teman2....

Tuesday, January 8, 2013

ber steamboat di opis

as salam sume kwn2,

maap yek smlm aku tak bt ntry, smlm aku cuti gi bwk aiyan gi bt echo kt hkl, keputusan nya.... doc bgtau ada 1 lubang dh terttp tp ada 1 lubang bsr yg tak ttp lg n tak mengecil lg saiz nyer sejak bln jun aritu... doc suh kami bt appoiment kt ijn utk operate..... kebetulan bln 4 nih mmg aiyan ada appoiment ngn ijn, dlm hati aku skrg nih berdoa semoga lubang tu akan mengecil sementara sampai bln 4, doakan yek kwn2....

ok lah ari jumaat aritu kami bt steamboat, plan awal minggu lg, kumpul2 duit n beli brg sama2... ari jumaat tuh kul1215 baru kami mula bt persediaan bagai... seronok betul lah mkn ramai2 n msk sndiri...kami msk kt rice cooker je takde multicooker pun tp ttp best cume lmbt skit lah, lenkali blh la repeat lg...



bajet utk mkn2 nih sume dlm rm100++ tp mmg berbaloi, 1 opis blh lyn

periuk kecik tomyam, periuk beso ayam

pencicah pun bt sndiri, sblh knan sekali sos tomyam, tgh sambal kicap aku bt, kiri kuah itam yong tau fu..sedap

ni mangkuk aku... penuh hehehe

lauk dia mcm2, siap beli telur 1 papan lg ko hehehe


p/s: aku takmo ikutkan sgt hati yg risau mikirkan psl aiyan kene operate, skrg nih aku nk usaha seberapa yg boleh mana tau ada perubahan positif sebelum bln 4 nih kan...

21 comments:

Kakcik Nur said...

Semoga kesihatan Aiyan bertambah baik dan lubang itu semakin mengecil. Kakcik ada pengalaman jaga anak di IJN (masa dalam pantang) yang dibedah kerana saluran jantungnya beralih arah. Alhamdulillah, sekarang dia sudah berusia lebih 15 tahun dan membesar dengan sihat.

Papa Mifz said...

seronok lah yer bersteamboat di ofis..pasti meriah kan...

semoga lubang di jantung Aiyan tuh makin mengecil..amin...

norhidana miswan said...

kakcik Nur- amin2, bdk sepet tu yek kakcik, skrg dh sihat walafiat dh dia yek

papa Mifz- betul2 kalu dpt kwn opis yg spoting mmg seronok, amin2 tq PM

Kakzakie said...

Macam yg kakcik katakan tu Dana. Moga ada perubahan positive buat Ayyan. Dia masih kecik sangat..

inazamri said...

sedapnya dana..ni yg buat akak tingin.akak doakan ayyan sembuh dan sentiasa dlm lingdunganNya

Dee said...

sedapnya steamboat tu..

btw..dee doakan moga ayyan pulih sepenuhnya..harap lubang tu mengecillah ye..amin..

norhidana miswan said...

k Zakie- insyallah, timekasih kak

k Inazamri- bt kak jgn tak bt, amin2

k Dee- mmg sdp kak bt steambot mkn ramai2 gtu, amin2...tq kak

ros_reeza said...

Semoga kesihatannya bertambah baik ye kak..

wah steambot di opis.. sedapnya.. lama jugak Ros tak makan ni..

ros_reeza said...

Semoga kesihatannya bertambah baik ye kak..

wah steambot di opis.. sedapnya.. lama jugak Ros tak makan ni..

Qhaifa Nur said...

moga apa yg dana doakan utk aiyan akan termakbul....amin

mmg seronok bersteamboat ni dana...makan sampai kenyang

Daddy Ziyyad said...

Saya doakan hole itu mengecil dlm tempoh 4 bulan ni..andai tetap perlu lalui surgery juga, saya tetap doakan dipermudahkan segala urusan, dan jangan risau, the team at IJN is the best in Malaysia...Insya Allah..

norhidana miswan said...

Ros-reeza- amin2 dik
best2 cube lah bt kt opis

k Qhaifa Nur- insyallah kak...
betul tu kak, dana mkn 1 mangkuk pun dh kekenyangan

Daddy Ziyyad- insyallah, time kasih, ye saya percaya team ijn antara yg the best sbb tun M pun bt operate kt situ kn

lizz said...

ermm sedapnyer steamboat tu...
moga ayyan sentiasa sihat..amin..

Cho Zila said...

rajin.. rajin.. tak yah dah gi kedai.. yang penting pencicah dialaerkan... kalau pencicah tak sedap tak masyuklerkan...

Cho Zila said...

akak juga doakan aiyan akan sembuh... dana dan suami juga tabah menghadapinyer...

Qasey Honey said...

semoga aiyan akn sembuh spt kanak2 yg lain..moga diana n hb tabah hadapi dugaan ni..

mmg seronokkn bile sskali buat mkn2 dgn rakan2 opis cmni..pasti kecohh pnya..hehe

LYAfrina said...

lya doakan moga aiyan cpt sembuh ye

bestnyer layan semboat kat ofis

mamyharraz said...

sy doakan semoga aiyan baik kesihatannya.dan akk jgn terlalu risau sgt k.

seronoknya ber steambot.kegemaran sy steambot ni kak :)

norhidana miswan said...

Lizz- mmg sedap dik, mekasih2

k Chozila- tp sesekali blh lah kak, selalu mmg takde lah... tq kak

k Qaseh Honey- insyallah, tq kak

Lyafrina- mekasih

mamyHarraz- mekasih dik, apa lg jom bersteambot jom

lieyalatif said...

alahai sayu aku bace pasal aiyan dana....kite same2 doa yeak supaya miracle berlaku...by the time ko pi cek balik nanti semua dah tertutup n aiyan sihat2....tak perlu operate....


waaaaahhh meriah gile hah...mcm2 adoooooooooooo...alah ko takde multicooker pakai periuk nasi pun okey sebenarnye.....seronok kan mkn2 gini....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

steambot i loikeeee hehehe