teman2....

Friday, May 23, 2014

potluck perpisahan bff kami

as salam sume kwn,

salam petang jumaat, maaf yek smlm tanpa entry arini pun dh petang... arini dr pagi bz bt persiapan potluck perpisah, bff kami minggu dpn nk pindah bertugas ke sabah....huhuhui sedihnyer... dh kurang dh geng jln n ngular kami, geng supink2.... sedih betul... 

mcm biasa potluck kali nih mmg besar2an punya, hampir sume take part, ada mcm2 jugak hidangan... semuanya ringan tulang, rajin2.... 

tudung biru yg nk berpisah ngn kami

ni bahagian dessert, ada agar2, puding roti, kuih kole, pavlova, karipap, puding karamel, colak mangga pun ada


ayam rosemary, coselow juga kari utk roti jala

ni bahagian cocktail....ais letak asing

karipap jugak buah2 utk cicah ngn colek 

terliur tak hehehe.... pavlova tuh kwn yg nk berpisah yg buat... pavlova terakhir lah kire nyer

ada tlr masin, syr campur, gulai ikan, ikan goreng, sambal belacan jugak ulam2an

org yg nk berpisah muke senyum je... tp dlm hati Tuhan je yg tahu.... msti sedih kan... kami msti rindu kt ko nnti na... 


p/s: perpisahan mmg menyakitkan..... huhuhui

11 comments:

adrianna syaz said...

Byknya makanan..sedap2..laris bgt ni..trus lapaq ni..kak dana jgn sedih2 eh.. :)

nurbijen said...

Meriahnya tgk makanan2 tu.... Tapi yg saya paling berkenan sekali, buah utk cicah dgn colek tu...

Tihara said...

wow penuh meja makanannya
namun mesti terasa kesayuan time perpisahan ni kan dana

Sarah Talib said...

Wah makanan sedap2 belaka...hari perpisahan ingt sampai bila2..

Anonymous said...

klu sis ada , mkn semua nih ... heheee

Sis Vee said...

menyelerakan semuanya ... meriah ni .

norhidana miswan said...

Adrianna- wajib lah banyak gini baru best hehehe

k Nurbijen- itulah colek tuh kire pembuka selera pun boleh penutup pun boleh

k Tihara- betul3 tuh kak...

k Sarah- betul kak, rasa cpt sgt masa berlalu

Anon- semua mmg sedap2 pun

Sis Vee- betul tuh kak, di msk ngn kasih sayang sume nih

lieyalatif said...

perghh meriahnye meja dana oiii..mcm2 ade hah..... semua best2....aku lak pi tgk di ari senin ni ...dah le aku puase nie...mmg telan ailiyo tgk leee dana oiii...

Kakzakie said...

Kakak percaya yg diraikan bukan saja terharu tapi sedih sebab kasih sesama teman dah lama dirasai..

Banyak betul makanannya!

UmmuAidan-Arissa said...

Mmng potluck yg besar2an betul tuh..dlm dalam seronok menjamu mesti lah hati sedih sangat kan nak berpisah..dahlah dia kena pegi jauh tuh...semoga korang ttp berhubung yer..

shalimar yusof said...

wowwwwww...sume makann nmpk menariiikkkk