teman2....

Monday, May 23, 2016

Resepi kek pisang mudah

as salam semua kwn2,

salam isnin semua...
harini mood nk bt ntry ke laut...
sakit ati wei bila bt ntry tak kuar kt side bar tuh.... sampai ke ptg takde org baca ntry kite huhuhu
sadis...

nk share resepi kek pisang yg aku bt smlm...
ada pisang org bagi sampai dh msk, mls nk bt cekodok itu blend je bt kek pisang
resepi org mls hahahhaha

Bahan2 dan cara masak:

5 ke 6 biji pisang (pisang emas, pisang berangan n apa2 pisang lah)
1 cawan minyak masak
1 cawan gula
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil essen vanilla
2 biji telur
sedikit garam
(blendkan semua bahan2 di atas )
tuangkan ke mangkuk besar dan masukkan 2 cwn tepung gandum
aku campur sedikit cranberis kering dan hirisan badam
gaulkan semua hingga sebati
oleskan planta kt magic pan n tuangkan bahan kek
msk ngn api yg kecik je... dlm masa 20min siap...

ni lah rupenyer bila baru siap msk... 

11 comments:

Atie Yusof said...

ohh tak keluar erk entry akak?? sy plak perasaan lambat keluar entry baru sy kt bloglist kengkawan.. huhu..napa ntah..
wahh..menjadi jg kek pisang.peberet hubby sy ni kak..:)

Raihanah Ahmad said...

gebunya, mesti cuba ni

cheq da said...

Mudah dan cepat

Qhaifa Nur said...

nasib kita sma la dana...entry pg bt ptg bru kuar huhuhu
suka kak nur klau smua bhan kita blender...senang keje
lama x buat kek pisang dana oiii...dapnya

Nooriah Abdullah said...

Dana jgn lupa bagi alamat padi kaknoor
sbb nak hantar poskad cepat tauuu
bagi je kat komen yg latest di blog kaknoor
kalau tak boleh wasap kaknoor
+673 8739160

Cho Zila said...

anak2 kalau nak bawak untuk jamuan sekolah buatjer kek pisangkan settle...

Norhayati Mohd Isa said...

Resepi mudah dimasak cepat dimakan ni Dana...
Makan panas2 lagi meletop ...

Sama mcm akak juga dana..
Entri lambat kuar..
Bertabahlah kita kan..

norhidana miswan said...

Atie- dia kuar tp lambat sgt... kite bt ntry pagi dh publish ptg baru kuar situ

Raihanah- cuba jgn tak cuba

Cheqda-btl2 tuh

k qhaifa Nur- nape ek jd gtu kak

k Noor- ok kak udah2

k Chozila- kek paling simple n mudah ek kak

k Norhayati- betul kak... bau semerbak kan kalu kek pisang nih

hainom OKje said...

Bolehlah try nanti Dana.... Yang penting senang dan mudah. Curah aje dlm PA hihi...

Mommy Cici said...

wah senangnya buat. kena bookmark ni. >,<

TukangKebun said...

Nak bookmark juga ini, bila kes pisang banyak tak terhabis.
Bulan puasa ni best juga bakar kek pisang macam ni kalau tak selera makan nasi masa sahur.
Jadi macam orang putih tea n cake heheheh....