teman2....

Tuesday, November 6, 2012

lauk time mls

as salam sume kwn2,

korang kn time mls apa yg korang msk? heheheh kalu aku? kalu malas tahap dewa mmg aku goreng telur pastu bg kicap je... tp kalu mls ala2... aku selalu msk lauk ini...simple n sedap bg tekak aku...



ikan goreng salut tepung grg nona... rangup n terbaik

telur tumis hancur... lauk feveret dr kecik lg

op couse lah bilis+bwg+kicap nih... terbaik n comfirm licin nyer


p/s: keadaan meja sgt serabut, dek kerana bos aku agak `gile` sejak dua menjak nih... aku pun jd gile gk nih, hampir2

32 comments:

Zulfadly said...

ikan goreng lama dah x makan!!!!! buat lapar pulak tgk gambar ni, hehe

cHeRyNa PiReS said...

Sardin mentah. Budu. Salad telur.

Semua main potong2 saje:)

JaSSNaNi said...

oiihhhh... lapar la plak.. terus bergolak2 perut ni skrg.. adoiiiii...
semua fev akak tu.. :D

lieyalatif said...

hoi kejam!! kebulur tgk tau lauk ko nie...mmg kene sgt mkn ngan nasi panas2...bertambah2 ko.....tu la dana, lauk gini jugak best...muak laa mkn ayam ikan nie.....

aku pun suke buat ikan kering goreng tepung tu ko...sedapkan....kene lak kalo tak masin sgt, siap le buat ratah lepas tuuu....

norhidana said...

Zulfadly- heheh tulah ko dik, asik bt menu sedap2 je hehhe

Cheryna- hehehe sardin mentah tu tak penah try, budu lak mkn yg dlm ns kerabu je... salad telur tu biasa gk

k Jassnani- hehehe eleh ko, ko kan selalu bt bekal kak

Lieya- ahak2... camne demam ko? dh mkn ubat lum... mmg sgt sesuai mkn ngn nasi pns2 kan, gambar atas tu ikan goreng la bkn ikan kering heheheh...

mamyharraz said...

lauk simple camnilah bangkitkan selera kak..
love ikan masin ;)

nur anis said...

erk..lapar dah saya...

Fauziah Mohamad said...

paling suka yg ikan bilis goreng ngan kicap bwg semua tu....


camne nak wat telur tumis hancur tu?

inazamri said...

pic last tu la buat akak lapar balik.Padahal bekpes td makan nasi putih dan rendang ayam dgn sambal tempe.melampau kan.Konon niat takyah luch la nnt...sudahnya terliur tgk bilis bwg kicap tu huhuhu

intan_blur said...

lauk malas tu la lauk yg paling sedap bg intan
slm akk shayanggg..huhuhu..
xmo marah2 kat sye ye..kejap ade kejap xde..wlupun sye cengitu..aiyan ttp dihati sye..ceewah

Qhaifa Nur said...

ikan bilis goreng kicap paling best...
akak jarang goreng ikan salut tepung, mmg rangupkan bila digoreng, sedap juga nih.....

izan mama mia said...

hai..ramai dok tayang makan nih...sedap tu ikan masin....ni nk kena beli gak nih...

Kakzakie said...

Lauk yg last tu kakak selalu buat bila nak makan dengan bubur nasi. Sayur kangkung tumis aje. Sedap kan dana..

Liza Razak said...

adoi..tang ikan bilis goreng bawang kicap yang tak tahan tu !! dah lama tak makan...sedapnyerr :)

Acik Erna said...

assalam dana..acik pun suka..cili api buat cam tu..tapi tak boleh buat selalu..nan ti acik makan baaanyaaakkk..dah le baju banyak yang dah kecut he he

mamasuri said...

tq darling..i dah ada idea nak masak ptg ni...ikan bilis kicap tu ngan telur dadar jer...nyum2

mia izzati said...

tang ikan bilis kicap tu memang takleh lawannn...mesti masyuknye kak..kak dana penah tak try tepung bestari?????? sedap tu..cari yg spicy.

norhidana said...

mamyHarraz- time mls sume sedap

Nur Anis- hehehe lapar je

Fauziah- heheh itu pilihan yg tpt, nk bt tumis telur tuh, mule tumis bhn2 bwg mrh+bwg pth+cili api+grm yg dh ditumbuk, bile dh naik bau masukkan tlr 2biji n kacau2 kan, bile tlr dh nmpak msk baru masukkan air skit... siap

k Inazamri- heheheh cobaan

Intan- naper lah ilang selalu dik, rindu akak nk tgk anak2 kamu, nk borak2 ngn kamu

k Qhaifa Nur- heheeh alah kak, bkn salut cam pisang goreng tuh tp just golek2 kt tepung je

norhidana said...

Izan- itu ikan biasa dik bkn ikan msin hehehe

k Zakie- heheh kalu kami time bosan2 mkn lauk ayam je itu lah lauk feveret

Liza- apa lg, mlm nih gk msk dik

Acik Erna-w`salam acik... hehehe sian baju mengecut yek acik

Emy- hehhe jgn ko beli ns kukus kt kedai udah

MIa Izzati- tepung bestari tak penah lak dik, akak suke gune tpg kentucky jenama nona tuh... sedap, n secukup rasa

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnye.. Nyam-nyam.. Rasa lapar pula bila tengok ni :-)

Qasey Honey said...

wow sempoi tp sgt mengancam...
lauk cmni la yg mbuatkan makan susah nk benti...lg2 lauk yg last tu perghhhh...lama dh xnikmatinya...

Tihara said...

as salam dana

betui, bilis kicap n telo mata lagi bangkit selera..tp takleh hari2 la..haru jadinyer :)

Marya Yusof said...

As salam Dana,

Hei, jgn gila dulu! abiskan semua lauk tu dulu...nyum..nyum... simple gini rosak diet! hahaha :D

Arini kita masak gulai udang sama peria/kacang panjang, telur dadar sama kangkung goreng! Terangkat tak? hehehe :p

norhidana said...

PMDR- hehehe simple pun bt terliur ek dik

Qaseh Honey- betul tu,kadang tu bosan asik mkn lauk yg mcm2

k Tihara- w`salam kak... hehehe betul tu kak

Marya- w`salam Marya, hehehe perkh mengancam tul sume lauk2 tuh... lg2 gulai udang tuh

ct rahani said...

masak simple2 macam nih la sedap kan.. silap2 hari bulan makan pun bertambah2 kan dan.. hehe..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

masak simple mcm ni la yg buat mkn nasi bertambah hehehe

Afasz said...

sy suka 3 lauk ni. nampak sedap. tp yg kedua tu kan , nk wat cmne ek????

Karukord Jagau's said...

hah bilis campur bawang kicap cili tu saya suka

Nurul Husna Mohd Hassan said...

lauk macam ni la yang buat kita tambah 2 3 kali :)

Che Rosliza Che mat said...

Walaupun malas tapi nampak sedap..

intan_blur said...

hehehhe..sye kebzian sikit kak..minta maaf la byk2..
kasi hug kat bdk noty tu tau..

lelamaisara said...

wah sedap plak tgok bilis bawang kicap tu...dah lame tak wat mcm tu...