teman2....

Monday, November 19, 2012

budak kenteng bucuk mama

as salam sume kwn2,


salam isnin, sorry sgt arini tak dpt nk BW blog korang..inn shaa Allah esok aku cube ber BW ek, ntry pun bt dh ptg nih...

meh nk tayang kt korang apa peel bdk kenteng nih skrg... bak kata mak ngah, semakin kenteng rambutneyr semakin banyak akal nyer hehehe

rambut kenteng yg kusut sbb terkene air susu... ntah camne gaya dia main sampai kene rambut

duk cangkung kt tp walker...bgs2

sgt eksen n belagak gayanyer

belajar merayap dr 1 tempat ke 1 tempat... hehehe (abaikan meja yg sepah)

gaya duduk cam org tua... fengsan

p/s: seminggu yg indah sbb bos cuti... yeyeh

33 comments:

mamyharraz said...

amboi beraninya dia hehe panjang langkah dah skrg ya ;)

Sherwieyna Muzzawer said...

wah tahniahhhhhh! dah boleh bergerak sikit2 tu kira okaylah..

lieyalatif said...

kemain lagi aiyan yeak.....duduk mcm org tua hah kat kedai kopi...comel2 hehehehe

dana makin ligat yeak aiyan....ni kalo jumpe kan ngan dayyan ni mau telingkup umah kite weyyy hahaahahaah

norhidana said...

mamyHarraz- hehehe jgn main2 ngn bdk kenteng

Sherwieyna- hehehe cume lum berani lps tgn je lg

Lieya- dpt idea gitu pas balik kg aritu ko... aduh2 mmg cam nenek2

mmg ligat bkn main, kejap2 dh kt dpr, kejap2 dh msk kuar blik...nsb umah aku kecik

inazamri said...

dah macho ayyan ni kan..gaya duduk pun..heheheh.

ct rahani said...

suker tgk pics aiyan yg last tuh.. comel duk cenggitu.. aqeef pun kdg suka tgk tv duduk gaya camtu.. memang sebijik cam gaya org2 tuakan dana.. hehe..

izan mama mia said...

amboii..kan main lagi dia yer...hihihihi

JaSSNaNi said...

wahhh.. dia dah meneroka... itu ler keje budak sbnrnya.. kalau tak cari hal.. cari sakit.. bukan budak namanya.. kalau akak dulu.. kerusi kat tepi meja makan semua dah ke atas meja dik.. so makan semua bawah je.. sbb pandai tak kimi, haikal.. sama je.. diorang naik atas kerusi.. lepas tu nak turun tak pandai.. kepala dulu dia turun.. dah bertelur plak.. cari sakit namanya.. mcm2 hal kena jaga bila anak2 sedang membesar ni.. walker tu dah tak larat dia nak dok dlm gamaknye.. tu dia dok luar je.. hahahahahahah cerdikk.. gud boy.. !

LYAfrina said...

wow.. aiyan dh pndai memanjat...
ekceli ni 1 perkembangan y cukup bagus buat aiyan. caiyok2 aiyan sayang...

Acik Erna said...

macam2 gaya ada..he he.jaga2 aiyan jangan terjatuh ye..dah mula nak belajar berjalan dan panjat2 ye

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Amboi ayyan sakan merayap skang ni haha.....bagus2.....

Cho Zila said...

aiyan dah laju sekarangni yerk... budak rambut kenteng.. suka budak2 kalau rambut kentengni..
memang gaya duduk orang tuatu...

lizz said...

waa kemain aktif rayyan ni....gaya duduk tu macam kusyuk tengok sesuatu jer...

NM02 said...

tak sabar nak tgk qays jalan jugak.. hehehe

mamasuri said...

ini budak semakin buas n buas...lama tak kiss2 ko yer aiyan...

Kakzakie said...

