teman2....

Wednesday, May 14, 2014

WW menggigil kaki ku

as salam sume kwn2,

3thn lebih tak bwk kete manual, bile smlm ptg edy call suh amik dia ngn aiyan kt giant sbb myv nyer bateri kong... menggigil masa mule2 msk gear n tekan klas kete .....

udahla kene turun naik bukit...nsb lah aku msh ingat lg walaupun kete mengaum2 ahhahhaha

p/s: arini msh lg selsema... kepala pun rasa tak sedap lg... aduhla badan2

17 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

akak pun dah lama tak byk keta manual..keta auto pun jrg sgt dpt peluang kat sini..big bos jer jd supirnya...

lieyalatif said...

haahahah tapi ko kire terrra gak bawak...kalo aku dah darurat2 gini ade yg call cab jek kang hahaahah aku reti auto jek beb....

Sis Vee said...

dah mcm my kakak jer . mengharap enjin tak mati kat trafik light ... heheheee

Nafira usof said...

Salam Kak Dana~
Kalo zura rasanye x bergerak dah kete manual tuh. dari memula bawa kete dh guna kete auto.. x pernah dh bawak kete manual. x dapat nak bayangkan kalo tetiba kena bawa manual.. hahahahaha..

x sihat lagi.. amik MC lar.. rehat sehari.. hehehehe.. rajin2 makan ubat yer~

Kakcik Nur said...

Kakcik ada lesen je tapi mmandunya tidak...

Teacher Basariah said...

assalamualaikum

sy dh lama xbawa keta manual..rasa mcm dh lupa pon mcmana nak masuk gear..salam kenal dr saya.

http://teacherbasariah.blogspot.com/

norhidana miswan said...

k Ummuaidan- heheheh akak takpe suri rumah, sume en big bos jd supir

Lieya- sbb mule2 pandai bwk kete mmg kancil tu lah ku usung ke sana sini lieya oi

Sis Vee- hahha aah kak, itu yg sentiasa gear 1 je tuh even kt trafik lite

Nafira- Salam dik... hahahha akak kire ok lg lah ek...

Kakcik Nur- hehehehe takpe kakcik selalu ada driver antor amik pg keje takpe..

Acik Erna said...

siap bukak kasut ye Dana

norhidana miswan said...

Teacher Basariah- w`salam... hehehe itulah kene ingat gk kot2 ada hal kecemasan kn... mekasih sudi lwt blog

norhidana miswan said...

Acik Erna- hahahah dana mmg bwk kete tak reti pakai kasut or slipar acik...

Aida78 said...

hi2 kene bawak selalu la....kak pun jarang bw auto sbb kak suka b menual sbb auto habis break asyik kena tukar selalu hi2 asyik nak tekat break jerk....

norey said...

xpe...kena cuba..time emergency begini nak xnak..kena la drive jugak...hehehhe

Mimi Azirah said...

Hehehe..xpe.kak slow slow

norhidana miswan said...

k Aida78- bwk auto senang kak, sbb takde cluth2... tekan je minyak ngn brek

Cho Zila said...

akakpun sama kalau suruh bawak mesti gelabah gilerni...

hainom OKje said...

hehe..awak 3 tahun lebih tak bawak manual OKje? mau belas tahun tak bawah....harus ngundur kalau bawak kat bukit Dana hehe

Maria Firdz said...

sy bawa kete auto yg gigil.. hehe... sbb dh biasa manual...