teman2....

Wednesday, May 3, 2017

WW kembalikan nostalgia

as salam semua kwn2,

Salam rabu ye kwn2.... 

Nnti aku kongsi cite kenduri kawin maktek yek, kite cite skit2... 
Kami saja bt gaya lama2, gaya yg skrg dh rare


tlr rebus bungkus tisu... ni zaman aku kecik2 mmg pemes lah

bdk2 generasi Y msti pelik nengok nih

dodol dlm bungkusan kecik2 utk tetamu....
dodol buatan abah tau

13 comments:

Mrs Fuzy sweetsourleyra said...

Waalaikummussalam...skrg ni rare la yg org suka tengok kan dan yg penting menjimatkan kos..lagipun buat mahal pun bukan org simpan kot

aryan azra said...

memang nostalgia sangat tu dana, akak kecik2 dulu pun pernah gulung telur dalam tisu macam tu masa kenduri, best sangat tuh buat ramai2

norhidana miswan said...

Mrs Fuzy- betul tu kak, boh bekas lawo2 pun kang di buang jgk kan,..

k Aryan Azra- betul2... itu lah jajan dana masa kecik2 dulu kak, itu psl bolat mcm tlr

Kakcik Nur said...

Alhamdulllah semuanya berjalan lancar, kan?

Sederhana itu lebih baik dari membazir. :)

Mar Mansor said...

memang rare..bungkus tisu..lagi rare kalo telur pindang..sedapnya..
JanjiKita

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi zaman bungkus tisu masa mak uda akak kahwin Dana..
Zaman kakak akak kahwin dah guna yg kertas kilat-kilat tu..

Memang rare sungguh yg bungkus tisu tu :)

Mommy Cici said...

zaman kita kecik kita pernah tengok yang bungkus dalam kertas kilat kilat tu. taktahu apa namanya. takpun untuk kids selalu dorang bagi dlm kotak kecik, ada gegula.

NanyFadhly said...

Yang bungkus telur ngan tisu tuh memang mengimbau kenangan sangat kan? Dulu masa kecik2, kat kampung bungkus ajer telur ngan tisu macam tuh. Throwback sangat entry kali ni. :)

Mellya Musa said...

wah bungkus tisu! heheh rasa masa sy kecik2 kat kampung penah kot.
salam kenal sis, done follow sini
mellyacrayola.blogspot.my

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- alhamdulillah kakcik...

Mar- btl tu, tlr pindang takde yg rajin nk cari bahan2 rebusnya

k Norhayati- ye ye plastik kilat2 tu, rare jgk tuh...

Mommycici- hehehe awak tu nmpak sgt mude belia lg, zmn akak kecik2 mmg gini lah rupenya

NanyFAdhly- heheheh itulah mmg mengimbau betul, klu jmpa yg plstik kilat2 tu cun jgk

Mellya- mmg saja nk imbas jaman dulu2 nih

Azian Elias said...

Mana ada lagi orang buat cam ni Dana.
memang rare.

LYAfrina said...

Mmg legend la... Rindu zaman ni..

hainom OKje said...

Mmg nostalgia sanagt tu Dana. Telur bungkus ngan tisu. Zaman ni mana ada lagi?