teman2....

Wednesday, May 11, 2016

WW mee sanggul ngn sambal merah

as salam semua kwn2,

selamat hari rabu... 

korang penah mkn mee sanggul? or mee siput?

org johor mesti kenal kan


gini cara makan mee sanggul... mmg layan sgt

p/s: naper lah skrg ntry aku lambat bebeno kuar kt tepi tuh... ptt takde org nengok sgt

20 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Ye lah Dana..
En.suami akak yg tahu makan mee sanggul tu di goreng..
Dia kata itulah jajan dia masa kecik2..
makan dengan sambal..
Johorien kan :)

Raihanah Ahmad said...

pernah rasa baru2 ni staff bawa ke ofis. memang sedap. first time saya makan, tapi bertambah

Nafira usof said...

eh.. camtu eh cara makan dia. bukan rebus then baru masak resipi masing2. maaf lah kalo sudah tertukar mee. hahahahaha

Kak.. ko punye komen kat n3 gelang tuh sentap sgt kak.
sedebik rasanye. bukan x muat okehhh.. getahnye terlebih menegang. takut terputus pulak nanti. haaaaa... logik x alasan org tak leh terima tangan dia gemoks. hak hak hak hak hak.

norhidana miswan said...

k Norhayati- heheheh aah kak, dulu2 jaman kecik itu lah jajan yg ada

Raihanah- hehehe sedap kan sbb ranggup krup krap krup krap

Nafira- tak blh, sbb akak pnh la try rebus konon nk msk tp tak jd... tak blh lerai... sbb mmg dia utk di goreng
*hahahah kan... akak agak dh psl gelang tuh

TukangKebun said...

Dulu dok Johor 2 tahun lebih masa awal kahwin.
Tak kesampaian nak rasa mee ni.
Hai bilalah husband nak bawa jalan-jalan balik mengimbau masa zaman baru kahwin di Johor.

Afif Rayyan said...

Kalau kat johor org panggil mee siput.. lamanya tak makan.. huhu

Qhaifa Nur said...

Dana..lama betul ni kak nur x mkn mee siput...susah nk cari skrg kat cini..klau gi karnival usahawan baru jumpa..itupun klau ada..1 famili suka tauu

Kna gi johor la gini hahaha..

Smalah dgn blog kak nur..ptg gini baru nmpk kat tepi..alahai

cheq da said...

Dana pernah suruh member beli di johor..mkn dgn sambal bilis..sedap

Nooriah Abdullah said...

macam sedapp akak orang utara mmg tak pernah makan macam tu
sampai skrg pun macam sedappp je lah
bila di makan dgn sambal macam tu

aryan azra said...

akak tak pernah makan pun dana, nampak macam sedap tu,pernah tengok mee sanggul ni dijual tapi tak tau la pulak cara makannya macam tu, ingat masak macam mee goreng tu haa..hehehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pertama kali tengok. Macam ni rupanya. Pencicah ker kuah tu akak? Ke macam sambal nasi lemak.. Tak tahu saya makanan ni.

Entri gambar slow tu sebab loding blog lambat. Akak tukar aje link tu. Buat list. tak perlu ada gambar. Jadi blog tak berat. Ramai oramg suka blog cepat loding.

Jobdirumah Buat Duit said...

Nampak macam sedap. Tapi saya tak pernah cuba mee ni.

norhidana miswan said...

Tukang Kebun- klu mcmtu kene jln ke johor lg nih kak... senang jumpa kt rnr machap menghala ke kl

Afif- betul tuh...

k Qhaifa Nur- kt sini mmg ssh nk jumpa kak, sbb tu klu blaik johor mmg beli lebih bt stok

Cheqda- sbb ranguup2 tuh... layan kan bila dh ngunyah sambil cicah sambal

k Noor- kene try jgk rasa kak noor...

k Aryan Azra- hehehe sedap kak... mmg tak blh di grg mcm mee grg... pnh cube dulu dia tak lerai mmg melekat bentuk bulat

norhidana miswan said...

PMDR- mkn ngn sambal merah tu, tak kisah sambal pe...
ooo kene buang gambo ek... nnti akak cuba

Jobdirumah- mmg sedap tau sbb ranggup2 gtu hehehhe

Aida Salleh said...

Hai Dana! Lama tak jenguk bliog Dana. Sorry ya. Akak Busy dgn bookfair. Mee Sanggul akak penah dengar tapi makan tak pernah. Macam best je. Kat KL takde ke?

hainom OKje said...

Orang Johor mestilah panggil Mee Siput....mana ada panggil mee sanggul Eh ye Ke?... Lama tak makan Dana. Tp kg mak makan mee ni dengan sambal kicap....
Jarang le makan dengan sambal merah campur sos tu. Tp mak semua pun boleh....

Inani Hazwani said...

Tak pernah makan mee sanggul ni

norhidana miswan said...

k Aida- itulah lama tak nampak ntry akak jgk... selalu johor ada mee siput nih kak

k Hainom- aah mee siput ada jgk panggil mee sanggul kak...
ngn smabal kicap pun sedap... jnji pedas

Inani- hehehe kene try nih nani...

Siqah Hussin said...

Tak pernah rasa lagi.. Pernah dengar je.. Nak kena cari kalau balik johor nieee..

norey said...

1st time dengar...