teman2....

Wednesday, February 3, 2016

WW kerepek ngaku @arrowhead

as salam semua kwn2,

CNY hampir tiba.... saat yg aku nanti... sbb

Boleh buat kepek ngaku @ arrowhead nih... suke ngn rasanya yg unik ada manis2 skit, ada rasa lemak2...
Thn nih sempat buat 2kali, tak tau lah dtg kerajinan tak nk buat banyak kali

sebelum di bersihkan betul2 n di basuh... 


dlm proses penggorengan.... 


ni yang last warna pun dh mula coklat hehehe... dh mule pnt 


p/s: td pagi masa antar aiyan, teacher yg amik dia bgtau teacher owner tadika tu nk jumpa ngn aku esok ptg, bila tanya kenapa dia ckp tak tau... tp lps tuh aku rasa berdebar2 risau terpikir2 kenapa lah agaknya.... nk mkn pun tak lalu... yelah aiyan tu mungkin tak mcm bdk sebaya dia, kadang dia kurang tumpuan tp kadang ok je... aku risau kwn2 doakan moga takde apa2 ye...

16 comments:

LYAfrina said...

musim ngaku dh kembali...
lya smpai skarang x pnh lg buat n rasa

lieyalatif said...

org yg rajin jek layan ngaku nie dana...mcm ko la....aku penah bua sekali jek .... adoi letih wey nak menyagat bende kecik2 nieh....tapi rase sedap tu puas hati.....

dana, ape yg tecer ckp kan tu...nanti update kami yeak...in sha Allah aiyan budak baik...takde ape tu...ko jgn risau2 key....

Kakcik Nur said...

Mudah2an semuanya baik2 saja, Dana. InsyaAllah...

Norhayati Mohd Isa said...

Ngaku ni menjelma bila nak raya china kan Dana..
Akak pernah buat sekali..
Memang sedap..

Semoga segala urusan Dana dipermudahkan..

Kakzakie Purvit said...

Kakak pun baru buat Dana tapi dah habis sekejap aje sebab buat sikit sangat.

* cikgu pun satu kalau tak nak cakap terus baik jgn inform dulu buat org berdebar aje.

Aida Salleh said...

Sedapnya kerepek ngakoo ni. Family akak pun suka. Cumanya nak buat lagi lama daripada nak makan. Hehehehee....

norhidana miswan said...

Lyafrina- sedap lya, kalau lah blaik kerteh dpt jumpa lya boleh jgk akak bawakkan skit bt lya rasa... ada jual jgk kt giant lya yg dh siap jd kepek

Lieya- hahahah aku tak rajin sgt tp suke bt sndiri dr beli hehehhe... bnda dh ada dpn mata kan...

Kakcik Nur- amin2... macih kakcik

Norhayati- betul2 mmg ada time nk CNY je...

k Zakie- itulah kak lg kalu ada ramai2 sekejapan je abis heheh... itulah kak, moga takde apa yg serius psl sekolah aiyan

k Aida- heehhehe itu mmg betul kak... tp sesekali je apa salahnya

Lea Ismail said...

pernah buat sekali dulu. letih nak layan benda kecik2 ni. tuan blog ni memang rajinlah...

aryan azra said...

nak chinese new year ni kan, sedap makan kerepek ngaku ye, akak tak pernah try lagi.

inshaAllah takde apaapa tu dana, moga semuanya baik2 saja

seraa rose said...

tahun ni xsmpat nk buat.. hari tu masa tengok kat Tesco mahal sngt.. xjd nak beli.

aizamia3 said...

Tak pernah cuba lagi.. nanti nak pujuk cik abg belikanlah, nak buat dekat rumah.. ekekeke..

InsyaAllah.. fikir yang baik2.. takde sebab teacher owner tu nak marah2 sedangkan dak Aiyan elok je.. ;)

norhidana miswan said...

Lea- hahhahah pilih yg beso2 skit ada jgk

k Aryan Azra- hehehe seklai try trus jth cinta tau

Seraa- hehehe kot2 tingin ada yg dh siap jd kepek dh

k Aizamia- cuba lah kak, sedap tau... itulah hrpnya yg elok2 jelah psl aiyan

Nooriah Abdullah said...

kaknoor belum buat lgi musim ni asyik terlupa je nk beli ngaku ni mmg laris sngt kalau buat kerepek

hainom OKje said...

Sana sini org duk ckp pasal kerepej buah Ngaku ni. Nampaknya nak kena try buat jugaklah baru dpt tau rasa dia mcm mana

iryanty ismail said...

tak pernah makan kerepek ni

TukangKebun said...

Wah Tukang Kebun pun belum kesempatan nak buat kerepek ngaku ni.
Teruja tengok.

Samalah nama anak kita No. 2 Rayyan tapi panggil Aiyan.