teman2....

Friday, February 19, 2016

Seharian di Klinik mata, Jab Oftalmologi HKL

as salam semua kwn2...

salam jumaat semua yek... hari jumaat yg ditunggu2...
sbb esok masa utk rehatkan diri sabtu n ahad... aku tak kisah dua hari duk umah je tak pg jln mana2 pun jnji aku dpt rehat.

Mari kita cerita psl appointment mata aiyan kt HKL

Mmg seharian kami kt sana dari kul10pagi kul 6 ptg baru betul2 keluar dari HKL... mmg mencabar minda.

Kisahnya... aiyan ada appoinment mata kul10.30pg, selalu kami pg awal tp ntah la naper kami sampai kul10 pg, dpt daftar mula2 kul10.30pg lps tu daftar ke2 kul11.30 n kami dpt jumpa doc kul5 ptg fuhhhh... mls nk cite panjang... tp semua tu jd sbb kecuaian nurse n sistem kt situ.
Bilik doc banyak ada 33 bilik tp tak semua di gunakan n sbb doctor bertukar blik jd fail kami tertinggal@ termissplace itu yg dh lwt petang baru jumpa doc.

tp nsb lah kami di berikan tahap kesabaran yg tinggi... aku ngn edy pun cool je... aiyan lagi hepi je
Bkn kami je ada dlm 6 ke7 pesakit kene nsb yg sama, sbb no giliran kami lbh kurang je kode nya
Tp sbb jumpa doc dh lwt petang ramai doc yg dh balik tak dpt nk cek power mata aiyan yg latest. jd bln 5 kene dtg lg.

ptt kene tukar quote tuh... bukan di layan sebentar lagi tp lamaaaa lg
dlm kul12 ikut papa pi turun beli roti n air... berselera dia mkn sedangkan pagi tuh dia dh mkn nasi goreng
dlm kul 12lbh siap tertido lg sbb bosan n penat... masa ni tak kenal lg ngn si abg dr melaka
sefamily dr melaka yg dh menunggu dr kul9 pg pun nsb sama ngn kami... 

dpt kawan baru dr melaka... aiyan duk usik2 anak lelaki pakcik tuh last2 depa geng... 



17 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kakak rasa kes macam ini dah terlalu kerap terjadi di tempat kita ni Dana.
Nasib baik Aiyan tak meragam.

aryan azra said...

bagusnya aiyan pandai cari kawan..

itulah kan mujur dikurniakan kesabaran yg tinggi, tapi jenuh juga menunggu dari pagi sampai petang

Hunny Kitty said...

pernah rasa pengalaman yg memenatkan kat jab oftalmologi hkl..serius sampai dah tak nak pegi lagi dah ngan anak traumanya...huhuhuhuhu

ni kisah ai http://dia-honey.blogspot.my/2015/09/parenting-cerita-klinik-pakar-mata.html

Norhayati Mohd Isa said...

Aduhai..
Memang lama tu Dana..
Hingga 6 ptg baru selesai..
Sabar yg memang tahap malaikat tu..
Dah kena pergi hari lain pulak buat cek mata tu ye..

aizamia3 said...

Nasib baik mempunyai kesabaran yang tinggi.. dak Aiyan pun tak meragam..
Kalau akak.. bukan anak yang meragam tapi mak budak yang meragam.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Lama juga. Memang kena banyak bersabar jika ke sini.

Jobdirumah Buat Duit said...

Lama juga masa nak menunggu tu kan akak.

norhidana miswan said...

k Zakie- itulah kak, sistem canggih camne pun kalau manusia yg dllm sistem tu cuai... tak dpt btpe... tgr msti tak blh terima

k Aryan Azra- itulah... kalu tak rasanya lama dh dana mengamuk2... tp ntah allah bg kesabaran btl

Hunny- sblum nih dh 2 kali pnh dtg takde lah lama sgt mcmni... mmg ralat btl

k Norhayati- mmg kak, tak tau camne allah boleh bekalkan kami kesabaran cool je kalu tak lama dh dana balik kak... pelik jgk

k Aziamia- tulah kak, lps nih kalu jd gini kene bt repot

PMDR- sblum2 ni tak penah jd selama ini

Jobdirumah- aah mmg lama sgt2

Aida Salleh said...

Uishhh....memang kena sabra banyak2 tu dik....huhuhuhuu...Nasib baik Aiyan tak banyak ragam kan dana...kalau tidak jenuhlah...

Azian Elias said...

aduihaiiii...sabar beno dana..kalau akak agaknya dah berkipas dahh..terbakar...heeeee

emieysandra said...

sabar je laa..kan dh membazir masa dok menunggu n pergi,last2 xdpt buat pape.Alhamdulillah, anak akak xmeragam pndai pula cari kawan ;)

Inani Hazwani said...

Lamanya kak tunggu masa nak jumpa doktor

Raihanah Ahmad said...

dengan klinik kerajaan kenalah bersabar ya tak.

TukangKebun said...

Betulkan perlukan kesabaran tinggi bila check up di hospital kerajaan.
Ayyan pun good boy kan tak meragam happy happy.

seraa rose said...

mmg kene amik risiko kalau g hospital kerajaan. Alhamdullilah aiyan ok je walaupun lama menunggu..

hainom OKje said...

Tahniah Dana sebab bersabar hihi....Iman confirm tebal tuuuuu...sian Ayyan, sampai tertidur, bangun, makan roti tak sampai gak giliran dia

iryanty ismail said...

ciannya aiyan..kalau yan dah angin satu badan
.hubu