teman2....

Friday, September 9, 2016

mak tiri ke aku ni hehehhe

as salam semua kwn2...

salam jumaat semua...

Arini opis dh mule sunyi, ramai dh yg cuti.... lps rehat nnti compom lagi ramai yg balik kg...
kwn2 yg menghala ke pantai timur mmg awal2 dh balik.... compom jem nye almaklum cuti sekolah ngn cuti raya haji plus cuti hari malaysia...

Aku... baju pun belum kemas hehehe...
mogok ek kt edy sbb kene gerak lwt hahahha...

Melalut psl lain lak... bdk2 kt opis nih selalu panggil aku `mak tiri` sbb aku nih garang skit hehhehehhe

Tp aku tak marah kih3 sbb kadang2 mmg aku agak garang ngn bdk2 opis nih terutama yg muda2 yg lg tua dr aku, compom aku hormat nye... tp depa pun tkt jgk kadang kt aku...

Mana yg ptt di tegur mmg aku selalu tgr, pastu aku kn 5S jaga bahagian pantry mmg sapa2 mkn tak kemas, kerusi pas mkn tak susun kene bebel
sbb tu depa kata aku mak tiri, mak tiri versi baik tau
hahahhaha...

aku gelak je baca... tp aku mak tiri baik heheheh

17 comments:

Ahmad Hasif said...

selamat hari raya.. hati2 balik kg ye..

Kakzakie Purvit said...

Mak tiri yg dihormati tak sama dgn mak tiri yg digeruni dan dibenci.

Amy Hilmirda Daud said...

Selamat Hari Raya aidiladha Dana.
Mak tiri yang ni walaupun garang tapi dia baik hati .. :)

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi..
Sama lah dengan akak..
Depa pun kat opis panggil akak mak tiri juga..
Sama juga dengan boss akak..
Panggil akak mak tiri..
Tapi boss akak kata..
Mak tiri ke kakak tiri ke..
Tapi hati dia baik hahhaha..
Boss nak cover line lah tu..

Selamat hari raya aidil adha dana..
Hati2 di jalan raya :)
Sama lah dgn akak tak kemas baju lagi..
En suami dah kata semalam..
Balik lepas subuh takut jem..

Warisan Petani said...

Ada ramai mak tiri rupanya.
Tapi mak tiri sekarang tak macam mak sibawang merah.

ros_reeza said...

Yang penting mak tiri versi cute lagi. Hikhik

Sue Bee said...

Mak tiri yang cute :)

Diarios said...

alooo cutenyaa

Mila@Rimbun said...

salam aidiladha... moga berbahagia selalu

Bangchik and Kakdah said...

Saya tak ada mak tiri, jadi tak boleh nak teka garang mak tiri macam mana.. hehe.. Biasa la garang2 ni, janji biar bertempat.

raihanah said...

sekarang ramai juga mak tiri yang baik. selamat hari raya aidiladha puan

Inani Hazwani said...

Hahaha. Mak tiri cantik manis ni. Salam Aidiladha kak Dana :)

NEKCIK said...

Mak tiri nekcik baik tau Dana..tak penah marah anak tiri dia ni...sayaang lagi adaa..ha..ha..

NEKCIK said...

Mak tiri nekcik baik tau Dana..tak penah marah anak tiri dia ni...sayaang lagi adaa..ha..ha..

aryan azra said...

Mak tiri versi comel ni dana, marah2 sayang...

hainom OKje said...

Ko pun cuti lama jugak ek Dana.....ingatkan mak sorang yg cuti lama
Hihi.... sok dah ada menantu jangan jadi mak mertua tiri pulak ek, kang di benci menantu pulak kang hihi..... Kesian bini Ayyan

Siqah Hussin said...

Hahahah. Mak tiri macam akak takpe.. walaupun garang sikit tapi baik hati. Garang sebab sayang dan nak mengajar kan :)