teman2....

Wednesday, May 31, 2017

kongsi menu #2 ramadhan 2017

as salam semua kwn2,

kejap btl dh msk  5 Ramadhan yek, aku tak la rasa sgt sbb hari ke dua tu dh ABC aduhla....

Bila pose2 nih, mmg aktiviti jln2 takde sgt lah... siang keje balik dh ptg, mlm pg terawih lak...  ujung minggu jelah nk jln kan... baju raya jln2 aiyan pun tak cari lg nih... nnti lah tunggu papa gaji heheheh

Nk share ngn korang hidangan berbuka di Ramadhan ke 3 dan ke 4

ptg tu msk tomyam campur mkn ngn nasi, grg karipap sadin ngn buah mangga...
sahur tu tomyam lg cuma tambah tlr ddr 

ptg smlm nyer menu buka... ns grg bodo.... pastu edy ada beli murtabak daging...
yg simple2 je menu kami

menu sahur pg td, ayam msk kicap ngn tumis toge... nugget utk aiyan

16 comments:

Mrs Fuzy sweetsourleyra said...

Alhamdulillah..walau masak simple pun dh sedap dan yg pasti mengenyangkan kan..

Kakcik Nur said...

Eloklah bersederhana...mengisafi mereka yang serba serbi tiada, kan? :)

Warisan Petani said...

Bersederhana itu lebih berkat.
Elakkan pembaziran makanan, itu amalan syaitan.

nayfatimah rasyid said...

yang penting sedap ;)

norhidana miswan said...

Mrs Fuzy- btl kak, msk mcm2 kang tak abis pulak

Kakcik Nur- btl kakcik, lgpun msk banyak2 yg mkn ber2 je... aiyan mkn banyak mana lah

en WP- betul tu wak WP

Nayfatimah- alhamdulillah, msk sndiri klu tak sdp pun bt2 sedap je

NanyFadhly said...

Simple ajer Dana masak. Bagus juga macam ni. Buka puasa pun bukan boleh masuk banyak dalam tangki ni kan. Paling penting tade pembaziran. :)

Diana Rashid said...

makan macam ni lebih sihat..kalau ada banyak nanti terlebih makan pulak.kan??

Azian Elias said...

sedih ni tau.. dari sejak puasa sampai laa, tak puasa2 lagi.. huu..huu..

aryan azra said...

yang simple2 tu yang sedapnya dana

norey said...

tgk nasi goreng tu pun terliur dana...time² cam ni...hahahahha

Husna Rahman said...

alhamdulillah simple2 tape yang penting kenyang dan tak membazir.

aizamia 3 said...

Sahur.. memang sentiasa kena ada nugget. Itu je yang membuka selera anak2.

lieyalatif said...

buka tak kisah sgt kan dana sbb dah lapo...letak ape jek mesti abis....tapi pada aku menu2 ko ni dah okey sgt2....ari2 dok beriya gulai bagai pun boring gak....

Nora Karim said...

Simple-simple macam ni sedap jugakan. Saya kalau gulai-gulai tak berapa minat sangat. Tapi sambal-sambal memang favorite.

Cik Rose said...

Simple macam ni yang sedap. Asalkan habis makannya. Kadang sedih bila masak meriah-meriah, tapi tak habis..

hainom OKje said...

Hakak pun masak simple simple gak Dana...Sahur kami tak makan nasi, anak dia nak koko crunch, bapaknya apa yg ada. Mmg senang sangatlah ai hihi...