teman2....

Thursday, February 4, 2016

photo diary #4 2016

as salam semua kwn2,

selamat hari khamis korang, insyallah esok ngn rabu depan aku cuti rehat, nk balik kerteh dh lama tak balik.

Smlm ptg lps jumpa teacher aiyan dh rasa lega dh tau masalah n walaupun aku sedih tp harap Allah kuatkan aku utk redha.... insyallah seterusnya akan cuba cari penyelesaiannya...
nk ucapkan terima kasih utk blogger Macam-macam Ada,  Daddy Ziyyad sbb sudi membantu aku yg kebuntuan....

oklah jom kita layan gambar photo diary kali nih

aritu ada tayang kt korang bt urap kan... kali nih nk abiskan kelapa parut yg dh siap sanggan tuh... tp campur daun ubi sekali... mmg mabeles lah layan

percubaan bt ayam bali mcm yg viral tuh... sedap tp terlebih belacan skit hehehe... 


cuti hari wilayah bt bfast ns lemak... yelah sabtu tuh aku tgk kwn2 tayang kt fb
bergelora lah hati nk bt ns lemak jgk

cuti hari wilayah tu lps bfast tmn papa pi tukar plan celcom kt wangsa walk...
bosan2 ajak aiyan jln2 jumpa kedai menan nih

ada dlm 3 kali duk pusing2 tak tau nk beli menan apa... banyak sgt, last2 beli minion dpt lah 4 ekor 


minggu lps nyer gambo masa ada jamuan perpisahan n persaraan.... dua2 cover perut sbb tau ada org nk amik gambo

dua clip brooch belikan utk makngah ngn makyan kt kampung... masing2 kn dh keje nk pg keje ngn gaya simple
itu suruh aku cari clip brooch nih... 


p/s: papa kata nk bwk jalan2 pi pasar payang... bestnya

14 comments:

Lea Ismail said...

ramai dah dok post gambar ayam bali. ni yang kena buat jugak ni

Kakzakie Purvit said...

Kalau dan ditepek rentetan seminggu banyak lagi Dana
Tapi makananlah yg paling tak boleh lari dari kita kan.

hainom OKje said...

Sedapnya urap Dana. Tp dah budak budak tak berapa nak makan, tu yg malas nak buat. Org tua tua, org lama lama gerenti suka urap ni kan....

Aida Salleh said...

uishhh Nampak sedap ayam bali tu dana...terus lapar tau...

borooch tu sweetlah dana. akak suka tengok..

Fieda Zan said...

waa nak mai pasar pasang.. leh jumpa aiyann

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedap nasi lemak tu akak. Terliur juga tengok nasi tu.

Jobdirumah Buat Duit said...

Bab cover nak ambil gambar tu selalu dibuat..hehe.

norhidana miswan said...

Lea- hheheh itulah cube jgn tak cube

k Zakie- hehehe itulah kan kak

k Hainom- heheh itulah kak, org yg veteren jgk minat urap, bdk2 duk bandar mana kenal

k Aida- hehehe ... tulah simple pun iye kan kak

Fieda- insyallah

Nooriah Abdullah said...

sedap urap tu dh lama kaknoor tk buat

iryanty ismail said...

kenapa dengan aiyan..bertabah lah dana...moga ujian yang datang ada hikmah disebaliknya

cheq da said...

Layan...lama xsinggah di sini

wahida said...

nape ngan aiyan dana? aku tertinggal ketapi ke ni...huhu...
apapun, sabar byk2 ye...Allah uji sebab Allah tahu kita kuat...

saly said...

Lama x snggah sini .. naoe ye dgn aiyan.smoga bnyak2 bsabar..
Nk mai pasar payang , bestnya klau kebetulan selisih kita.hihi

TukangKebun said...

Oh belum pernah lagi masak pucuk ubi gaul dengan isi kelapa.
Macam menariklah.
Lama dok balik Tganu sejak Raya Aidilfitri tahun lepas.