teman2....

Thursday, November 12, 2015

Photo Diary balik Kerteh ep 1

as salam semua kwn2,

Rasa mcm ari selasa lak arini almaklum msk keje pun dh hari rabu kan..... 

Alhamdulillah kami selamat sampai kl ptg selasa tuh, kalu lah kami lajak cuti sampai rabu agaknya tak dpt balik kl kan, yelah kes yg tanah runtuh kt hiway genting karak tuh... huhuhu ngeri 

Kali nih balik kg mmg mls amik gambo... 
Kt kg dr hari kami sampai sabtu tuh mmg dh mula hujan.... tiap2 pg n petang mmg hujan je... tanda2 nk mula musim tengkujuh kan.

Kali nih balik kerteh kami je yg ada kt kg, sepupu2 aiyan yg lain dpt jumpa kejap je... jd dia lah hero kt kampung masa tuh


aktiviti wajib time balik kerteh, sambil layan angin tp pantai smbil main taman
ptg hari last day sebelum balik kl... nsb lah tak ujan

siap baring2 bagai kt gelongsor nih.... takde bdk lain pun... suke lah dia


menu sapan pagi mil ku... mcmne nk diet
tgri tuh mil bt laksa kuah putih lak... mmg dinner pun aku layan laksa nih


gini lah gaya 2 beranak nih kalau tak kuar umah... masa nih ujan kot


kene buli lah papa ngn si aiyan


dpt dr grup wassap... teruk betul lah ngeri tgk

p/s: Saly, kerteh nih kampung edy, akak org johor

13 comments:

Kakzakie said...

Balik kampung walau jauh tetap nak juga dijenguk sebab ada nikmatnya..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. selamat sampai KL ye Dana..
Tu lah musim hujan ni..
Dah mula lah ada tanah runtuh..
Sakan 2 beranak tu bergusti ye dana..
Dah boring duduk dlm rumah tu jer..
Kalau balik kg memang masakan emak lah paling sedap..

cheq da said...

Cuti2 mmg best blk kg..tp bila nk balik pat kerja blk mmg dh malasss

iryanty ahamad said...

Johor kat mana dana

Atie Yusof said...

Alhamdulillah dah smpai ke KL semula ye kak.. seronok tgk hero tu main2 kt taman..
Seram nengok jalan runtuh tu.. moga dilindungi semua..

norhidana miswan said...

k Zakie- betul tuh kak....

k Nurhayati- aah kak, alhmdulillah cpt sehari kami balik kalu tau kene sambung cuti

Cheqda- itulah, tang nk kms2 balik kl aduh mls nya

k Iryanty- dana kt ayer baloi, pontian kak

Atie- itulah tak sangka hujan je smlm tuh blh akibatkan sampai trk mcm tu

Diana Rashid said...

ha ah...kat belah utara ni pun hujan je..risau jugak..time ni tak berani nak mandi air terun ke,mandi laut ke..takut..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok balik kampung walaupun jauh berjalan. Boleh tengok pantai.

Jobdirumah Buat Duit said...

Seronoknya main-main kat pantai.

OhPanduan said...

Best jika selalu balik kampung macam ni. Boleh tengok pantai.

raihanah said...

musim hujan dah tiba, memang risaulah juga sbb kena balik kampung

hainom OKje said...

Anak cucu, menantu balik sesekali Dana....mestilah mil masak spesel.....Banyak ikan gamaknya ek kat sana tu.....

Rumah mil dekat ngan pantai ke Dana

aryan azra said...

Tu la highway karak ada tanah runtuh akk mggu dpn nk blk pahang, moga2 takde lg tanah runtuh