teman2....

Monday, January 18, 2016

maktek oh maktek

as salam semua kwn2,

selamat hari isnin kwn2... takmo mood blues2 monday yek heheheh

Nk cite perihal maktek nih, yelah lps dia kata nk kawin akhir thn nih, aku dh mule suh dia bt persiapan. Insyallah bln 5 nih family kwn tuh nk merisik, jd dia dh mula lah nk cari cincin risik.

Pastu sapa lg lah yg jd mangsa..... kakak nyer lah
Nk pilih cincin risik pun nk suh aku tgk..siap wassap bagai, aku yg pening. sabo je kan
Aku kata, selalu risik pakai cincin belah rotan. 
Jd dia pun gigihla cari belah rotan, pastu kata takde yg kenan.... mule lah dia hint2 nk ajak aku pilih cincin, aku nih bkn takmo teman tp yg nk di risik dia, nk kawin nnti dia jd biarlah dia pilih sndiri.
Dia dh tgk kt pohkong kata takde lawo, pastu smlm dia tunjuk kt aku pandora nyer cincin

Mule lah kakak nya yg agak evergreen nih bebel, takkan cincin risik nk pakai silver or emas putih, emas kuning lah lawo.... pastu dia kata saja je tunjuk kt aku
n dia nk bg cincin nih kt makngah, sbb dia langkah bendul makngah... 
makngah mmg suke silver or emas putih nih

Dh sambil2 tuh lawo lah jgk kalau beli utk diri kakak nyer nih kan hehehe... cuci2 mata kan

comei2 tp mcm urban sgt kot

boleh tahan comei2 jgk cincin nih tp silver lak.... 

yg berbatu beso tuh lawo jgk tp aku kata itu kalu time nikah lawo lah

kalau org2 tua tgk msti pelik kalu cincin gini di pilih maktek

p/s: Arini bday papa aiyan, takde suprise apa pun cuma mlm nh nk msk spesial skit hehehe... konon nyer

13 comments:

Kakzakie Purvit said...

Itulah dikatakan darah daging Dana
Lagi pula Maktek nak refer pada siapa kalau bukan kak long dia.
Mak biasalah apa pun kita kata dia akan kata ok. Tak memberi pendapat biasanya .

Raihanah Ahmad said...

elok pakai emas kuning je sis, ada value dan boleh jadi aset

Raihanahahmad said...

bestnya boleh shopping cincin ni. hihih

aizamia3 said...

Moga urusan berkaitan dipermudahkan.. ;)
Dulu akak cukup gile barangan silver.. hehehe..

Azian Elias said...

untung org yang langkah bendul.. dapat cincin ye.. so now dana busy bebeno lah ye.

SHERWIEYNA MUZZAWER said...

wahh cantiknyaaaaa! nak satu sis..hehehe

Nooriah Abdullah said...

bagi kaknoor semuanya cantik je cincin tu, dah lamaaa tk beli cincin hehe tingin lah pulak

aryan azra said...

Maktek nak bermanja dengan kakaknya la tu...

Cantik2 cincin tu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Eloknya dibelikan cincin emas tu Dana..
Baru nampak cincin risik..
Cincin silver tu utk suka2 boleh lah ye Dana..
Dan kakak sulong memang pun tempat rujukan..

Selamat hari lahir buat hubby dana :)

norhidana miswan said...

k Zakie- yelah kak... mmg kite lah tempat dia mengada2 hehehe

Raihanah- itulah mmg kalu blh nk dia pakai cincin emas kuning je...

k Aizamia- dana pun dulu2 masa belajar ckp suke ngn barangan silver kak

k Azian- heheheh atuk kata kene belikan jgk sepersalinan baju

Sherwieyna- hehehe itulah comei2 jgk kan

k Nooriah- heheheh kan comei2 tp bg dana mcm tak sesuai utk risik kot

k Aryan- mmg selalu sgt bermanja smpai kadang fenin

k Nurhayati- kan kak... emas kuning lg sesuai rasanya...

wahida said...

mmg cantik semua design ni nok...aku berkenan yang design daun tu...
tapi kalau bab merisik ke tunang ke, better emas kuning tu...nampak proper...

hainom OKje said...

Org muda biasalàh Dana mestilah suka yg silver ke emas putih ke....mak pun sebenarnya suka gak... Emas kuning ni kurang berkenan....

Adoi ....bawak bawaklah bersabo kakaknya tu...sian maktek tu...

hainom OKje said...

Org muda biasalàh Dana mestilah suka yg silver ke emas putih ke....mak pun sebenarnya suka gak... Emas kuning ni kurang berkenan....

Adoi ....bawak bawaklah bersabo kakaknya tu...sian maktek tu...