teman2....

Thursday, April 10, 2014

photo diary


as salam sume kwn2,

segmen feveret di hari kamis nih kan, segmen gambar2 sambil bercerita, aku takmo bebel panjang2 nih, banyak keje lah pulak arini, menimbun2 fail keje nk kene buat... ni pun stop kejap sbb pnt tgn dok mengecop2 dr pagi td.

mari kite lyn gambar sambil membaca yek, kwn2 kadang aku mmg upload gambar dulu lambat ltk caption.. mahap yek


begini lah cara aku basuh tudung2 aku, pakai tgn yek kwn2... sbb tu kadang aku belajar2 gk pakai shawl, senang nk cuci

nenas yg bwk dr kampung ni lah antara hidangan wajib yg aku akan msk... ikan kembung je pun hehehe takde ikan siakap... ikan apa pun boleh 

ni lah buku2 tulis n mewarna aiyan, siap bekas pencil n color bukan main beso... tp dinding gk yg dia conteng

tensen dh siap 1 tgn kene bukak balik sbb senget2... aduhla sabor jelah aku.... bile dh lama tak memanik yg simple pun salah bt

ni masa aku sekolah menengah mungkin form 1 form 2 or form 3.... jd PBSM ko... 

ni cenderahati yg dpt smlm kt majlis perpisahan tuh... jug kecik molek
tiap kali balik kg bwk nenas... wajib bt rojak petis nih... kadang tiap minggu kami buat... laju je mkn, kire kalu bt nih mlm mmg tak mkn nasi lah... bedal ini saja


p/s: Happy Siblings Day... tak sangka harini `hari adik beradik sedunia`... sweet je nama sambutan nih

18 comments:

ros_reeza said...

membasuh tudung ke tu kak.. banyaknya.. hihihi

norhidana miswan said...

Ros- aah lah, seminggu sekali baru basuh... org malas kan

LiYa HaNiF :: said...

jom kita belajar pakai shawal... :)

cheq da said...

Terbaikkkk...

lieyalatif said...

aku rase tema pic ko hari ni nenas johor heheheeh..tak johor le kalo tak nenas kan dana eheheeheh...terliur beb tgk rojak ngan ikan 3 rase ko...

comel cenderhati tu...bertambah koleksi kat dapur hah..

comel suci jek muke ko dulu2 dana heheheh...lain plak tgknyer...

selamat memanik kembali...dah nak puase ni lebat la tempahan kan...

kihkihkih saje aiyan conteng dinding tu nanti raye makpaknye kene cat baru...

aku kalo fareeda mmg cuti tangan...shawl2 tu plak masuk washing machine set gentle wash jek...

norey said...

ikut kreativiti..xde siakap..ikan lain pun jadi...janji sedap kan..

nak memanik ni kena ada kerajinan tahap gaban...teruskan usaha memanik...

Kakzakie said...

Kakak pun suka rojak petis Dana. Kalau banyak kangkung dan sengkuang yg kakak suka.

Nafira usof said...

tudiaaaa.. kemain banyak tudungnye.
sama lah ngan zura.. kalo cuci tudung awning memang pakai tanga. malas kemain rasanye. tu pasal skrg berjinak2 semula pakai bawal.. pastu try2 pakai shawl. hehehehe

adehaiiii.. lapar plak tgk ikan tu.. trus rasa lapar. huhuhu

bab menconteng dinding memang sebijik macam Delisha. kemain lagi dia menconteng ala2 cikgu menulis kat papan hitam. mamanye berbulu jer tengok. hahahaha

Untung ler pandai jahit manik sendirik. jimat lah sket bajet baju raya kan!

gambar lama memang nostalgia!
tapi ade jugak gambar2 yang zura sendirik tak sanggup tengok. muahahahahaha.

besar mana jug tuh??
tengok kotak x de lah besar mana.

rojak petis?? tak pernah makan pon lagi.. tgk pada gambar cam sedapppp sangat!
huhuhuhu

Acik Erna said...

Dana..acik memang tak oakai tufung tu.memang patut la kan..tudung acik semua masuk mesin je

lizz said...

dulu2 masa pakai tudung awning memang basuh ini jugek...renyah jugekkan,,
ikan kembung takper janji sedap terliur nengok..
hehe pandai ayyan tau org bg buku dia nak conteng dinding gak yer

Cho Zila said...

tuler lecehnyer tudung ala gitukan... tapi mudah nak pakai ler pulak... pro kons...
ikan kembungpun sedap benonyer.. kecik dulu rasanya tiap hari ikan kembung mak akak masak... tapi ok gak kami adik beraddik...semangat...
jahit manikni memng kena sabarkan...
memang lain dari sekaranngler muka ko dana...

norhidana miswan said...

Liya Hanif- boleh pakai shawl cuma tak berapa rajin nk membelit

Cheqda- apa yg terbaik tuh heheh

Lieya- hahah sbb ada 2 gambar je cite psl nenas lah wei...
hahah muke bdk form3 rasanyer tuh lieya oi... tp tudung sarung lah aku paling suke pakai

k Norey- betul3 jnji ikan kan... memanik mmg kene ikt mood pun

k Zakie- org johor pastu jawa lak wajib lah suke kan kak... kire mcm salad jgk kan

norhidana miswan said...

Nafira- banyak apa skit je tuh dik oi, bdk2 kalu tak menconteng tak normal lak kan... sel2 otak tgh berhubung katanyer... mmg jimat tp selalu tak dan nk jht beria kt baju sndiri time raya dik oiiii

rojak petis tu mcm rojak buah tp lebih berperisa n guna syr2

Acik Erna- dana ikut dan je acik, jnji tudung sarung senang nk pakai

Lizz- muke kecik molek cam lizz pakai shawl senang muka bulat cam dana nih fail...

k Chozila- betul2 tuh kak... jht manik mmg kene ada kemoodan kak, kalu tak gitu lah jd nyer... dulu masa sekolah kuruih skrg bapak gemuk

UmmuAidan-Arissa said...

sedpnya rojak petis..tp akak ib baik tak rendu sgt rojak kat sini..
lain sunggu muka ms remajadl yer...heheh

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam ukhuwah Norhidana,

Tengok photo zaman sekolah kekadang boleh buat kita tersenyum sendirian kan sis :)

Akak follow #199 jemputlah keblog kecik akak ye :)

Mimi Azirah said...

Kalo pakai tudung cenggitu memg kne basuh btul btul sbb takut rosak dpn die tuh

aine ainun said...

sy berkenan dgn rojak petis ;)

hainom OKje said...

Okje pun basuh tudung pakai rsngan Dana tp kadang tu rendam sampai sepuluh hari hehe...pemaleh sungguh...bendanya ada je duk dlm bilik air tu tp membasuhnya memanjang lupa...