teman2....

Thursday, February 18, 2016

PD balik kerteh ep. akhir

as salam semua kwn2,

salam khamis semua kwn2.....

mari kite sambung cerita balik kerteh yek kwn2... layan gambar2 sepanjang cuti kt kg tuh ye...
kt kampung kadang dh ralit tgk ngn mata sendiri lupa nk abadikan kt memory hp...
makcik dh tua kot, dh mls nk ngambik gambo mcm mude2 dulu hehehe...

mari kita layan sedikit sebanyak gambar yg tertinggal


kalau kt kuala terengganu tak layan seafood clp tepung mmg tak sah.... heaven sungguh sbb sume fresh lg

harga makanan kt sini yg sgt2 lah murah... mmg syok lah duk sini

warung kawan edy... sedap murah lak tuh... 

kt sana tak layan ns kerabu tak lengkap hidup... ayam bakar dia perkkkh sdp gila

gambar sebelum balik kl, tak dpt jumpa sepupu aiyan 

adik ipar bawakkan dr kiriman mil ku... kek guna hangus kegemaran...
 mmg mil ada tanya nk suh msk apa2 tak tp mcm kesian lak kt dia tp... dia bt jgk

kain batik yg beli kt pasar payang... udah siap di pakai... mil yg jahitkan jgk... 

p/s: minggu dpn bos takde seminggu dia pi jalan2 ke hongkong.... apa lah aktiviti bila bos takde nih hehehhe

14 comments:

Bbwana adienia said...

Nampak sedap sangat tengok lauk2 tu..apalagi seafood..fav wana.. :)

Kakcik Nur said...

Kakcik singgah di Pantai Batu Buruk beberapa tahun lalu, tapi tak pula rasa nak cuba makan makanan yang celup-celup tepung tu... :)

Kakzakie Purvit said...

Betullah kalau ke sana tak makan celup-celup tepung memang tak sah
Kakak setiap kali jenguk Kak Reen mesti makan ini

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaa kek gula hangus

wahida said...

dah kenapa ada beberapa pic ko aku x boleh tgk ni?
gambar kek gula hangus tu aku nampak la...tapi ada beberapa pic aku x nampak...
masalah pc aku ke apa neh? huwaaaaa...

Norhayati Mohd Isa said...

Teringin akak nak makan ikan celup tepung ni Dana..
Moga ada rezeki utk ke Ganu kita tu..

Uikkkss huntung byk Dana..
Baju batik dah siap MIL jahitkan..

norhidana miswan said...

Wana- hehehe itulah kalau ke terengganu wajib try nih wana

Kakcik Nur- cuba lah lenkali kakcik... sbb seafoodnya fresh

k Zakie- hehehe... sbb kt tempat kita jarang ada goreng2 seafood gitu kn kak... kt sana mula2 dulu dana pelik ikan goreng tpung buat kudap2 heheheh

Lea Ismail said...

untungnya MIL jahitkan baju. Lea ada 2-3 pasang lg tak jahit. sedapnya goreng2 tepung tu..

aryan azra said...

baik sangat mil tu, buatkan kek untuk dana..hehehe bestkan macam tu

seafood celup tepung tu pun best nampaknya

norhidana miswan said...

Inani- sedap dik lagi2 dpt free hehhehe

k Wahida- hehehe cube try tgk lg sekali kot ok kak...

k Norhayati- insyallah ada rezeki kt sana tuh kak, kadang kt cerating area kemaman pun ada tak pyh nun jauh ke kuala terengganu kak...

Lea- itulah dpt menantu bertuah, tpaksa mil layan ngada2 dia

norhidana miswan said...

k Aryan Azra- mil mmg seorang tailor... dh kebetulan beli kt sana suh la dia jahitkan hehehe...

Aku Penghibur said...

nyum nyumsedapnya

Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

Aida Salleh said...

syoknya makan nasi kerabu kat sana. Akak memang penggemar nasi kerabu tau dana walaupun akak orang kl :-)

TukangKebun said...

bilalah nak balik Terengganu ni.
Tak sabar nak makan sedap-sedap juga.
Kena gi shopping gak kat pasar payang hehehe....