teman2....

Tuesday, December 10, 2013

western vs eastern


as salam sume kwn2,

tgk tajuk tuh mcm gempak je kan... heheheh bkn pe... nk tanya korang suke mkn western ke eastern? aku??? op couse lah makanan kampung, i kn org timur n org kampung... saja je letak gambar kt bwh nih... 1 makanan kampung lwn 3 western ttp eastern menang tau...

aku dulu2 masa kt kg mana lah penah mkn western2 nih, bile dh keje sendiri baru lah belaja2 sendiri nk msk western, pastu terus jth cinta ngn masakan western yg sedap n mudah nk msk... hehehhe
Walau apa pun masakan kampung or eastern ttp di hati i tau... sbb tu aku prefer msk lauk2, or kuih yg savoury dr yg manis....




msk lemak pucuk ubi+tlr dadar+sambal tomato... lunch ujung minggu aritu,ni je dh puas hati
ni dinner mlm td... spageti aglio olio udang galah... 
ada gk letak udang kecik2 nih... 
coslow bfast pg nih... simple je nk bt dlm 15min dh siap... sbb tu aku ckp masakan western simple n senang nk bt


p/s: zmn skrg nih banyak sgt berita kt internet fb, or u tube yg tak tentu betul salah nyer... setiap apa kene siasat betul2 tak blh percaya melulu je

Published with Blogger-droid v2.0.10

18 comments:

lieyalatif said...

akuplak semua jenis boleh balun dana...tapi sejak2 buat atkins ni lagi gemar western..sebab senang nak makan n menu halal atkins kebanyakannye....

wey tapi aku tetap terliur nasi ko tu....mmg kene regu lauk nye woi!

lieyalatif said...

akuplak semua jenis boleh balun dana...tapi sejak2 buat atkins ni lagi gemar western..sebab senang nak makan n menu halal atkins kebanyakannye....

wey tapi aku tetap terliur nasi ko tu....mmg kene regu lauk nye woi!

ummuaidan said...

western tuh sekali sekala blhlah dana..tp yg eastern tuh jgk yg forereer love nyer...hehe

Kakzakie said...

Kakak western kureng sikitlah dana walau makan tapi kalau masakan kita tiap hari pun tak jemu-jemu...

izan mama mia said...

saya tekak mau makanan kg je tapi kalau westen dok depan mata belasah jer..semua sedap n janji halal kan

Dee said...

sedapnya..aglio olio tu..huhu..nak2 ada udang galah..dee pun dua2 boleh..

Papa Mifz said...

sesekali makan western memang best , tambahan jika buat sendiri...

norhidana miswan said...

Lieya- hahahah aah kalu bt atkin mmg sesuai ngn western kn...

k Ummuaidan- hahaha mmg betui lah kak

k Zakie- betui2 kalu nk kelainan sesekali apa slhnyer kan kak

Izan- hahahah jnji ada yek, dua2 pun kite bedal

k Dee- udang galah tu ada 6 ekor je kak, beli kt psr tani tak tau nk bt msk pe, itu letak kt aglio olio tuh

Papa MIfz- betui2 tuh PM, kalu kt kedai kadang mahai sgt

lizz said...

saya kalo western ni kadang tekak ni tak leh nak terima kena gak makan lauk kampunganhehe nasi lagi power tambah ader telur goreng tu hah memang sodap

Sarah Talib said...

nasi dgn sayur lemak pun sedap..cmpur dgn cili api patah2.

Acik Erna said...

assalam dana..dah tentu la masakan kampung idaman acik dana

Acik Erna said...
This comment has been removed by the author.
Acik Erna said...
This comment has been removed by the author.
nurbijen said...

saya pun mmg pilih eastern... tapi kat sini, bila penyakit M datang, mmg western la penyelamatnya :)

norhidana miswan said...

LIzz- eheheh mmg dh tekak org melayu kan,nk nasi gk walaupun lauk simple

k Sarah- hehehe mmg sodap

Acik Erna- w`slm acik... hehehe itu sudah semestinya

k Nurbijen- hehehhe mcm akak tu mmg itulah pilihan paling mudah, udah duduk pun kt west kan

Aida Salleh said...

Kak, saya spesis tak sedar asal usul sbb tekak saya prefer western, Italian...hehehhehee.....tapi eastern pun makan jugak. Dah nama pun org Malaysia kan...Cumanya kalau boleh western/italian lebih skitlah...hehehehe...

Mimi Azirah said...

Sy mkn je kak dua2 tp kat umah tak prnah masak western food sebab suami sy bkn suke sgt western nih..die lbih suke masakan kampung

bpk wijaya said...

JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT ATAU [⌣»̶•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌☀̤̈>>KLIK*DISINI<<☀̤̣̈̇•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌«̶⌣]