teman2....

Thursday, March 15, 2012

bunga chiffon ku

as salam sume kwn2,

selamat berbatik day... kejap je dh khamis... heheheh suke2 esok dh jumaat kejap je dh ujung minggu kn
arini nk cite psl cubaan aku membuat bunga chiffon... skrg nih tgh trend org letak bunga chiffon or organza kt baju... aku pun konon2 try la nk bt
mana tau jd blh bt kt baju raya... hehehhe
gigih smlm ptg aku membuatnyer... seronok sampaikan kami 3beradik tido lwt gara2 try bt bunga chiffon nih
aiyan dh tido ngn papa dia dlm bilik... hehheheh itu yg senang keje


percubaan pertama 




close up skit... jd lah skit kot... letak kt baju sndiri boleh la kot hehehe




p/s: tgh berpikir2 bile aku nk bukak tempahan utk raya... huhuhui

28 comments:

lieyalatif said...

haish...org kreatif ni buat le ape pun..sure menjadi...cantik laa dana....dah sipa tepek kat baju ni sure bertambah2 gojes mojes nie....ade jek mase ko buat ni kan, aiyan baik jek bagi can kat mama die......

Cho Zila said...

rajin mengexplore dana yerk.. tapi okjerkan... pesen hari rayaler ni yerk dana...

Kakzakie said...

Cantik... tak terfikir pun nak buat macam ini. Good idealah Dana...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

sejak bila trend ini menular huhuhhhh

LYAfrina said...

wahh..comelnyer..pndai buat yer..sgt2 kreatif.. untunglah bjari seni ni...

LYAfrina said...

klo lya nk tmpah .. upahnyer kira mcm mana.. nnti inform kt lya yer.. teringin lak nk bju mcm ni.. cantik..

norhidana said...

Lieya- mekasih beb... tgk kt baju org lain cantik lak itu lah cari tutorial dlm tenet cara nk bt sndiri... aiyan dia ushar aku bt sambil melalak ko... tp time dia tdo senang skit

k Chozila- heheheh tambah ilmu skit kak heheheh

norhidana said...

k Zakie- heheheh skrg kn trend kak, itu yg nk try tuh jd ke idak nyer

en Sahrom- w`salam... sejak ramai artis n pantin pakai baju berbunga chiffon hehehe

norhidana said...

Lya- alhamdulillah boleh la skit2, akak mmg amik tempahan utk jahit manik kt baju or tudung dik tp bunga chiffon nih akak lum try lg...
baru cube2 nih... kalu Lya berminat boleh tgk kt fb akak tulip_putihdana@yahoo.com atau blh msg akak kt 0137890798

ct rahani said...

cantik.. kreatif la dana.. :)

norhidana said...

ct Rahani- tq... boleh la skit2 ni pun baru nk mencuba nih

POSH76 said...

salam kenal...santekla munger chiffon!!

norhidana said...

Posh76- tq kak sudi jenguk blog dana lak...

baru belajar bt bunge tuh kak

Fatin Mraz said...

dana, yang kaler campur tuh menarik~

Qhaifa Nur said...

design baru nih....cantik

norhidana said...

Fatin- thanks...

k Qhaifa- tak la baru sgt kak dh lama dana je yg baru nk mencube heheheh

Tihara said...

haah, kretif la dana..cantikk :)

Aine Ainun said...

Lembutnya tgn menjahit....

Saya bru nk blajar tau...;)

MaryaYusof said...

As salam Norhidana,

Wow, terrornye! Serius cantik lg2 klau letak pd baju batik creep @ chifon...hahaha! Tp nak letak macamana tu, jahit ke?

Psssst... yg atas tu toto kan? Yg color belang2 rimau tu... Kita pun ade sebijik ngko... kihkihkih :D

Munnafendy said...

sy pernah try buat ni..tp leper je..nape xnak jd melengkung mcm tu eh? tunjuk ckit =)

norhidana said...

k Tihara-mekasih kak... baru mentry nih kak

Aine-dulu tgn mmg keras n kasar,paling benci pendidikan seni... tp tak tau camne blh terjebak ngn manik2 nih

k Marya- Salam kak,
jahit je kak...simple je dana lum try lg konon nk bt utk baju raya or jht kt tudung..
* aah kak toto tuh, hehehe sama yek

norhidana said...

Munnafendy- tq sbb jenguk blog dana...
mule2 bt pun leper je tp dh bt 2-3kali baru tau... lengkuk kan skit kain tuh n jgn gune api yg bhg atas sgt... gune yg bhg bdn dia... nnti dia akan melengkung skit

Ros said...

Salam Norhidana,

Amboi rajin dan kreatif la norhidana nih....

norhidana said...

k Ros- salam kak... alhamdulillah ada lah skit2 kak...

Marsha~ said...

hisshhh.. cantik... kalau buat banyak2 then tampal kat baju nikah or wedding... mmg meletup... buat hiasan langsir or pelamin pun cantik

Papa Mifz said...

hmm..tak pandai sgt bab2 nih...ramai ckp cantek so cantek la tuh...:)

intan_blur said...

wahhhh..mcm menarik je...
cantik!!

norhidana said...

k Marsha- tq2... tak yah kata baju pantin kak, ni baru terpikir2 nk letak kt baju raya thn ni ahak2...

papa MIfz- heheheh cantik itu subjektif

Intan- toce2.... baru belajar katakan