teman2....

Monday, May 8, 2017

Rombongan cik Nor dan wak Wan ke Raub

as salam semua kwn2,

Salam isnin penuh indah, indahla wei arini edy antar pg keje, balik pun nnti dia ambik jgk kui3

Sabtu baru nih, majlis walimah maktek belah laki di Felda Tersang, Raub Pahang

Abah dh tempah bas siap2, Beria2 cari sedara yg nk ikut sekali sbb bas tu boleh muat sampai 45 orang. Sepupu aku yg carikan bas ni, mmg bas baru n cun lah.... harga sewa pun cun jgk tp kata kwn2 berbaloi dari naik kereta dr johor ke raub.

Mereka bertolak kul 12.00 tgh mlm Jumaat mlm sabtu tuh, alhamdulillah sampai homestay kt raub kul 9.00 pg, kami lak bertolak dr kl kul 9 lebih sampai dlm kul 11 kt raub.

Lps rehat2 mandi2 sume dlm kul 12 lebih baru gerak ke umah pengantin, lps dh gambar2 mkn2 dlm kul 1.30 ptg mereka pun grk balik ke johor, sbb jln kt plus yg agak jem dlm kul 11 mlm jgk mereka sampai johor.


ni bas yg bwk mereka, mmg jdt sgt hehehehhe... 
nsb la homestay ni luas.... boleh muat semua 35 orang n selesa la nk tdo ke nk baring2 ke


pakcik aku yg lepak kt luar... sambil amik angin pagi

mcm2 gaya.... dh tambah sorang lg menantu mak abah

kami... tp sbb belakang tu lighting kuat kami nyer gambo jd blur

gambar pantin baru ngn pantin lama, nyai ngn atuk... couple ter sweet

pantin baru ngn pantin lama skit, mak ngn abah couple malu2 

gambar separuh rombongan sbb ramai yg lelaki2 pakcik2 aku dok tunggu kt luar
maktek ngn adik bongsu aku, dia ni mmg tak tau terlebih vitamin apa sampai tinggi gini

maktek ngn adik no 4, kwn gaduh nih selalu org tertukar yg tinggi tu kakak, si maktek lak adik

kami... insyallah moga pasni makngah pulak di pertemukan jodoh
rombongan kami... ramai kan sesekali sampai ke raub

makcik2 pakcik, kwn2 abah pun join sekali

pantin yg sama tinggi sama katek hehehhehe



p.s:  mula dh rasa sunyi lak umah aku bila maktek takde nih, aiyan pun asik tanya maktek mana.... kalau dh pindah betul nnti lg lah sunyi kami

12 comments:

aryan azra said...

best buat rombongan macam tu ramai2 kan, mesti meriah.

cantik la baju mak tek tu, sweet je

Wa said...

Alhamdulillah...seronok kan bila dah berkumpul ramai-ramai...cool je pengantin lelaki tu huhu

tiga lalat said...

sonoknyer sambil ngantar pantin naik bas dok homestay sambil berkumpul satu famili., ;p

norhidana miswan said...

k Aryan Azra- meriah kak, riuh ngn bdk2 ngn makcik2 hhhehehe... baju tu dia beli siap kak

ladyWA- heheheh pantin laki tu mmg cool gitu je, tp nmpak rajin cuci periuk belanga masa majlis kt belah perempuan aritu

3 Lalat- bkn 1 family banyak family dlm tu wak hehehhe...

Inani Hazwani said...

Meriahhh! Kampung Nani ni kak Dana. Hehee. Moga bahagia hingga ke syurga ;)

Mrs Fuzy sweetsourleyra said...

bestnyer dgn bas mcm rombongan cik Kiah pulak..mesti meriah dlm bas tu kan...

norey said...

bestnya...g kije ada org amik dan hantarkan...hehehehe
semoga mak tek dan pasangan bahagia sehingga Jannah..
terima seorang lagi ahli baru dalam family....

Rombongan dari Johor...kena la nampak JDT...heehhee
yg penting alhamdulillah semuanya selamat..

norhidana miswan said...

Inani- bestnya kalau nani ada blh jumpa borak2 kan...

Mrs Fuzy- mmg meriah kak, mcm2 gaya paham2 jelah rombongan cik kiah

k Norey- best apa nya kak, dana biasa pg balik sendiri lg senang...
itulah, nsb dpt bas baru ok lah selesa yg dlm tuh

hainom OKje said...

Cantik Mak Tek.... Baju cantek, mekap cantik, pelamin cantik pendik kata mmg semua cantiklah.....
Kalau dah jauh jauh cenggini mmg elok sangat sewa bas. Senang sekali harung sekali menghantar. Makanan dia sedap tak Dana? Kalau pergi tempat orang, seronokkan bila dapat rasa masakan diaorang.

Maktek nangis tak masa korang balik tu

Norhayati Mohd Isa said...

Ohhh mak tek ni kecil molek dalam keluarga ye Dana..
Cantik lah mak tek..
Selamat pengantin baru buat mak tek..

Best buat rombongan pengantin gi ramai-ramai naik bas..
Teringat akak dulu2 menghantar sepupu kawin naik bas.
Bila sesat satu bas sesat hahahhaha..

norhidana miswan said...

k Hainom- kembang la montot pantin melambung2 kene puji, itulah naik bas je senang yek kak nommm ... makanan dia sdp alhamdulillah,

k Norhayati- aah kak, dia paling kecik molek paling cerewet nih...
itulah nsb zmn skrg ada waze idok lah sampai sesat heheheh...

Mimi Azirah said...

Wah seronoknya...meriah