teman2....

Monday, August 28, 2017

kami anak malaysia

as salam semua kwn2,

selamat hari isnin, tak sangka minggu ni 2 hari je keje sbb rabu dh balik kg.

Jumaat lps kt sekolah aiyan ada sambutan Merdeka n sambutan bday, tema pakaian `KAMI ANAK MALAYSIA`
di galakkn pakai baju melayu, cheonsam, sari, kurta yg melambangkan baju kebangsaan, si aiyan mstilah pakai baju melayu. Beria papa suh tokmi jahitkan baju melayu bendera utk dia. 
Sbb yg tahun lps punya tuh dh tak muat sbb aiyan dh makin gendut.

Semangat dia bangun awal nk pakai baju bendera, meriah tgk gambar2 yg teacher nya share kt fb tadika.
Kalau tahun lps aiyan je sorang pakai baju bendera tp tahun ni dh ramai yg berbaju bendera ngn mcm2 pesyen... mmg meriah

design mcm nk sama tp tak serupa, satu teluk belangga satu lg cekak musang

ni gambar bdk 6 tahun yg sambut bday sekali, utk bulan 7 dan 8

rajin teacher melayan bdk2 amik gambo.... 

tak tau lah naper dia suka sgt pakai songkok gaya mcm pencuri ayam hahhahahah
seronok kan ada tema2 mcm ni


p/s: moga2 rabu ni jgn la jem time nk balik kerteh, klu jem mau berapa jam lah agaknya... almaklum cuti sekolah kn skrg nih

13 comments:

aryan azra said...

BESTNYA..CANTIK BAJU MELAYU MERDEKA AIYAN TU.

Norhayati Mohd Isa said...

Meriah sambutan merdeka ayyan..
Hensem bila pakai baju bendara tu..

Akak dah cuti dana..
Tapi balik hari rabu juga..
Rasanya tak jem kot..
Sebab org dah balik berperingkat2..
Kalau jem pun hari khamis..

Salam merdeka dana 😊

NanyFadhly said...

Suka tengok macam2 fesyen keluar masa sambutan Hari Kemerdekaan ni kan? Tahun lepas, akak jahitkan baju2 untuk derang. Tahun ni macam kemalasan ajer rase.

Warisan Petani said...

macam2 fesyen dan gaya.
terbaik Aiyan

Sarah Talib said...

cikgu2 baguih noh..mau melayan budak2. mak bapak yg hntar di situ pun rasa seronok.

norhidana miswan said...

k ARyan Azra- tgk mcm biasa2 je kak, yg lain pun banyak dh yg baju bendera hehehe

k Norhayati- skrg dh cuti kak? best lah.... selamat balik kg kak


k Nany- aiyan bju thn lps tak muat dh kak, tu yg kene bt baju baru tu


e WP- skrg dh mcm2 pesyen ada, cantik n kretip

k Sarah- aah kak, kadang bkn la minta nk gambar anak kite sorang dpt nampak sipi2 gambar ramai2 pun kite dh seronok

TukangKebun said...

Jika baju tahun lepas tak muat, maknanya elok tu perkembangan pertumbuhan fizikal Ayyan.

Handsome la Ayyan pakai baju saya anak Malaysia ni.

Sanisah Sabu said...

anak2 is pun kena pakai baju bercirikan malaysia, tpi last minit dapat tau, hasilnya pakai baju kurung biasa dan pegang bendera kecik ja la...

apapun terbaekkk baju anakanda ayyan tu =)

Umie Adli said...

hahaha.comel dia ngan songkoknya tu

aizamia 3 said...

Suka tengok baju dak Aiyan.. comel tengok dia.. ;)

nadhie wueen said...

Comelnya kanak-kanak. seronok menyambut merdeka :D

tiga lalat said...

wahh semangat baju jalur gemilang tuu., ;p

mamapp said...

Cantik lah baju aiyan 2016-17