teman2....

Thursday, December 12, 2013

photo diary... anything, everything


as salam sume kwn2,

selamat hari kamis semua yek, cpt betul rasa minggu nih.... tak sbr nk tunggu minggu dpn, insyallah kalu maktek ngn edy dpt cuti nk balik johor, lama wei tak blik johor dh 5bln..,.. skit lg jd anak derhaka aku nih wei...
ptt lah rasa mcm rindu sgt kt org kt kg, selalu tepon tp tak dpt jumpa tak sama kan.... rindu nk borak2 ngn mak abah aku, ngn adik2 aku, nk supink2 kt psr mlm kt kg (hahaha sile jgn gelak banyak sgt makanan kt johor tu yg aku pyh nk jumpa sini), rindu nk borak2 ngn atuk n nenek aku, juga jmpa makcik2 aku kt kg tuh

pagi nih keje melambak skit, kite lyn gambar yg ada nih yek...


bujang aku nih... asal jumpa beg, tak kira lah henbeg ke beg kertas ke suke gelek gini... hahah mak jemah sungguh
ni kudap minum ptg semalam... popia isi ketam berkeju (tp keju tuh aku boh skit idak lah 1 slice yek)
lunch smlm plan nk mkn ikan bkr keramat tp punyalah ramai org last2 tapau n mkn kt opis... ikan tuh ada 3 ketul tuh, 2 pari n 1 caru, mkn ber4 pun terlebih2... 
bile dh sampai kt psr keramat wajib lah cari kuih... ada mcm2 tp kuih lepat pisang feveret aku takde lak
menu bfast pg smlm... rojak tempe+tahu+ayam
ni lak menu dinner 2mlm lps kot.... sup tulang ayam... aku suka boh tomato, kentang n toge banyak2... hirup gitu je tak letak nasi... pastu kcg grg ngn sambal kicap wajib ada


p/s: memula plan nk cuti2 tp fkr2 balik takpe balik kg dulu.... itu dh kire cuti2 gk

Published with Blogger-droid v2.0.10

17 comments:

Kakzakie said...

Makan berempat kat office tu yg best Dana. Ada ikan bakar dan asam pedas tu kakak nampak.

izan mama mia said...

wah berderet gambar makan..ehe

nak balk kg ker..wah bestnyer

norhidana miswan said...

k Zakie- betui kak... kami kalu mkn ramai2 mmg seronok... kadang bkn mkn apa tp jd syok bile ramai2

Izan- hahahha... itulah kan

Hilmirda Daud said...

banyaknya gambar makanan... semuanya nampak sedap, terliur dah ni.

Dee said...

dahlah aku posa..gambar yg last tu sudah bikin gua terliur..huhu..

Teena Tna said...

Hahaha. Mak Jemah sangat. Tiba2 tengok sup tu teringin nak makan soto....

adrianna syaz said...

Makanan..hehe.rojak rempe tauhu dgn ayam tu..mmg sedap...^_^

Zulfadly said...

dulu masa dok semarak, selalu pergi makan ikan bakar keramat n murtabak tu, sedap, lagi2 sup dia

lizz said...

semuanyer sedap2 ni...perhhh sup tulang tu terlionyer...nak resepi popia isi ketam tu...

wahida said...

kesian anak ko nok, ko panggil dia mak jemah...hahaha...lawak ah...

balik kampung jugak best kan dana, tempat jatuh lagi kan dikenang....

mama aryan said...

sedapnya tengok semua makanan tu...

norhidana miswan said...

k Hilmirda- hehehe ingatkan banyak gambar lain rupenyer gambar mkn yg banyak

k Dee- mahap2... boleh bt idea berbuka kak

Teena- abis tu asik lah nk pegang beg mcm makcik2, grm

Adrianna- mmg sodap dik, syr2 pun banyak

Zulfadly- betul2 mmg sodap dik... ikan dhla fresh

Lizz- udah bg kan resep nyer... jgn lupe cube tau

k Wahida- hahahah abis tu kak, dh gaya apa dh kak oi

norhidana miswan said...

Mama Aryan- mmg sodap, lg2 kalu time lapo

aizamia3 said...

oh.. dah lama tak buat popia ketam cheese.. hujung tahun ni nak kena re-stock balik utk anak2..

Mimi Azirah said...

Hohoho sedapnye kak popia isi ketam berkeju tuh

hainom OKje said...

Kalau dah 5 bulan tu....mmg hampir derhaka Dana....haha... Yg bawah tu ingatkan soto!

bpk wijaya said...

JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT ATAU [⌣»̶•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌☀̤̈>>KLIK*DISINI<<☀̤̣̈̇•̵̭̌✽̤̈•̵̭̌«̶⌣]