teman2....

Thursday, November 3, 2011

petua utk tambah berat badan

as salam sume kwn2...

aku nih risau sggt2,kt si buah hati aku tu...risau sbb beratnyer tak naik2... alahai
bln 12 ni ada echo kt hkl...risau sgt bile berat dia tak naik2 maksudnyer jantung dia terlalu pnt
n itu tak bagus utk dia... kalu bdn dia blh tambah berat mungkin itu ok skit...
aku kadang tak tau nk bt apa, tak tau nk pikir apa...buntu...

kwn2 yg ada petua ke cara camne ek blh tambah kn brt bdn bby,,skrg nih aku just bg dia air tajin nasi tuh...tp sama gk tak naik2...sian kt buah hati aku nih

buah hatiku yg makin kecik...sian

7 comments:

Citarasa Rinduan said...

semoga kamu mencuba apa yang kak syorkan sayang....

mamasuri said...

harap2 aiyan cepatlah memberatkan badan...aku pun tak de petua beb...nnti aku surfkan utk ko...

norhidana said...

k ayu- ye nnti kami cube kak... insyallah doakan semoga dpt tmbh brtnyer ye kak

emy- itulah beb..pas dgr doc ckp ptg smlm..rasa cam ada 100kg brt terhempap atas kepala aku

Kakzakie said...

Kalau budak dah besar senang sikit Dana, ini masih baby tak kan nak bagi minum jus lempoyang. Tapi kalau dia susu badan cuba Dana yg minum. Habis doktor tak bagi apa-apa buat Ayyan ke Dana. Kakak doakan yg terbaik buat Ayyan...

lieyalatif said...

tu le dana...kalo aiyan dah start mkn bubur senang sikit....leh buh planta atau sesudu minyak masa masak bubur tu....nurse kat KK yg bagi tau petua ni....aku pun mmg buat kat dayyan, tapi aku tumis ngan minyak sebelum masak bubur tu...anak aku tu ko nampak jek tembam tapi berat dok laa 6kg jek.....dah start mkn ni baru laa naik kg die...

insyaallah...harap aiyan terus sihat yeak....

norhidana said...

kak zakie- dia tak susu bdn lah kak,susu dana pun dh takde... aritu dia takmo nyusu..pnt sgt kot... tak tau nk btpe

lieya- itulah baru 3bln lbh kan... ada kata bg air tajin tp sama je..dhla anak aku aktif...lg lah gune tenaga bnyk

hatim a.r said...

http://www.facebook.com/hm4hbmalaysia salaam kak.ni saya ada jumpa page dekat facebook.untuk ibu2 yang takleh nk bf kan baby,diorg ada donatekan.cuba akak try tgk