teman2....

Monday, January 14, 2013

aku budak baru belajar,kalu slh jgn gelakkan

as salam sume kwn2,

arini kite bersiaran di ptg hari yek, tak mo cite panjang2 kang aku tak siap keje... hehehhe
jumaat aritu sibuk ikut kwn2 gi kedai brg kek, sampai situ aku pun sibuk2 nk mencuba... ahad ptg berkobar2 mencuba, 1 jd 1 lg hancus... hampa... aku nih mmg gitu, benda2 kuih2 yg manis2 yg kene kukus ke mmg aku fail tp kalu makanan yg savory cam epok2@karipap, popia, kepek2 boleh la aku bt mmg cun lah hasilnyer, senang cite aku mmg tak blh bt dessert kalu msk yg masin2 ada perasa western2 mmg jd... ahak2 ngada2  kn... tp percaya lah

maktek yg menolong masukkan adunan dlm bekas CC

huhuhu buruk je rupe kan... gelak guling2 nengok org yg teror bt



bt 2 perisa, coklat+coklat chip ngn coklat+stoberi

rupe yg huduh konon2 ttp ngn topping cheese cream yg sedap

CC cheese aku yg tak jd, masa bakar naik lawo dh sejuk dia turun... mencik


p/s: edy kene gi outstation terengganu lak esok, isssh bosan nyer

18 comments:

:::aZiE::: said...

rajinnyer kak.....:}

norhidana miswan said...

Azie- hehehe saja tingin dik, tu pun beli yg segera tinggal campur tlr ngn air je :)

Kakcik Nur said...

Takpe, usaha tangga kejayaan. Cuba lagi. :)

ros_reeza said...

nyum..nyum..sedap.. buat sendiri. lagi best kan kak.. air tangan sendiri, tak sama dengan yang jual :)

norhidana miswan said...

kakcik Nur- heheheh insyallah akan cuba lg

Ros-reeza- hehehe betul2 tp kadang rupe mmg sembarang je

Cho Zila said...

rajin.. rajin.. menjadiler lepaihnikan...

ieda said...

rajin ko dik ..
ok ape ..
kalau akk terus x jadi koot

x per2 kena improve balik je .. kalau rasa sedap , improve bhgian hiasan ajelah ;)

Mimie said...

kire ok la nih...menjadi...mesti sedapkan...

Papa Mifz said...

yang penting rasanya tuh...:)

LYAfrina said...

hehe.. xpela..lps ni blh cuba lg..kata org belajar dr kegagalan kan

norhidana miswan said...

k Chozila- insyallah...

k Ieda- sesaja nk menerai kak, sana sini membe duk membaking je

Mimie- yg jd alhamdulillah sdp, yg tak jd ish2 membzr

papa MIfz- yg fail tu rasa mmg hampa tp yg jd alhamdulillah,blh cube lg

Lyafrina- betul3 pasni akan cube lg tp tak tau bile heheh

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

yumyum... nampak sedaplah dana... tak jadi pun tak beerti tak boleh dimakan kan dana... janji rasanya sedap.. next time boleh di'improve'kan lagi mana2 rasa perlu...

p/s: dah buat ungkep ayam mlm td ikut resepi ungkep hati tu... mmg sedap! laki akak mkn bertambah2.. hihi... kebetulan mmg nak masak ayam.. dpt resepi mudah dana terusla akak cuba.. macihhh ye.. maybe lambat sket leh update ke blog sbb lom boleh transfer gambar ke pc lagi..

izzah said...

sedapnyer akak...pos ke pahang ni sikit..hehe...=P

Daddy Ziyyad said...

Takpa....lama lama expert la tu...Yg penting rasanya sedap..:P

Dee said...

mcm dee lah..baking2 mmg fail..hahaha..

xpelah sis..jgn putus asa..cuba lagi..

thx inform dee psl tram tu..dah betulkan info..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak ni mmg rajin la :-)

inazamri said...

akak jeles ni dana...akak pun lum penah buat lagi tau yg ada toping cream camtu.turun pun takpe janji sedap

lelamaisara said...

rajinnye akak...nampak sedap tu...