teman2....

Friday, December 28, 2012

gohtong jaya siri 3 (episod akhir)

as salam sume kwn2,

kelasss ko dana sampai siri 3 lg, jln2 gi gohtong jaya je pun hehehe... ngalahkan blogger Lieya latif yg pg HK, heheh jgn mare yek kwn ku..
tau2 jelah gambar kt dslr mak tek ni banyak sgt, kalu ikutkan sampai 5 siri tp aku pilih2 jelah skit2, kang korang termuntah ijo lak, kene pilih gk gambar aku yg cumel2 je kuar...
bos aku smlm mohon cuti 28hb tp pg2 td tgk dia dtg lak, ntah apa2 lah... mencik

PERHATIAN... sile sediakan plastik kalu nk termuntah ijo, sbb gambar adalah banyak... heheheh



siap ada kumbang sdg isap madu lg...



bunga rose kt sini beso2 belaka

bunge seri pagi mcm2 kaler ada

lada jalapeno yg rimbun sgt2

dua bradik yg bolat... ahak2 ni lah makngah ye kwn2

asik lah gambar montot je mak tek nih tau

bdk yg bosan nunggu mama, makngah ngn mak tek pg tmn lavender... sbb kene naik tangga papa mls nk bwk ini bdk

dlm kedai subernier... rambang mata 

mama belikan bantal peluk stoberi

jlndi payungi ngn pokok2 anggur...redup je

kaktus pun ada tp tak banyak cam CH

aku amik gambar ngn hp je... 

kalu dpt tnm sepokok bunge cantik gini kn best

berbumbungkan pokok markisah... bestnyer kalu kt umah blh ada camni

pokook2 salad yg segar bugar

cendawan pun ada tp tak banyak sgt yg ada masa tuh

beli 1 paket besar kt umah... gebus betul

dua hero aku

singgah jap kt farm lain tgk sun flower

salad nih blh terus amik n byr bwk balik umah

sengih je dia, mama yg kepenatan berjln

papa takmo kuarkan stroller, mama yg skt pinggang dokong dia... jauh dh kami jln masa nih

bdk yg paling hepi... sengih je dia

pengarang jantung hati mama

org besar kepala kecik heheheheh

nngis kalu mak tgk pokok terung yg tinggi2 nih

dpt jmpa anggur kecik

last sempat beli aiskrim stoberi tp... manis gile
abis sudah siri jln2 gi gohtong... korang jgn bosan ek... thn dpn nk kene plan betul2 kalu nk bwk jln2, maklum lah bkn kami ber3 tp msti nk bwk makngah ngn mak tek... kene rancang cuti betul2

abis suddah

27 comments:

emy pokden said...

ceria betul aiyan dpt g jlan2..ni maknanya mama dia kena plan holiday yg betul2 holiday lah thn dpn..ehhehe

lieyalatif said...

hahahaahah jahat ko dana siap mention name aku lagi hahaahah...takpe ko, kalo ko buat berpart2 pun akusuke jek..sebab gambar2 semua kenangan...so harus le abadikan heheehehehe

aiyan hepi gile koooo....trsengih riang jek die hah dpt jalan2 tempat sejuk gini...tang die gonyoh kaki boring tunggu korang tu lawak heeheheh....lelaki kan mmg cpt boring tgu perempuan...

Qashmere said...

Salam Sis..

Baru tahu dekat GohTong Jaya ni ada tempat macam ni. Selalu naik ke Genting jer..

Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Blog Qashmere
Take Care Sis!

ieda said...

aah lah aiyan happy sgt2 .. semua pic dia senggih2 tuu .. geram aunty tgk ! ...

cantik2 bunga dan sayur2 kat sini erkk dana .. geram tul .. nak2 markisah dan salad tuu .. aduhhhh

mia izzati said...

hooo hengatkan akak pi cameronnn hehe..silap..saya ingat apa le gohtong tuu..kot le bahasa jawa hehe..

Kakzakie said...

Gambar bunga-bungalah yg paling membuat mata kakak tak berkelip dana. Cantik dan besar-besar. Geramlah..

