teman2....

Thursday, February 11, 2016

PD Balik Kerteh ep1


as salam semua kwn2,

maaf hilang dr jumaat sampai arini baru muncul, faham2 jelah aku kalau dh balik kg dh cuti mmg takde nk update nyer blog hehehhehe.... 

Kelmarin lagi dh sampai kl tp smlm aku mmg amik cuti saja nk kms2 umah basuh2 baju kan.... arini baru mule keje aik rasa mcm lemau sgt lah sbb dh lama cuti kan hehehhe..

Jom lah kite layan gambar2 balik kg aritu yek, sapa yg paling seronok nk balik kg mesti lah aiyan, dlm perjalanan tuh asik tanya je kite nk pg mana... bila bgtau nk pg umah tokmi suke lah dia, asal benti singgah mana2 je msti tanya ni bkn umah tokmi nih... kite nk pg mana...

Kami gerak pagi jumaat alhamdulillah jln clear tak jem pun, sampai pun kira awal sbb banyak singgah2... 
Sabtu pagi baru gerak ke kuala terengganu


sebab kami gerak jumaat mmg jalan lenggang... pastu sejuk je dlm perjalanan... tgk kabus tuh 

pantai timur kan hujan  je jd sana sini kabus... best beno rasa


ada kotak air mineral dlm kete nih papa lupe nk buang... dia buat main rumah2 lak

mcm2 gaya dhla dia buat... asal kan dia hepi

sampai mesra mall benti utk lunch tp tuh dh kul3 lebih... sblum tu kene pau otomen dulu

sabtu pagi baru kami gerak ke kuala terengganu singgah kt chicken cottage nih

ala2 mcm mcd tp tak lah sgt... harga lbh kurang mcm kfc ngn mcd... tp yg best grill buger dia...
 patty dia mcm  beger bakar tuh.. 

14 comments:

Aida Salleh said...

Bestlah Dana ada kampong nak balik kan? Akak dok jaga KL jer lah. heheee...Tapi syok oooo sbb masa cuti panjang camni jalan tak jem. BAHAGIA. :-)

Lea Ismail said...

sama mcm adli.wajib mengepau dulu dengan mainan

norhidana miswan said...

k Aida- ok jgk kampung kl kak... banyak tempat leh jelajah lapang je kan hehhe

Lea- heheh gitulah bdk2 kan... dpt mengepau bahagia sgt

Norhayati Mohd Isa said...

Panggilan kampung kan dana..
Memang seronok lah nak balik..
Otomen tu lah kwn aiyan kat kete tu dana..
Boring pulak main dgn kotak aje ;)

lieyalatif said...

mujur ko dah bertolak awal dana...kalo balik sabtu mmg rata2 semua ckp jem kan...tu pasal aku tukar plan betolak ke penang hari ahad...mmg jalan clear ajekkkkk......

lawak plak aiyan siap main rumah2 dlm tu...takpe laa dana yg penting die tak bosan kan....

norhidana miswan said...

k Norhayati- hehehe itulah kak mmg lama dh tak balik kerteh rasanya... asik balik johor je

otomen tuh kejap je bt mainnya kak sbb sblum ni dh banyak beli yg mcmtu...

Lieya- itulah kalu tolak sabtu mmg pnt lah berejam jem.... aiyan tu mmg asal boleh je ko...

aryan azra said...

balik jumaat bestlah jalan lengang ye, akak balik sabtu, jem giler sampai lanchang pukul 8mlm..5jam perjalanan dari klang

aizamia3 said...

Bila dapat peluang balik kampung memang heaven lah.. jem pun jemlah.. redah jugak, yang penting selamat sampai.. ;)

wahida said...

tetiba aku rasa tempting giler tgk nugget tu nok...huhu...

emieysandra said...

bestnya balik kampung..huhu..sy cny ni, xbalik kg pun walaupun cuti seminggu..sobsss

Raihanah Ahmad said...

jauh perjalanan tu, tapi itu bukanlah perkiraan sebab nak balik kampung tu lebih utama kan

iryanty ismail said...

selamat bercuti dana

Fyda Noh said...

Walau perjalanan jauh, tapi mesti seronok. sebab kita2 aje, suka hati nak buat apa

TukangKebun said...

Pertama kali dengar chicken cottage :) .