Dana, kejap ok, kejap tak....Alah, mama toksah risau sangatlah.....
Yelah kan....nama pun manusia. Insyaallah nanti sampailah jodoh makngah tu

Nooriah Abdullah said...

biasa lah tu anak2 mmg gitu
cucu kaknoor sorang ni pun sama jugak bertuahhh saja hehe

norhidana miswan said...

k Aizamia- itulah, mmg menduga betul

k Wahida- itulah nsb arini ok....

k Hainom- risau sbb pyhla pagi2 nk ngantor kene pujuk bagai... udah beso tuh

Maria Firdz said...

anak memang sentiasa bawa tuah... hehe