teman2....

Monday, April 21, 2014

bday makngah mim...

as salam sume kwn2,

selamat pagi isnin yek, arini tak pose ganti, rasa bdn pnt sikit, semalam berkejar2 melayan tamu heheheh

semalam 20hb april birthday makngah ke 27, kami sambut kecil2 kt umah je... dh jd mcm kemestian setiap kali bday kami msti bt mkn2 special skt, aku prefer msk sndiri yg special skt dr mkn kt luar, kali nih tak buat ayam bkr or kambin bkr tp bt lasagna... 1st time cube buat tau... n hasilnyer alhamdulillah sume mkn bertambah hehehe... 


beli 2 slice je, rasberry cheese kt SR beli sebijik kang bkn abis... beli 2 slice ni pun mlm td abis se slice je

makngah tiup lilin sambil bdk aiyan pun tumpang sekaki

lasagna kami... amik gambar dlm try sekali heheh

wedges pun ada... bt sndiri je mudah

dpt 1 tray besar nih... pasni boleh try bt lg.... cuma kene lebihkan sos putih

p/s: aku sentiasa mendoakan kesejahteraan adik2 aku... skrg nih aku amik alih tanggungjawab abah jaga dua org adik2 aku... ringankn beban abah kt kampung

19 comments:

Azian Elias said...

Dana, best nya akak tengok.. nak sikittt.. hee

say belated birthday to bufday gurl.

Cho Zila said...

itu lebih baik masak sendiri... penuh kasih sayang... tahniah dah besar setahun lagi... sedap nampaknyer.. ituelr ingatkan ayam bakar tadi...

Tihara said...

alhamdulillah,
selamat hari lahir buat adik dana,
moga murah rezeki dana dan dimudahkan urusan :)

Nafira usof said...

Salam kak~
Kagum lah dengan akak nih~
semua masak sendirik. lebih sihat lah makanan untuk sekeluarga. zura nih semualah beli. hehehe.

zura x pernah makan lasagna nih. kalo nak buat jauh sekali.. hahahaha. Cinta zura x reti makan makanan barat neh.. dia tekak melayu tulen. hahahahaha.

Kak~ amacam stiker giant tu?? dah mampu beli bape bilah pisau dah?? nanti tunjuk kat blog eh! heheehhe

Kakzakie said...

lagi best masak sendiri apa lagi ada yg membantu Dana.

Happy belated birthday buat Mim..

Liza Razak said...

buat sendiri lagi puas hati kan...pandai betul sis ni..nampak sedap pulak tu :)

norhidana miswan said...

k Azian- hehheh nk sikit kene dtg umah kak... alah dana msk biasa2 je, lainla akak ada chef...

k Chozila- heheheh sambil2 bajet sambil2 test msk boleh ke tak...

k Tihara- mekasih kak... alhamdulillah

Nafira- salam dik... hahah ko tak tau akak mmg suke msk dik oi, sbb tu pyh beno nk diet... mkn saja

laki akak pun nk mkn nasi gk tp dia bedal je western pun

k Zakie- betul tuh kak... tp bday girl tak tlg msk, saja suh rht

norhidana miswan said...

Liza- betul tuh, puas hati nk mkn bnyak ke skt... alah akak tak pndai sgt... siki2 yg simple2 tu blh la akak msk

UmmuAidan-Arissa said...

meriahnya hidangan besday tuh dana..akak paling terlur tgk lasagna tuh..meleleh gitu...:)
tlg wish besday tuk adik yer..:)

Daddy Ziyyad said...

yup, selalunya muak nak habiskan sebiji kek..so beli lah 2-3 slice..campur makanan lain :)

Teena Tna said...

Lasagna...dah lama tak makan.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya makan-makan.

norhidana miswan said...

k Ummuaidan-alah kak simple2 je kak, dana bkn reti sgt... ye dana dh smpaikan

Daddy ZZZ- itulah, sambil2 jimat kan doc, tak la membzr

Teena- apa lg jom kite buat, tak pun cari je kt pizzahut

PMDR- hehehe blog akak kn mmg kejenyer cite psl mkn je

lieyalatif said...

buat sendiri lagi puas makan kan dana....suke2 hati nak buat byk mane...makan pun puas hah....

nampak menggiurkan lasagna ko tu....

❤Kamsiah❤ said...

makanan yg disediakna sendiri lbh sedap,lbh puas hati...

ros_reeza said...

nak sikit lasagna tu kak. hikhik

Ibu Lala said...

Nak jugak lasagna tu. Cam sedap je. Akk x pandai buat lasagnia ni.

Mimi Azirah said...

Teringin nak lasagna tuh

hainom OKje said...

Hepy bezday Makngah....

Dari hari tu Okje teringin nak buat adik beradik lasagna ni tau dana...Tengok ni tambah teringin weyh!