TechKini.com said...

syoknya gi jejalan. banyak bunga. untung! :)

-> ❤ TechKini.com

norhidana miswan said...

Emy- tulah psl, mama dia kene kumpul duit n plan siap2 lah ni

Lieya- ahak2 jgn mare kwn ku, dia la paling hepi, balik umah sume lepak dia je yg tak reti duk diam... mmg muke bosan je masa kiteorg pusing sana sini, tp kalu bwk dia jln2 sekali dia suke hehehe

norhidana miswan said...

Qashmere- salam dik, kalu nk ke genting singgah la gohtong dulu

k Ieda- dia hepi tu psl sengih je sume, mmg kak, terus rsa nk dtg lg n lg hehehe

Mia Izzati- ahak2... sembanrang je ko nih tau

k Zakie- mmg kak, besar2 bunge rose kt situ... geram tul lah rasa nk petik je

Techkini.com- sesekali jln2 ok gk, freshkan otak sblm thn baru

nur anis said...

syoknya kak...jeles...huhu..

p/s : ha ah kak..hq jalan semarak tu..:)

mamyharraz said...

segar bugar bunga tu kan kak..maklumlah hidup kt tempat nyaman mau tak kembang molek di kan.

aiskrim tu buat sy terliur je ;)

norhidana miswan said...

Nur Anis- kalu nk naik genting singgah la kejap
* nnti boleh la jmpa, akak selalu gk gi felda beli brg2

mamyHarraz-tu lah psl,kalu kite duk situ pun msti lg segar bugar hehehe...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

cantikla view kat sini..
dh mcm cameron highlands..
nk pegi jugakla tp masuk kot mane eh??

Azian Elias said...

seronok sakan aiyan..memang penat kalau tak guna stroller.. akak mau patah pinggang..esoknya sure tak leh ke mana2..terbaring je..

:::aZiE::: said...

hahaha....sonok aiyan jln2 sambil kene dukung...hihih

norhidana miswan said...

k Leily-aah kak, dkt pulak tu kalu nk pg... dia jln sama nk naik genting tp dia kt bwh je...

k Azian- heheh tulah dia kak, aiyan tu nsb kecik kalu beso mmg pth pinggang la

Azie- seronok sgt, suke dia bile org ajak jln2

Qhaifa Nur said...

cerah biji mata dana tgk bunga2 nih...CH pun mcm ni gitu tak jauh bezanya...cantikkk

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Best nye pegi sini akak. Mahal ker murah yea nak masuk tempat ni.

Papa Mifz said...

tak pernah pulak berhenti di Gohtong Jaya tuh...biasa PM terus naik ke GH...

satu hari boleh singgah nih, nampak menarik jugak...:)

Dee said...

menarik..boleh dee singgah bila ke genting nanti..

norhidana miswan said...

k qhaifa Nur- heheheh, tp kt Gh lg puas berjlan2 kak...

PMDR- msk nyer free je dik, cume kene byr kalu dh petik stoberi tu je, cube la pg ke sana

Papa Mifz- cube lah singgah mmg menarik

k Dee- sblum puas main2 kt genting jln2 kt sini pun best kak

Tihara said...

ske baca dia punye penerangan gambo tu..happening la kat sini..nak gi nak gi :)

ros_reeza said...

Bestnya jalan jalan. Syok tengok gambar gambar tu. Jangan risau, ros tak muntah tengok gambar tu. Hihi

ros_reeza said...

Bestnya jalan jalan. Syok tengok gambar gambar tu. Jangan risau, ros tak muntah tengok gambar tu. Hihi

norhidana miswan said...

k Tihara- heheh penerangan tak ikut spesifikasi, kasi hantam

Ros-reeza- hehheh dh sampai sana lum? mekasih tak bosan nengok gambar kami ek

Mimie said...

bestnye jenjalan

Nurul Husna Mohd Hassan said...

wah ayyan jalan2 ye.. cantik2 bunga tu kak, segor je.. :)