teman2....

Wednesday, December 26, 2012

Gohtong jaya siri 1

as salam sume kwn2,

mood arini adalah sederhana, maklum dh cuti 4hari msk opis rsa sedikit lemau yek, tp heppi bile dpt kwn2 try hasil masakan aku hehehe... ok lah arini walaupun wednesday tp takmo bt WW sbb nk kongsi cite ngn korang masa kami gi gohtong ahad lps... kami grk pagi ahad tuh dlm tgri dh balik dh, kejap je saja bwk makngah jln2, tgk dia hepi aku n maktek pun rasa hepi sgt  (org lain gi cuti2 obesea ke blik kg kami gi kt gohtong pun ckup lah kot heheh)

arini versi gambar skit je mana yg ada kt hp aku, esok luse baru aku letak gambar dr dslr mak tek yek, banyak sgt gambo nk pilih2 mana yg cun, mana yg nampak aku gomuk tuh mmg tolak tepi lah hehehe...
jom kite tgk gambar yg ada .....

sblum masuk, tunggu papa paking kete

kata makngah ni buah tangan budha... mcm pokok limau

buah tecik2 je tp takpe jnji blh petik sndiri

sengih la maktek tukang amik gmbar je... pnd muke, gambar kt dslr takde muke dia

mak ngah yg kusyuk petik stoberi

mak tek tukang amik gmbar, aku tukang tunjuk buah suh mak ngah petik

biar makngah yg petik sorang2... 

nnti ada masa blh la dtg lg, lgpun kire dkt ngn umah

munge levender malaysia

aku konpius ni pokok rosemary ke levender?...

sekeliling tuh banyak sgt munge rose nih... geram tul

lada jalapeno or habanero kot,... takde tag nama la

photog of the day

passion fruits yg jd kan tempat tu redup

dpt bantal stoberi terus nk tido

brg2 yg kami beli kt sana... skit2 je

tecik2 je kan... tp syok bile petik sndiri

biocorn yg tak manis, rasa cam jagung zmn dulu2

jeruk jambu batu yg terkenal kt CH... 

p/s: mood skrg nih nk cuti je... naper ek... best2 minggu dpn selasa cuti lg

31 comments:

Kakzakie said...

Lada jalpeno tu daun dia macam daun kaduk ye Dana. Atau ada pokok kaduk di situ..

lelamaisara said...

tak pernah tgok buah yg no 1 tu kak...

Cho Zila said...

gohtong jayapun der bendani yerk dana....
mcam2 gak yerk ilmu dapat ni...

norhidana miswan said...

k Zakie- aah kak mmg daun lada tuh, takde pokok lain selain lada tuh kt situ...

Lelamaisara- akak pun, pg sana bru 1st time tgk live, selalu tgk kt intenet je

k Chozila- ada kak, nk gi genting tkt sejuk sgt, gi yg dekat2 dulu lah... syok gk kak

Kakcik Nur said...

Kakcik belum ada pengalaman petik strawberry sendiri.

Kemain seronok Aiyan, ya? :)

norhidana miswan said...

kakcik Nur- hehehe seronok rupenyer kakcik heheh... aiyan sengih manjang bile dpt jln2

lieyalatif said...

wahhhhhhhh aiyan pi cuti2 yeak...best2...tang petik strawbery tu best tuh.....dah lame tak pi sane....ni rase berkobar2 nak pi jalan sane nieh.....

Dee said...

tak naik genting ke? dee tak pernah pun smpi gohtong ni lagi utk petik2 stroberi..hehehe..

Sherwieyna Muzzawer said...

STRAWBERI!!!!! alahai sedapnyaaa kalau dapat makan strawberi tu..huhuhhu.

cantik2 pic korang comel je..:)

norhidana miswan said...

Lieya- cuti balik ari je heheh... itulah bile dh pg sekali rasa nnti2 nk pg lg...

k Dee- tak naik genting pun kak,sbb mmg bajet nyer nk pg ke gohtong je... insyallah nnti2 tingin gk nk pg genting

norhidana miswan said...
This comment has been removed by the author.
emy pokden said...

akhirnya sampai jugak kawan ku di gohtong tu...heheheh..

mia izzati said...

cam pokok lavender pon ada hehe...syok le kak dapat petik sroberiiiii hehhe

Qhaifa Nur said...

lada jalpeno mmg sangat2 pedas dana...akak dah makan...kategori cili paling pedas...beli kat cameron baru ni he..he....

stoberi sedapnya dana...lama tak dtg cini...

LYAfrina said...

bestnyer dana leh petik stoberi fresh2..meroh nyala....

pic 1st tu sgt sweet & kiut + mimik muka aiyan..comel sgt2

norhidana miswan said...

Emy- ahak2 jd lah kan, nnti nk repeat lg lah... dekat rupenyer

Mia Izzati- tu lah, dhla takde tag nama..try lah gi gohtong tu dik

k Qhaifa Nur- hehehe habanero yg lg pds tu kot kak... teringat masa tgk kt blog akak psl petik2 stoberi tuh la bt tingin nk pg sini

Lyafrina- heheh kalu tak merah nyala lum msk lg dik oi... mimik muke aiyan tak suke tuh, dia mana suke ada benda ttp rambut dia yg lawo tuh ehhehe

norhidana miswan said...

Sherwieyna- hehehe best2 tertunai hajat akak nk bwk adik2 gi sini...

Daddy Ziyyad said...

sekarang takyah jauh2 gi cameron highland nak petik stroberi kan....;P

NM03 said...

aku gak cancel coti noks... susah nak bawak anak ujan2 ni...

mamyharraz said...

gembiranya semua.suka sy tgk :)
lagi2 part petik stoberi tu..alahai bestnyaaa.
aiyan mesti happy dpt hirup udara nyaman :)

norhidana miswan said...

Daddy Ziyyad- ya betul tuh... hehehe

k NM03- tp betul tu kak,sian kalu anak kecik lg, tkt bdn dia tak tahan cuaca kan... dulu masa aiyan lps dia 8bln ke atas baru berani bwk jln jauh skit kak

mamyHarraz- heheh org lain sume cuti jauh2 akak je yg jln2 dkt je, tp jd lah kan jnji semua hepi

Marsha~ said...

gohtong jaya ni bukan dah masuk kawasan genting highland ke???

norhidana miswan said...

k Marsha- heheh area nk naik skyway tu kak, jln sama nk naik ke genting tuh cume nyer kt bwh tu...

nur anis said...

strawberry! bestnya...:)

Tihara said...

jeruk jambu tu sedap tp coloring dia bahaya kan..stoberi skang makin cenonet kan

Cikgu Ma said...

dalam banyak2 barang yg dibeli saya nak bantal strawberi jer..eh??? hehe

norhidana miswan said...

Nur Anis- hehehe best2

k Tihara- betul tu kak... tp yg dia jual beso2 kak, yg dia bg kite petik sndiri yg cenonet

Cikgu Ma- ehhehe itu kene tanya kt aiyan lah ek boleh ke tak

NEKCIK said...

Salam Dana..eh bestnyer pgi situ..kat area Awana tu ke....ok lpas ni nak usaha ke sana..naik CH macam jauh pulak..Angsa Nekcik pun nak semput!!!

Karukord Jagau's said...

bestnya jalan2 makan angin...saya cuti skolah ni x kemana mana...huhuhuuu

me shuhada said...

Bestkan dapat petik sendiri buah dr pokok. Lain je rasa buah tu dr yg dbeli kt kedai kn.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Best nya dapat petik-petik macam tu aje. Makan fresh-fresh lagi tu :-)