teman2....

Tuesday, September 27, 2016

Terpaksa makan nasi

as salam semua kwn2,

salam selasa yg panas, ekon tarak.... 

Ni jelah bende bosan kalu time2 tgh semangat bt keje... takde ekon

Aku kan pnh share ngn korang yg aku nk kurangkan mkn nasi.... 
Bkn la kata nk diet atkin mcm dulu2, ke nk diet mkn syr2 je tp cube nk kurangkan lah mkn nasi tuh... 

Itulah penyebab bdn naik wei, aku lah kalu org lain aku tgk takde hal

Tp kan, aritu masa balik kg kan mak aku ada bekalkan serunding kelapa.... 
Benda2 gitu yg mmg all time feveret aku mana lah blh nk di biarkan je.... jd, 
terpaksalah aku mkn nasi

Kalu tak makan kang berkulat lak serunding kelapa mak aku tuh... sian kan
Udahla bende tuh sedap, ssh nk jumpa org jual kt mana2... 


Ahad aritu siap bt ayam masak kicap, suh edy belikan mee grg pastu mkn ngn serunding aduh layan betul

p/s: Cuba positifkan diri, nk kurangkan cpt sentap..... dulu2 aku ok je hati kering

10 comments:

Kakzakie Purvit said...

Dah jadi macam makan nasi ambeng kan Dana:)
Memanglah sedap. Cuma kurang sambal gorengnya aje.

LYAfrina said...

olor... lya pom pnh berniat nk krgkan mkn nasi..
tp bila fikir2.. mkn je lah..cuma sesekali kna kontrol.. skali mkn jgn over lak... hehe

Kamsiah Yusoff said...

akak suka ratah serunding mcm tu ja..ngap ngap tau2 habis sebekas..

Warisan Petani said...

Dh jadi nasi ambeng tu.
WP kalau Xjumpa nasik sehari, maunya pengsan.

MisDiarios said...

laparnyaaa T_T

aryan azra said...

Akk x boleh tak mkn nasik nti gigil hihihi...sesekali kena mkn juga nasi tu dana

Qhaifa Nur said...

Bestnya serunding buat sendiri ya dana..
Lain sikit tekak ni kalau x jumpa nasi dana..

Siqah Hussin said...

Siqah tanpa nasi.. aduhai.. tak boleh tahan.. huhu

hainom OKje said...

Haha....fefeeling nasi ambenglah ni ek. Samalah Dana hakak pun tgh nak kurangkdn masak nasi. Mcm tak boleh jadi jer, badan naik bagai dipam pam weyh.

hainom OKje said...

Haha....fefeeling nasi ambenglah ni ek. Samalah Dana hakak pun tgh nak kurangkdn masak nasi. Mcm tak boleh jadi jer, badan naik bagai dipam pam weyh.