Wednesday, December 19, 2018

My Samsung galaxy A7 2018

As salam semua kwn2,

Aritu aku ada cite kt korang kn yg edy ada belikan hp samsung galaxy a7 utk aku.  Beli masa cuti deepavali aritu, aku sangat teruja ngn telefon tu sbb dia ada 3 kamera belakang.  Mmg la skrg banyak hp yg ada 3 kamera, bahkan ada yg 4 kamera kan... Aku ni ssh nk tukar jenama lain kalau dh biasa dengan yg ada.  Huawei ke oppo ke iphone ke aku ttp pilih samsung kot. Mudah kerja sbb dh biasa pakai

Aku teruja sgt ngn kamera dia yg best n ada bokeh background, puas la duk cari tutorial psl tips n tricks pasal samsung A7 nih, Puaslah cari camne nk bg nampak bokeh background tu ada bentuk2 lain... 
Lps tu kamera depn dia 24mp lagi la aku teruja, siap ada flash lagi... utk yg gila selfie n suka amik gambar mmg aku rasa in love dgn hp nih.



Awal2 tu takde lagi casing lawo, casing yg dpt tu aku tampal lah dgn sticker aiyan
ni lah spec penuh hp nih.... bg aku dh cukup best lah ni

puas lah selfie hari2... mampos hahahha
lps dh pakai hp ni lebih sebulan baru aku dpt jumpa tips utk guna yg ini
ini gambar aiyan, sebelum aku gunakn background blur tu...

lps aku gunakan background blur n guna bentuk star.. nampak lampu2 tuh
lampu2 belakang edy tu jd bentuk rabbit

blh tukar ikut suka bentuk backgroud tuh... mmg syok sendiri lah


selain tu, banyak pilihan utk selfie... 

ada banyak pilihan camera modes.... 

yg boleh buat gambar yg di ambil tu nampak cun...



5 comments:

Kamsiah Yusoff said...

Wahh dana lps ni mesti byk upload gambar yg cantik2 kt blog

norhidana miswan said...

k Kamsiah- sejak sebulan ni tak cantik lg gambo dana ye kak hehehhe... dana tak reti sgt nk amik gambo angle lawo2 mcm pro tu hehehe... kite pakai amik sembarang je

aizamia 3 said...

Tahniah.. Dana dapat dulu.. ai is jeles.. hahaha.. sebab akak tak dapat lagi.. ;)

ShirVen said...

1st tgk casing buat aku gelak, belum baca detail trus teringat sendiri. Tipon aku pun penuh sticker cartoon dak Ava. Bertabah je lah bawa sana sini 😆😆

norhidana miswan said...

k Aizamia- hahahaha,. akak amik yg a9 lah ada 4 kamera

Shirven- hehehe tulah, redho je tp cute apa stiker2 tu