teman2....

Monday, November 30, 2015

kene Paw lagi

as salam semua kwn2,

selamat hari isnin yek kwn2...
Pagi2 nih dgr berita sedih pelawak Pak Yus meninggal dunia sbb sesak nafas, sedih sebak masa baca psl nih kt IG, alfatihah bt arwah moga rohnya dicucuri rahmat

Cerita psl kene paw.... mama lah yg kene paw kn

Ceritanya begini... pagi rabu lg minyak kereta tinggal 2 bar, selalu ckp lg nk pg balik keje ngn  2bar,
Tgri tuh ingat nk isi minyak, tp kereta aku kene block lak, mmg pemilik kerete yg membelock tuh tinggal no hp bila call2 tak angkat dlm 20min jgk tunggu... last2 mls kuar
ingat mlm tuh nk bgtau edy suh dia isikan minyak... ptg tuh hujan lbt blh lak aku lupa...

So, pagi khamis tuh baru perasan ayooo lupa isi minyak jd terpaksa lah singgah petron jgk pagi tuh, sekali ngn aiyan lah msk petron tuh takkan nk tinggal dia dlm kete kan... msk2 petron je....

hasil paw an.... rm31.90 nsb dh gaji

sedangkan dia dh ada 1 set dh... redho jelah mama

20 comments:

mamasuri said...

suka benar budak2 ngn robocar poli kan...kat umah aku tu pun sama ...dh byk kali beli robocar poli...tp g petron beli lagi..botak rasa mak ni...

Kakzakie Purvit said...

Untunglah Ayyan kan bila mama isi minyak pagi Aiyan dpt pilih mana yg sedap dipandang mata:)

tiga lalat said...

untunglar ., bukan selalu dpt paw mak kannn., ;)

Nafira usof said...

Wahhhh.. robocar poli. trend betol skrg kartun nih kan~
anak2 Zura pon tengah demam robocar poli nih. tapi maknye jer malas nak layan dorang beli menan2 nih. hahahahaha
kalo baju boleh lagi layan. hak hak hak

norhidana miswan said...

Emy- huhuhu tulah... bdk2 dh ada pun nk beli biar pun sama geram je

k Zakie- huhuhu selalu mmg sdp di mata dia je kak, di mata kite sbo jelah

3 Lalat- eh wak, selalu lah paw

Nafira- hehehhe tak beli kan? mau dia melalak kt petron di pagi2 hari... baik aku belikan je

cheq da said...

Suko nya dapat robot cop poli...

Daddy Ziyyad said...

kihkihkih..kena paw Poli...

Amy Hilmirda Daud said...

Ayyan nanti ikut mama lagi gi Petron tau... hehehe.

aizamia3 said...

Robocar poli.. jangan kata anak.. mak budak pun suka..

wahida said...

hahaha...nasib dah gaji ye nok...
anak2 aku pun tgh giler dgn robocar poli ni...
nasib takde pulak dorang kecek kat aku...huhu..

Diana Rashid said...

muka tak bersalah pulak tu..kan??hahahh

saly said...

Alfatihah buat pelawak pak yus.. semoga roh arwah ditempatkan dikalangan para solihin .. aamiin.. sedih mendengar berita ni walo tk pernah kenal.. maut tak mengira usia.. terasa insaf.

iryanty ahamad said...

suka tengok aiyan tak berkaca mata nampak lebih cumil

Zulfadly said...

good job aiyan, haha, perfect timing kak time gaji, sama mcm anak buah saya, nampak mainan terus ambil, terpaksa bayar

Raihanah Ahmad said...

anak2 untunglah

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sukalah Ayyan kalau selau dapat paw macam ni.

Jobdirumah Buat Duit said...

Dapat paw selalu macam ni Ayyan. Nanti dapat lagi.

OhPanduan said...

Suka Ayyan dapat Paw poli.

hainom OKje said...

Laaaa ...kena paw dgn anak rupanya hihi.....redho ajelah. Anak sendiri bukan anak org lain Dana hihi

hainom OKje said...

Laaaa ...kena paw dgn anak rupanya hihi.....redho ajelah. Anak sendiri bukan anak org lain Dana hihi