teman2....

Friday, March 2, 2012

pizza roti ala dana

as salam sume kwn2,

salam jumaat, uh sekejap je yek dh jumaat, n rasanyer baru kite msk thn 2012 tp dh msk bln 3 yek...cpt sgt masa berlalu...
aku nih sebenarnyer takde aktiviti sgt ... si aiyan lak skrg nih bile nmpak mama pegang kamera je bt2 kaku, aksi sume takmo... grm

ni kelmarin nyer hidangan... asik tayang gmbr makanan je dh blog aku nih... huhuhui...
kesnyer teringt roti gardenia yg dh nk xpired, syg lak kan... aku pun bt konon2 cam piza... hahahahahk
kire sedap gk lah...lg2 mkn pns2 gitu

BAHAN2

1bungkus roti gardenia keping (potong4)
sedikit butter (sapu keliling loyang)
4biji telur + 2sudu bsr mayo +whipping cream+garam+lada sulah (pukul bahan2)
1 biji bwg besar putih (potong bulat)
1biji tomato (potong bulat)
4btg sosej (potong bulat)
3keping keju cheddar
4 keping keju mozarela

sapukan butter keliling loyang, susunkan roti2 sampai abis, susunkn bawang potong, sosej, tomato, keju
tekan2 skit... pastu tuangkan bahan2 yg kite pukul td... pastu tuang skit olive oil... bkr selama 30minit suhu 220... pastu boleh mkn pns2 ngn sos, selamat mencuba

ini lah hasilnyer

mkn pns2 ngn cili sos mmg umph....

18 comments:

Kakzakie said...

Tak payah susah-suah ke pizza huts ke domino ye Dana... buat sendiri makan sendiri. Sedap tu...:)

norhidana said...

k zakie- ni pizza ekpress heheheh...

lieyalatif said...

wahhh haku suke entry ni dana....ko bagi aku idea yg best tuk menghabiskan roti2 yg tak abis tu heehehehehe...bolehle aku tiru nanti...aku dah save dah resepi ko nie....he he he

intan_blur said...

yeahh..yeahh..blh la intan cube weekend nih..
ayam rosemary haritu akk punye resepi pun intan belum cube lagi..
xpe..stiap kali akk kasi resepi..sye take note..kumpul tenaga..baru intan buat..auwwww.. ;)
morning kak!!

Cho Zila said...

dana.. bikin hati akak gundah gulanaler... bestnyer...
akakni kata nak diet tapi isyh kalau bab makan tak menahan...

norhidana said...

lieya- hehehe aku kadang pun duk pusing2 cari idea nk bg abiskan roti,bile bt jd gini laju lak abisnyer

intan- cube jgn tak cube dik... akak kalu resepi yg simple2 je boleh la...yg pyh2 mls nk bt skrg nih...
morning intan

k cho zila- hehehe jgn gundah2 kak..senyum2 dana pun konon2 nk diet minum teh kurus bagai tp yg di telan mcm lg banyak heheh

ct rahani said...

sedapnya.. dh leh bukak bakeri nih.. hehe..

norhidana said...

ct rahani- heheheh alah msk senang2 boleh la...

Zana Nordin said...

yummy......

mamasuri said...

sejak aku berpantanng ni..byk sungguh makanan ko tayang kat aku..balik pantang ni..ko kena masak utk aku sumer...(telan air liur je keje aku)

wahida said...

kenapalah aku diuji di saat aku berpuasa?

norhidana said...

zana- hehehe sesekali menayang skill yg tak seberapa

emy- ahak2... buleh2 nk mskkan utk ko, tp ko utang ngn aku mee kuah putih yek... jgn lupe :P

k wahida- ehehhehe ttp mata kak...ttp

Papa Mifz said...

wah..pizza homemade nih...terbaik..

Dee said...

wow..nampak sedap betul..

Tihara said...

wahh sedap jugak ni..hebat dana :)

MaryaYusof said...

Salam Norhidana,

Nampak mcm senang je nak buat... terus jd lapar :)

Pssst.. kamu sorang je perasan akak guna sudip besi...hikhik...sudip plastik akak dah cair...hahaha! Ptg ni nak pg beli sudip baru...Mmg boleh calar pun klau guna sudip besi tu... Tp kuali akak yg lama tu jd mcm tu bkn sb sudip besi, tp sebab roti jala aritu...maybe sebab tepung kat sini lain sikit kot...hehehe...sory pjg lak komen :)

Fatin Mraz said...

waa...nama ala dana tuh..sgt komersial oke?

hehee

Cik Rose Cute said...

sedapnya pizza roti...