teman2....

Monday, November 26, 2012

demo politik vs demo penggunaan tv

as salam sume kwn2,

salam isnin sume, saja je bt tajuk gempak... sebenarnyer takde idea sgt nih... bos dh dtg keje... bosan2
ari jumaat aritu ada demo kt depan felda psl konon nyer suh hentikan felda hantar minyak sawit kt israel, tak tau lah betul ke tak,
pastu demo penggunean tv tuh... si aiyan lah... suke2 dia je main picit2 tv tuh, sejak dh tau mana nk picit kt tv... asik nk duk kt tv je geram aku, nk suh papa lekat kn tv kt dinding je rasa, kalu tak asik lah di usik budak tuh

org tgh sedap2 tgk tv dia pun sedap2 usik... geram nyer

demo aman n takde apa2 terjd...

p/s: al fatihah jugak takziah utk pegawai kt opis atas kembalinya arwah ayahnya ke rahmatullah pd pg sabtu

p/s/s: nk bgtau  blog Mia duniaku, akak setiap kali pg ke blog awak msti pc akak restart sndiri, blog awak ada melware ke...huhuhui... rasa syg tak dpt bukak n baca blog awak...

18 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

SALAM.

HAHAHA..Sama je macam anak bujang aku tu, asyik nak kacau tv je kadang2 geram juga dibuatnya bila kita tgh syok layan tv tiba2 dia tukar siaran..hehe

Kakcik Nur said...

Aiyan dah semakin cerdik. :)

mamy harraz said...

ank sy pun suka main tekan2 tv tu kak..haih kadang geram jer nak gigit2..hehe..

dengar gak pasal rusuhan tu..takut kan terjadi apa2.

norhidana miswan said...

Sherwieyna- salam, gitu lah pangai bdk2 kn

kakcik Nur- heheh alhamdulillah kakcik

mamyHarraz- tp dia lum teror lg usik remote, tekan kt tv terus... demo kecik2 je dik,takde apa selalunyer

mia izzati said...

wahwah aiyann dah geng ngan dak mia..suka buka tutup tv..saboo je kak..heee

Kakzakie said...

Itulah dulu susah hati kata Ayyan lambat jalanlah... dah ini sikit aje tau Dana. Tunggu tak lama lagi dia akan mula memanjat. Mata dia nampak terus lekat dlm kepala.

Biar mama ikut kerja kan Ayyan. Auntie suka hihi...

Alin In D House said...

wah2 abeslar tv mama aiyan dah kerjakan. kalo camtue letak atas jerklar kak dana!!!

izan mama mia said...

ish..iaker...tak leh dtg blog saya.....setakat ni,..xder siapa bgtau lg.....cer cb dtg lagi,....

Daddy Ziyyad said...

memang susah..hahah..anak saya pun suka usik TV..tak TV, diusiknya pulak decoder astro!

norhidana miswan said...

Mia Izzati- dia tak bukak ttp tv tp duk usik2 itu ini tp blh geng lah

k Zakie- hehehe skrg nih mmg dh mule memanjat pun kak cume lum pandai jln je lg... itu pun mama ngn makngah dh naik semput

Alin- itulah dik, tkt je dia tarik2 tv tuh

Izan- akak dh perasan sejak minggu lps lg, pc akak asik kene restart je...mule2 akak tak perasan sbb bukak blog awak, tp pg td akak baru pg blog awak pc dh restart, 3kali akak try tp sama je...huhuhu

Daddy Ziyyad- heheh sama lah tu, diaorang sgt2 nk tau apa benda alah tv yg ada gambar2 tu kot

lizz said...

pandainyer aiyan seronok nak wat demo la teww

nur anis said...

wah wah aiyan..dah pandai ye..huhu

JaSSNaNi said...

sama cam haikal kecil2 dulu dik.. dok main2 tv.. lepas tu picit2 tekan2.. aleh2 tak de gambar.. rosak langsung.. gi repair kena rm200.. terpaksa kuar duit gak.. sbb kalau tak de tv mati kutu.. hmmmm biasa la budak2 mmg camtu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ayyan dh makin banyak akal skang ni hehe

nn lylyn said...

salam ari selasa =) hahaha xde idea nk taip ape..

Papa Mifz said...

dulu Mifz pun rajin tekan2 TV...sekarang nih dah tak buat lagi dah...:)

LYAfrina said...

hihi.sama cam asya dulu..time nk tgk tv la dia suka main tekan-tekan..

lieyalatif said...

hahaahah...kirenye ko dah ade tv assitant la ni yeak....aiyan dah makin bijak tu ko...mane leh tgk maknye sedap2 layan tv...harus le kene kaco kikiki

aku kureng suke sikit bab2 berpiket nie....semak la wei...sah2 jadi jem la ape la....