teman2....

Tuesday, September 5, 2017

raya haji kerteh ep.1


as salam semua kwn2,

Selamat kembali semula ke bandar n kembali kerja kwn2.... 

Aritu kami balik awal, 30hb, rabu tu kami dh balik kerteh, jln mmg lenggang n lapang je.  Sampai area kemaman prt dh bunyi keroncong, dh kul 2 lebih... banyak lak kedai mkn ttp... jd kami terjah A&W lama tak minum root bear nya.

Kenyang mkn tu trs balik ke kerteh.... esoknya 31hb aktiviti jln2, ronda2 lah..... 
Petang tu wajib jln ke pantai, sbb si aiyan dh request nk main pasir, tp nya sbb ramai sgt org jd kami bg dia main buih jelah... 

Dh puas main buih dlm kul 6 lebih gerak balik umah, layan lak laksa kuah putih mil msk.

lama tak lyn anw... kebetulan lak banyak kedai ttp masa tuh... terjah la sini

layan betul dpt air nih

esok ptg kami jln2 main buih kt pantai kemasek lak... 


gasakla 2 beranak tuh... aku tgk je dr jauh

takat main buih pun mcm nk gaduh kn hahhahaha.... masa ni petang mmg redup nyaman je ngn anginnya

10 comments:

norey said...

seronoknya..dapat main kat pantai..redup........sekali sekala balik kg...lari dari kota..

sakit2 tekak terliur pulak tgk air tu..huhuhuhu

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pun balik rabu.. mmg lengang jln.. akak pun singgah mkn kat tmpt lauk rare.. siput sedut. Daging salai..

Seronok dpt menghirup udara pantai yg berhembus nyaman tu dana..
Akak dah lama tak kelaut..

aryan azra said...

akak balik khamis memang jemlah jalan, terus masuk jalan lama.

seronok aiyan dapat main buih tepi pantai

norhidana miswan said...

k Norey- ptg2 mmg redup je tp sblm kul 5 pns terik

k Norhayati- aduhai sdpnya spt sudut kak oi.... balik kerteh mmg tak jemu pi pantai

k Aryan Azra- takpe kak ada jln lama, klu jns yg tak tau redho je hdp jem...

Warisan Petani said...

Dah tak pernah lalu jalan pantai sejak ada highway.
Rindu kat pantai kemasik tu.
Dulu2 pernah ikut nelayang tangkap ikang kat situ.

Kamsiah Yusoff said...

seronok budak comel tu dilayan ayahnya..

norhidana miswan said...

en WP- sesekali lalu lah jln pantai, jgn lalu hiway... hehehe...

k Kamsiah- dia mmg gitu kak, dana tak rajin nk lyn sgt hahahha saja biar dia rpt ngn papa nya

mamapp said...

Selamat Hariraya AidilAdha norhidana.. seronok balik kampung kan

Mimi Azirah said...

Sedapnya makan kat A&W..rut beer dia sedap

hainom OKje said...

Kami pun jakun jugak kalau tengok AnW rootbeer tu Dana. Maklumlah jarang jumpakan....

Seronokkan kalau jalan tak jem. Cepat sampai. Boleh ronda ronda pantai