teman2....

Monday, April 7, 2014

karya Rayyan Izzan


as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, arini insyallah aku pose lagi, rasa sedap lak bdn bile pose nih kan... kire mcm kite detox bdn kite kan, secara semulajadi.... tp aku pose isnin ngn kamis je... 

nk cite psl bujang kesayangan aku nih, yelah dh nk 3thn kan itu yg kene ngajor pegang pencil, ngajor kenal hurup, belikan color pencil, buku segala bagai lah... mule2 baik je dia tulis lukis2 kt buku dia, tp tup2 ntah mana dia dpt idea utk conteng kt dinding umah... aduhla

makin kite tgr makin banyak lak dia conteng, tp nk wat camne bak kata maktek.... sel2 otak nyer tgh berhubung, jd nyer nk menyetelkan kami boh kertas putih kt dinding tuh... tp nyer dia ttp cari alternatif utk conteng kt dinding gk... hehhehe 


tgk kiri kanan dia guna.... teror2, kt buku kecik sgt itu yg dia tulis kt dinding... bkn tak belikan buku tau kt dia nih

sambil conteng sambil mulut bebel... anak2... 


ngn gaya gini pun boleh conteng...mcm2 aksi ada kan

gini lah kami buat utk elak dia conteng.... tp nyer... dia panjang sofa merah tu conteng atas....
nnti aku amik gambar yg skrg nih ek, dlm masa beberapa jam je yg putih dh bertukar warna hehehe

p/s: bile pose nih kn mule lah nk mkn mcm2... hahahha over betul kan...

13 comments:

Kakzakie said...

Kena beli whiteboard Dana. Kalau dah biasa lama-lama Ayyan akan pandai..

Cho Zila said...

sabarnyer ko dana.. kalau akak memangler naik angin kot... tapi benonyer kata orang elok cam gini... tak payah nak marah2

norhidana miswan said...

k Zakie- ada whiteboard tp kecik kak, kang sampai ke dinding jgk di conteng

k Chozila- tak boleh nk marah kak, nnti kami cat semula lah, itu yg letak kertas majong putih tuh biar dia tulis situ

lizz said...

waa kreatip tau ayyan ni...
ha amik ni seni line2 namanyer...artist yang pandai guna dua tangan untuk buat drawing...hehe....
Dana nanti belikan dia buku biar dia conteng2 nanti boleh wat kenangan...ajorkan dia buat bulat & line straight dulu...

norhidana miswan said...

Lizz- yolah tu lizz, buku mmg ada dh, sbb tu belikan dia color tp nk jugak conteng kt dinding... aduh la

Sarah Talib said...

Semua budak2 mcm tu...kalau larang yg tu dia nk buat...anak akak pun mcm tu jgk..x sempat nk larang dh siap lukis dkt dinding dgn maker pen lgi..

Ain Farahati Maarof said...

Oklah tu... ada alasan nak buat dinding makeover... cat baru lah.. hihi :)

feel free to visit http://my-anugerah-terindah.blogspot.com

UmmuAidan-Arissa said...

permulaan tuh biar dia conteng jer apa saja dana..janji pandai pegang pensel dulu..ade bakat artist aiyan nie..hehe

norey said...

hehehehe..ada bakat tu...biasa la...budak² kan...

Acik Erna said...

Tak pe dana..aiyan pandai..anak acik masa kecik tak cukup dinding..dia conteng pulak kete

norhidana miswan said...

k Sarah- itulah dia, kalu larang pun dia msti buat jgk kan

Ain-hehehe betul3 tp kang pnt deco di conteng nyer lg

k Ummuaidan- itulah nsb lah pandai gk pegang pencil, dua2 lagi tuh... gasak lah kan

k Norey- aah, bakat lukis melukis

norhidana miswan said...

Acik Erna- itulah, dh pnh dinding dia conteng lak kt balkoni, kt tiles balkoni... redho

hainom OKje said...

Okje ganti pun tak habis lagi ni Dana.....okje pulak la ni malas betul nak puasa...teruk sungguh
Hehe...tak pe ....nanti jap lagi besar si Ayyan cat baru