Dah makin ligat kena lebih sikit mengawasi Dana. kakak takut jatuh tangga, masuk bilik air bagai...

norhidana said...

k Inazamri- macho lah sgt kak hhehe

Ct Rahani- ddk mcm makcik2 kn ahak2

Izan- mmg sgt aktif sampai fengsan mama

k Jassnani- hehehe dia lum pandai lg naik kusi mkn, sopa dh sampai dh...walker mmg last resort lah,kalu takmo diam baru msk walker

Lyafrina- tp nk berdiri n jln sndiri ntah bile

Acik Erna- walaupun agak lmbt tp ttp hepi

Wanieys- mmg pun, ngn org2 pun dia jdkan tmpt merayap

norhidana said...

k Chozila- heheh alhamdulillah kak, ntah ngikut sapa ntah

LIzz- heheheh mmg aktif, kusyuk nengok tv

k NM02- heheh sbr kak, nnti ko blh jdkan senaman

Emy- heheh agaknyer kalu kite letak aiyan ngn darin main2 camne agaknyer ek, sapa yg kene buli dulu heheh

k Zakie- nsb umah kami takde tangga kak, blik air selalu ttp je... mmg makngah sentiasa mengawasi...pantang lepa nih

pepari said...

memang pengsan!!! careful kalau dia kat walker tu dana, time2 cam ni lah dia manjat sana sini...

seminggu duduk umah cuti bersama si kecik baru ku pahami perasaan babah nya hahahahaha.. memang rasanya kalau pinggang ni kuat leh angkat dia bagai memang akak leh kurus lah.. cewahh!!

semalam dia buat kick boxing tepat kat pinggang mama dia.. bergenang air mata kejapp... hehehehe

a.samad jaafar said...

mulanya sy tak tahu makna kenteng.. ceh.. kerinting rupanya hihihi..

nn lylyn said...

semua dari blkg ^^

Qhaifa Nur said...

kenteng ikut sapa ni dana...
perlahan-lahan aiyan buat semua itu...perkembangan bagus dari aiyan...

norhidana said...

k Umi Pepari- heheheh msti humairah lg lincah nih..mmg blh kurus kalu iktkan dia kak, aduh skit nyer kene kick ngn humairah, si aiyan yg kecik ni pun kalu dia duk headbanging kt perut mama dia kene bbl

en a. Samad- heheheh bahasa pasar kata nyer

nn Lylyn- baru lah nampak kekentengan dia dik oi

k Qhaifa Nur- hehehe mama ngn papa kot,..

Marsha~ said...

rambut tak menahan... ni kalau dpt adik ni emsti girl... ehekss

Daddy Ziyyad said...

kerinting ni original kan? cantik kalau di simpan rapi..:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

amboii budak krenteng tu bukan main lagi ekkkk... berani tuh siap bertenggek tepi walker... kalau anak akak kompem dah terjungkit walker tu sbb anak2 akak semua spesis berat2 belaka.. hehe..

Dee said...

oh..curly eh rambut dia..cute..

lagi satu..budak2 kalau dpt bertenggek berdiri tepi walker kemain suka lagi dorang..hehehe..

mia izzati said...

wahhh aiyan pandai manjat dahhh..kak kusut rambut tu biasa dah tuu...si mia tu pon adehhh leh wat kicap kat rambutt....

Papa Mifz said...

Ooo dah makin lincah yer dia, bagus2 ;-)

norhidana said...

k Marsha- heheheh hrp2nyer best gk

Daddy Ziyyad- ada ke mak pak yg anto anak kecik umur setahun lbh gi kenteng rmbut kt salon ahak2...

k Ratna- hehehe eksen btl dia kak kalu duk bertengek tuh, kene mrh pun muke dek je

k Dee- itu yg selalu pg mana2 org msti ingt dia girl, pastu msti ada yg nk pegang rambut kenteng dia

Mia Izzati- tgh belajar memanjat2 skrg ni dik oi, hehehe dhla kalu nk skt rmbut dia bkn main mrh....nsb lah msh lembut lg

papa MIfz- alhamdulillah dh makin galak

intan_blur said...

amboi aiyan..bdiri tu ade style laaa...kalah aunty tau..hehhee

Nurul Husna Mohd Hassan said...

amboi gambar yang last tu boleh tahan gaya duduknya :)

Karukord Jagau's said...

ada saja keje yg dia nk buat ye ^__^