teman2....

Thursday, April 24, 2014

photo diary 24 april 2014


as salam sume kwn2...

selamat hari kamis semua, selamat hari gaji utk kwn2 yg keje gomen, berbelanja berpada2 yek kwn2... nk tunggu bulan depan tuh.... peringatan utk diri sndiri jugak

semalam maaf tiada ntry jugak tak sempat nk jln2 umah korang, ada kursus kt masjid negara seharian semalam... 



bfast pag nih... kuew tiaw grg ngn epok2

mlm td gigih buat... teringin nk mkn, aku prefer bt sndiri dari beli... puas mkn

melawat makam pahlawan kt masjid negara, heheh baru tau pun ada kt sini...
makam nih milik 


sapa2 nk melawat silakan... dtglah ke masjid negara

ni lah tajuk kursus nyer... mmg sesuai sgt utk wanita kan




anjuran jawi dlm beg pink nih ada bebrapa buku ilmiah... sgt berguna
ptg selasa aritu tgk mil kt HKL, aduhla menu nyer sgt tak menyelerakan... naper lah nk sediakan ikut kelas2 nih... mentang2 dpt kelas2 gini menu nyer

korang kenal cendawan nih? yg rambut2 tuh tak sedap sgt... yg cendawan coklat tuh sedap... 

p/s: 1mei nih plan nk balik kg tp tak jadi, nk simpan cuti n edy pun tak dpt balik kg... jd makngah ngn maktek la yg balik kg...

19 comments:

lieyalatif said...

ALAHAI sian tgk lauk spital tu...tu le kan..nampak sgt biasnye.... kelas yg bawah dpt mkn mcm tu rupenye.... tapi kalo kat spital putrajaya dah cantik dana.... ye laa hosptal2 baru kot so pinggan semua baru ...

ko mmg pandai kelim karipap....cantik jek...mcm mak aku jek....aku mmg tak reti beb..puas belajar dah tapi tak jadi...herot berot...

syok kan beb kursus kat luar dari o pis...dpt laa berjalan sikit....aku minggu depan kursus kat swiss garden...minggu seketari katenye kan...dpt pi dinner...

sumpah wey, cendawan rambut tu pes time tgk...yg coklat tu biase dah makan...

norey said...

wahh...buat sendiri karipap..puas hati dapat makan hasil tangan sendiri..

g kursus kat masjid negara..terus g melawat makam pahlawan..2 dalam 1

norhidana miswan said...

Lieya- tu lah ko, kelas 1 bkn main best, mentang kelas 2 ptt nyer sama jelah kan... mil aku tiap kali tanya msti kelas 1 penuh... alasan

kelim tu aku belajar masa sekolah rendah lg, sbb aku suke epok2 itu yg suke belajar kelim

best lah ko kursus hotel

k NOrey- betul3 tuh kak, kadang kt luar beso tp isi kureng

adrianna syaz said...

Assalammualaikum akk..hehe..lama mnghilang sbb bz sikit akk..byknya karipap tu hehe..sya kelim karipap x pass2..mesti pelik ja rupanya..

Sarah Talib said...

Sedap nmpk karipap tu...rasa mcm nk buat jgk la...mknan kt sepital tu kesian amat menyedihkn.

:: Cik Viva :: said...

Wahh..karipap homemade..sedapnya..

Nafira usof said...

Salam Kak Dana~
kuew tiaw goreng masak sendirik jugak eh?? kagum laaaa.
epok2 tuh karipap ke??

gigih eh orang buat karipap sendirik nih. zura semuanye beli.. alasan biasa.. x de masa nak buat.. alasan sebenar:malas..muahahha

zura x pernah lagi sampai ke masjid negara. sedih jerkan bunyinye.. bukak jauh pon dari shah alam nak ke KL.. tapi kami lakibini buta jalan KL..sesat barat kalo pergi KL.. ngeri pulak nak pergi sendiri kalo ke KL. hahahaha

menarik jugak tajuk kursus yang akak joint tu.. nanti share lah kat blog..ape isi kandungan kursus tuh eh~

alahaiiii... gittu lah gayanye kalo makanan hospital kan~ tapi kalo dh lapar..kena makan jugak.

cendawan rambut?? pertama kali dengar n tengok neh. nanti share lah ape yang kak Dana masak dengan cendawan tu eh.. hehehehe

norhidana miswan said...
This comment has been removed by the author.
norhidana miswan said...
This comment has been removed by the author.
norhidana miswan said...

Adrianna-w`salam dik... itulah rindu lama tak dgr kabar... alah mule2 akak pun tak reti, lama2 ok lak

k Sarah- sedap kak, sbb kalu kt kedai isi udahla sikit kadang tepung keras heheh

Cik Viva- betul dik, sdp lah ikt selera akak heheh

Mimi Azirah said...

Sy pun xtau kt masjid negara ada makam...huhuhu

Kakzakie said...

Hidup di dunia memandang kelas. Tunggulah di akhirat kelak tak nampak itu semua Dana..

norhidana miswan said...

Mimi- tulah dia, akak kalu takde kursus kt sana mmg tak tau lah... lg melampau kan

k Zakie- itulah kak kan... kt dlm kubur nnti sama je semua kan...

hainom OKje said...

Dana ni suka tau.... I loike epok epok!!
Tak pernah nampak cendawan macam putu mayam tu dana hehe
Best jugak gi kursuskan makan free!

UmmuAidan-Arissa said...

oohh lauk pun ikut kelasyer dana.bkn ikut tahap kesihatan pesakit yer...

Deq's Qienz said...

pertama kali tgk cendawan tuh..huhuu bestnya dapat melawat makam org² kenamaan :)

Bitt (double IS) said...

banyak info..good :)

tak pernah kenal cendawan tu..unik :)

Cho Zila said...

hospital kat putrajaya rasanya elok sikit rupa masakannyer..tapi rasanya memang tak seleraler sangat... tapi cam okler jugakkan...
akak masa kecik selalu gi masjid negara sebab atuk akak kalau datang kl wajib singgah mesjid negara..
ko ni dana macam2 jenis makanan yang akak tak penah tengok ko kenal yerk... hebat betuller...
yo ler ko klim karipap kemain comel lagi...

Ibu Lala said...

Dulu dulu mak rajin buat karipap. Cantik dia klem. Skrg ni klw nak mkn karipap beli je la. Beli rm2 pun x habis.