teman2....

Monday, December 9, 2013

beli buah di cowkit

as salam sume kwn2,

mahap yek jumaat lps tak sempat bt ntry, bz manyak keje pastu mule2 nk bt tgri, tak jd udahnyer ptg pun tak jd aku pospont jelah pagi nih huhuhui....
ujung minggu tak kemana cume kemas2 almari baju je skit, pastu ahad tu ajak edy n yg lain2 pg psr buah cowkit, tibe2 tingin nk mkn buah delima.... itu yg pg situ.... mmg nk pg situ pyh skit nk cari paking, ngn sesak lg kan... tp sbb buah murah kt situ.... tabahkan diri pg gk

delima 6biji rm10, besar skit dr penumbuk aku, oren+epal 20biji rm10, mata kucing 1.5kg rm10 tebal2 isi nyer, anggur merah seedless rm12 1 kg, jagung tuh 5 btg rm5, siap beli kerepek2 lg kt situ... hahahah



abaikan kaki tuh yek.... ni lah buah2 yg di borong
ada 1 biji je yg merah isi nyer.. yg lain pink tp ttp sedap
bujang nih mkn pun ddk ada stail tau... 
beria2 mkn buah delima... suke bebeno dia
bile mama ckp nk amik gambar terus sengih.... dkt sebjk dia mkn buah delima tuh
nk ddk gk sebelah papa dia sambil mkn jagung... 
ptg nyer mama rebus jagung lak... tgk beria dia mkn
gambar mmg blur sbb dia tak reti dok diam time nk amik gmbr heheheh sebenarnye tepon mama yg cap ayam


p/s: rasa cam nk balik johor lah ujung bln nih, rupenyer last balik johor bln8 masa raya pose aritu... ptt lah lama mak dok tanya bile nk balik rindu kt cucu... aduhla jgn jd anak derhaka udah la aku nih


Published with Blogger-droid v2.0.10

19 comments:

Maria Firdz said...

adoii.. sedapnya makan jagung rebus... huhuu..

Dee said...

anak dee yg bongsu tu pun suka buah-buahan..husband dee skrg order je..penjual buah antar kat umah..hihihi..

emy pokden said...

eh eh..samalah..
kebetulan semalam acik pun ada beli jagung...
2 batang darin abiskan jugak..
heheheh

norhidana miswan said...

Maria- sedap2 beli pg terus rebus ptg tu manis lg

k Dee- waaa bestnyer kak, siap boleh antar kt umah terus

Emy- hehee sama lah cam aiyan mi, tp umah penuh la ngn jagung kecah sana sini

lizz said...

banyaknyer borong buah dana...bagusnyer ayyan suka makan buah delima banyak khasiatnyer tu...
hamboi ayyan honges jagung tu...auntie nengok terlio tau...

ummuaidan said...

seronoknya budak aiyan tuh makan yer..akak pun suka buah mata kucing dana..murah ke skrang nie?

Aida Salleh said...

Abah aida mmg suke bebeno beli buah kat cokit....murahhhh....sbb tu anak2 suka makan buah sbb stock buah tak penah takde kat umah...hehehehee...

Qhaifa Nur said...

kak nur pun makan buah gak dana...rezeki
puas hati beli buah kat chow kit..murah
tengoklah aiyan duduk ada stail lah..

Daddy Ziyyad said...

Mmg katanya murah2 buah kat pasar Chow Kit tu kan....tapi saya tak pergi sebab tak tahan nak layan jem & susah parking nya...hahaha

Acik Erna said...

suka dia makan delima

Acik Erna said...
This comment has been removed by the author.
Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya buah delima tu. Nak pergi cari juga kat kawan cowkit nanti akak.

norhidana miswan said...

Lizz- murah lizz, kalu tak mmg takdelah nk borong gitu, lgpun jarang pg sana

k Ummuaidan- tgh musim rasanyer mata kucing tuh kak, beso2 n tebal

Aida- best lah gitu, ptt lah aida ada je bekal buah hari2

k Qhaifa Nur- betul kak, mmg murah sbb tu sekali pg beli banyak skit

Daddy Ziyyad- mmg jem n ssh nk cari paking, tp sbb kirenyer dkt gk nk ke sana n pg awal pg, tak lah jem n sesak sgt doc

Acik Erna- aah acik, selalu dia tak lyn

PMDR- cari jgn tak cari dik

CheNamNam said...

sedapnyaaa tengok aiyan makann...makan jagung pon nampak macam sedap sangat tue..:)

adrianna syaz said...

Sya suka buah2 an..mmg sllu borong cmnila..tmbh2 delima dgn jgung..mmg best..ni mmg posing ddk ada style mkn buah dgn jgung ni..posing mnhayati ni.. :D

norhidana miswan said...

CNN- heheheh dia tu ikut mood kak... tgh sedap mmg gitu, esok2 tak lyn dh

Adrianna- betui tuh dik... ralit mkn kan delima tuh,,, jagung pun sama

Ibu Lala said...

Akk kalau beli buah beli 3 ke 4 biji je. Klw beli byk byk tak abis. X de org mkn. Klw anak ank nk mkn upon request baru beli. yg kecik tu suke oren to sll dmm kalau makan oren.

Ibu Lala said...

Dana duduk mana ek.

bpk wijaya said...

JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT ATAU [⌣»̶•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌☀̤̈>>KLIK*DISINI<<☀̤̣̈̇•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌«̶⌣]