teman2....

Thursday, September 14, 2017

Kisah sedih di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Jalan Datuk Keramat

as salam semua kwn2,



Pagi td dlm kul 6.40 pagi, aku berhenti kt psr keramat nk beli kuih n sarapan utk aiyan, tiba2 dgr siren bomba kuat sgt, bomba, jpa ngn polis lalu betul2 sebelah masa tu dada aku rasa berdebar2, risau semua ada.... pastu abg jual kuih tu cita psl kejadian ni, sedihnya rasa.... sbb tu antara org pertama yg ada kt lokasi, lps dh bantu apa yg patut, call bomba dlm 6 lbh dia pun ke psr keramat buka gerai kuihnya.... dgr cerita dr nya pun dh rasa sebak ni kn pulak bila baca cerita penuh kt surat khabar online...

Alfatihah bt kamu semua ahli syurga....

gambar dr kwn opis yg ddk area situ

rasa nya da lebih dr 5 buah jentera bomba

tgk ni pun dh rasa sedih sebak semua....
kredit dr berita harian online

tak dpt bayangkan mcmnelah perasaan family n pelajar2 di situ... 

8 comments:

imm hassan said...

sedih kan.. orang dok forward gambar kite tak bukak pun.takut x tahan sedih

Cik Da said...

ya allah sedih kan kak x sangup tgo video u syap dengar budak2 tu mintak tolong

- dieyana - said...

hari ni kite tk boleh nak fokus dgn kerja. sedih sgt2..#anakanaksyurga #insaf

al fatihah untuk mangsa

baca kisah jiran2 pusat tahfiz kat berita online, rasa sebak sangat2..tk leh nk buat kerja bila cuba byg saat2 masa tu.. Allahuakbar :-((

Petak Bunga said...

ALLAH sayang sangat budak2 ni... cepat je allah ambil blk mereka

hainom OKje said...

Tulah... mcm mcm gambo kat WA hari ni.
Sedihnya ...
Alfatihah buat mereka yg telah pergi.

aryan azra said...

innalilla hiwainna ilahirojiun...

terkejut dan sedih tengok berita ni. ada 3 beradik tu Ya Allah hebat dugaan untuk emaknya bila 3 sekali anaknya pergi tapi anak2 itu pasti syurga tempat merekakan

Warisan Petani said...

Ada yang foward gambar2 yang tak sepatutnya mangsa2 kebakaran ni.
Sedih tenguk.
Al-Fatihah buat anak2 syurga ni.

Mimi Azirah said...

Sampai sekarang sy masih rasa sedih lg kak..Syurga buat mereka