teman2....

Monday, May 29, 2017

Kongsi menu #1

as salam semua kwn2,

Selamat Berpuasa kwn2....

Lain betul rasanya sabtu sambut puasa pertama kt umah, almaklum sepanjang dh 10 tahun berpuasa kt kl nih jarang2 sgt dpt rasa puasa pertama tu kita bercuti.  Dulu masa duk keja kt johor kan 1 Ramadhan mmg cuti kt sana.

Sejak maktek takde, rasa bosan bersahur n berbuka kami, kalau dulu ramai ni dh ber2 je.... msk skit pun tak abis

Share menu nih, saja2 untuk kwn2 dpt kan idea utk masakan bersahur n berbuka.

Menu ari kedua, takde gambar....
Edy suh aku msk nasi minyak ngn acar mentah
dia beli je ayam msk merah, daging hitam ngn ayam percik....

menu sahur hari pertama, semangat sampai 3 jns menu

ptg tu msk mee grg basah utk berbuka

serawa durian ngn roti utk berbuka jgk


Skrg rajin skit aku guna fruit juice guna shake n take
p/s: nk msk apa lah ptg nih agaknya utk berbuka

9 comments:

aryan azra said...

Wah rajinnya masak utk.sahur sampai 3 menu tu.

Serawa durian sedapnya, dah suarakn kt en.azmi juga nk buat ni tp xtau la menjadi ke tidak lg

- dieyana - said...

wah..sedapnya serwa durian tu...mi goring basah tu pun nmpk sdp..hahha posa kan....semua terliur..adess...

ptg ni kite nak masak percik....simple2 je, 2 jenis lauk cukup la, ank bujang dh request mi goreng ...

norey said...

pagi²..baca nampak serawa durian....wahhh...teringin pulak..hehehe

Norhayati Mohd Isa said...

Rajin dana masak..
Akak sahur tadi..
Masak telur kicap.. bening bayam dam sambal kentang goreng..

NanyFadhly said...

Nany so far bangun sahur panaskan lauk pauk berbuka ajer. Tapi kan, bebudak ni , kalau gorengkan telur, buat telur dadar or scramble egg. Laju and habis nasi derang makan. Kalau tak..macam boleh tidur ajer tengok derang suap masuk nasi dalam mulut. HAHAHAH! Selamat berpuasa Dana dan family. Semoga diberi kesempatan untuk melakukan amal ibadah sebaik mnungkin.

norhidana miswan said...

k Aryan Azra- 1st day kak, lps tu perhangat or msk yg simple2 je

Dieyana- percik...sedap tuh... peberet akak tu

k Norey- apa lg kak, ptg ni buat lah plk

k Norhayati- tak rajin kak, tgk apa yg ada... or ikut mood hehehhe

k Nany- kalau ada lauk lbh mmg perangat je, kalu takde baru la msk simple2 je..

Kakzakie Purvit said...

Selamat menjalani ibadah di bulan ramadhan buat Dana & kelaurga

Nora Karim said...

Alamak... sedapnya serawa durian.. lama dah tak makan..

hainom OKje said...

Semlm hakak masak kari daging, sayur buncis telur, sambal lebih smlm ada lagi dgn ikan goreng.
Hari ni....entahlah Dana! Mcm dah habis idea pulak weyh