teman2....

Tuesday, December 17, 2013

sepetang di tasik keramat


as salam sume kwn2,

maap yek arini lambat skit bt ntry, pagi2 bt keje dulu.... pg td panas bebeno sbb ekon takde... kan katanyer air takde sekitar lembah klang nih... opis aku pun kene jgk sbb selalu kalu takde air msti takde ekon nyer... mungkin bkn arini tunggu lah esok lusa kan, bt masa nih msh sejuk lg lah blik aku nih... baru tenang bt keje

ok lah, ni kejadian ahad baru nih... ingat plan nk bwk aiyan jln2 kt tasik titiwangsa... tp udahnyer ptg tu dia tido bkn main lama kul5 baru bangun... apa lg aku tukar plan bwk jln2 tasik keramat jelah... syok jugak kt situ walaupun tasiknyer kecik je... jnji boleh jln2 pusing2



laju je dia jln ngn makngah kt depan... seronok dia tgk org ramai2
yg pelik nyer anak aku nih... dia takmo jln kt tempat pejalan tuh nk jln kt rumput
mama amik gambar dia berenti kejap... kalu tak dok lah main2... pastu dok ikut org joging gk
nampak botol nk tendang dia ingat bola.... masa nih papa tak sampai lg tgh cari paking
papa sampai suruh papa dukung n bwk jln2 pusing tasik... 
dlm kul6lbh camtu kami dh beransur balik lah.... tp si aiyan meronta2 takmo balik, sbb nyer nk singgah cari brg dpr skit... 





Published with Blogger-droid v2.0.10

15 comments:

lieyalatif said...

syok wey santai petang2 gini...roti eskrim tu yg paling terbaikkkkk!!!

umiyumi said...

Alamak sedapnya tengok roti aiskrim tu.. rindu lama tak makan :)

Cho Zila said...

seronokneyr dapat bawak aiyan jalan-jalan... roti aiskrimtu memang sedap tambah lagi hari panas2...

ummuaidan said...

bestnya aiyan dpt jenjalan kat tasek..makan eskrem lgtuh..:)

:: Cik Viva :: said...

Terbaek..ending dia dgn eskrem tu..heheh

Kakzakie said...

Lain kali bawa bola Dana bagi hero tu main dgn bola...

norhidana miswan said...

Lieya- syok plus penat... akak kurang minat roti aiskrim suke yg dia letak biskut

k Umiyumi- nampaknyer akak kene try bt sndiri tuh kak... rasa terkenang nostalgia

k Chozila- seronok dia kak sampai takmo blaik

k Ummuaidan- aiyan mmg syok jln2 dia paling suke, aiskrim dia tak mkn sgt belagak tuh kak nk yg mahal2 je

Cik Viva- heheheh baru syok kan ending gitu

k Zakie- bola dia sume dh kempis kak, itu psl nyer kalu tak lagi lah kurus kami mengejor

Marya Yusof said...

As salam Dana,

Makin bujang dah nampaknye aiyan... Aritu ade jgk bwk Iman pg lake n bg fish mkn... he's not really interested lah...maybe da biasa tgk kat Peru.. weekend ni ingat nk jog jgklah kat lake garden... bg cair lemak dibdn kononnye.hihihi

adrianna syaz said...

Joging2 smbilntgk pokok2 hijau..mmg best..tmbh ada aiskrim roti tu.hehe

lizz said...

seronok ayyan dapat bersiar2 kat tasik siap sepak2 botol yek ..
ermmm skrem tu yang tak menahan tu...

Bitt (double IS) said...

yeahh hidup sihat...mak aiii ice cream tu tak menahan saya tengok

Fieda Zan said...

bestnya eskrim tuu

norhidana miswan said...

Marya- w`slm Marya.... makin beso makin mcm2 kerenah ek.. sebenarnya bwk anak pg tasik kite pun senam gk kn

Adrianna- heheheh buang lemak n tambah lemak dik

Lizz- dia suke tempat2 gitu yg ramai org... sbb dia pun nk ikut apa org bt

k Bitt- hehehe itulah baru nk sht mkn sekerim dh kureng sht

Fieda- best mkn sesekali kalu selalu batuk tak berenti

hainom OKje said...

Seronok gak tu dpt round tasik....kecik pun keciklah kan Ayyan....janji dpt jalan....

bpk wijaya said...

JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT ATAU [⌣»̶•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌☀̤̈>>KLIK*DISINI<<☀̤̣̈̇•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌«̶⌣]