teman2....

Tuesday, November 8, 2011

kesian dia kembung perut

as salam sume kwn2,

salam aidiladha...tahun nih pertama kali kami sambut raya kt kl je, nk balik kg tp memandangkan si bolat kami masih tak berapa sihat,kami tak balik kg,lgpun kesian nk bwk dia jln jauh2...biar lah dia dh betul2 sihat baru kami nk bwk blik kg nnti...
sambutan raya simple2 je, ada bt mkn2 skit ajak kwn2 yg tak blik kg...lgpun kesian si bolat aku baru nk baik dmm ngn kembung perut,asik meragam je mlm sampai ke siang...perutnyer terasa keras je... dh letak minyak mcm2 tp msh keras lg... dh tuam ngn kain pns tp sama jugak... jd nyer kami mmg tak cukup tdo sejak 2menjak nih

skrg nih kalu pas minum susu mmg papa yg sendawakan..kesian sgt tgk dia... hrp2 kembung perut tu blh cpt hilang... tak sampai hati dgr dia merengek2...

sungguh selesa duk di sendawakan kt peha papa

kesian si comel mama....


p/s: kwn2 yg ada petua camne nk bg perut kmbung ilang..blh la share ek

8 comments:

Citarasa Rinduan said...

dana..
umai masa kecil2 pun mcm tu..
perut dia mengeras,, kak sapukan minyak yu yi..
tapikan, skrang dah ada produk baru yang namanya jeslin..
bagus tau utk kembung atau kanak2 yang ada masalah kesihatan... bolehlah kita sapu pada kulit anak kita..
baunya sangat harum, sebotol yang kecik rm 25 je.

norhidana said...

k ayu- minyak yuyi tak jln kak,mcm2 minyak dh letak,kadang ok...dia kntut2 kadang tak ok..jerslin tu ada mak ada pakai kt kg...insyallah nnti dana try minyak tu lak

lieyalatif said...

siannye laa si comel ni hah....mmg dana...bb boy ni senang tul nak kene kembung.....harap aiyan cepat sembuh yeak..mmg kalo kene kembung ni meragam jek laa si kecik...bile dah start kentut2 tu baru die lega....

norhidana said...

lieya- itulah aku ada dgr2 gk,sblum ni dia biasa lah pas minum susu mmg tepuk2 smpai sendawa tp sjk dua menjak nih kadang tpk2 pun takmo sndwa... kntut pun jarang itu yg blh kmbung perut tuh... skrg nih kadang kmbung kadang tak

wahida said...

alamak, letak minyak yu yi tak jln ke? baru nak suggest pakai minyak tu...

norhidana said...

k wahida- tak jln kak.. maklum lah anak saya nih kn spesel kes skit... huhuhu... dia kuar gk tp lmbt lah... amik masa nk kentut tuh

Kakzakie said...

Kesiannya kakak pun tak tahulah Dana. Dulu anak kakak kalau lepas mandi tapak kaki dia, perut dan belakang sapu minyak yu yi memang ok. Sampai sekarang pun masih guna lagi...

Bawa klinik ajelah Dana sebab sicomel ini kan kurang sihat...

norhidana said...

kak zakie- itulah kak,aritu ada gk bwk gi kenek,doc bg dia ubat angin... tp skrg nih pas bg susu mmg akan sapu minyak kt prt,belakang ngn betis...kadang bg minum gripe water gk... kadang ok gk kak..terkentt2