teman2....

Thursday, October 22, 2015

Belajar mewarna

as salam sume kwn2,

selamat hari khamis semua yek.... mls nk bebel panjang2 nih beno nyer... 

Mari share cite psl aiyan, takde banyak gambar nk bt photo diary lah arini.... smlm ptg balik keje singgah speedmart beli brg pantry opis pstu aiyan biasa lah dia msti duk usha tmpt menan, lps dh siap2 aku pilih brg aku... tgk dia msh lg dok pilih2... 

disebabkan menan2 lain mahal2 over rm40 aku mmg takde la nk beli dia pun berkenan, pastu nmpak menan nih... ada yg tanpa color n ada color... apa lg.... beli lah, balik umah excited lah dia mewarna.... 

tp mmg comot lah tp nmpak lah dia seronok.... selalu bg color kayu je bila bg color air suke lah color blh campur2 jd warna lain.... pasni kene carikan apron plastik lah utk dia.... 

dlm bekas nih lah... ok lah bg aku rm5 tuh


benda yg dia warna kan tu ladybird sebenarnya tp dh jd rupa batu hahhaha

dia tak layan katun tak layan otomen sibuk dek mewarna nih

sampai nk baring dh aku tgk.... 6 color tuh ok lah.... 



13 comments:

aryan azra said...

kusyuk betul aiyan mewarna ye...bagus juga bagi anak2 mewarna macam ni kan, serlahkan kreativiti dorang

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Mencuba seseuatu yg baru tu Dana..
Bagus.. jadi berkembang fikiran aiyan tu :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pandai dah aiyan. Dah pandai mewarna.

Jobdirumah Buat Duit said...

aiyan dah pandai nak mewarna. Nanti mesti rajin bila dah besar.

OhPanduan said...

Antara langkah pertama nak ajar anak anak belajar. ajar mereka mewarna. :-)

tiga lalat said...

tekun mewarna tu makk., ;p

saly said...

Alahai asyiknya aiyan mewarna.. hihi bagus tu budak2 mmg suka mwarna,ank saly pun sama.suka sangat lh klu bab mwrna ni.

iryanty ahamad said...

:-)) wah aktiviti baru ye ayyan...thumbs up..manalah satu hari nanti jadi pelukis ...amin

NEKCIK said...

tu diaa..aiyaan jadi artist ye..
mana tau bakat dia menyerlah di suatu hari nanti..insyaallah

Ibu Lala said...

mesti dia eksaited nak main water kaler tu. nanti dah besar boleh orang seni.

norhidana miswan said...

k Aryan- benda baru itu ada skit jakun hehehe

k Nurhayati- hehehe itulah kak, dia benda2 gini suke lah

PMDR- dia bab warn2 mmg teror dik oi

Jobdirumah- insyallah

Ohpanduan- selama nih mewarna jgk tp pakai color pencil

3lalat- mmg tekun sampai tgn ngn baju2 kene warna sekali

Saly- tp kene pantau jgk kalu tak abis 1 umah kene cat

k Yan- hehehe amin2

Nekcik- amin2... masin lah mlt nekcik

Ibu Lala- mmg ini mintak lg... tgk lah nnti nk jgk belikan utk dia

Kakzakie said...

Hahaha.... suka hatilah Aiyan janji happy
Khusyuk sungguh tu Dana jgn pandang sebelah mata:)

hainom OKje said...

Hihi....ladybird jadi batu ek....ingat okje dia kaler surat khabo tu Dana......

Budak.... bab bab kaler dgn air ni mmg suka betul ek