teman2....

Tuesday, September 6, 2016

kelonsong gandum ala Dana


as salam semua kwn2,

salam selasa korang.... sejak ada sorang blogger diva tuh cite psl menu nih, terus jd ikutan bt kwn2 blogger.... ramai jgk yg dh menerai... 

aku pun tak terkecuali lah... walaupun bt lempeng, sapa ada heran kan... heheheh 
Cuma nama dia bila dh di glamerkan oleh Kak Hainom jd mcm spesel gitu

Sabtu tuh jd menu bfast, sbb pewarna takde, pakai lah pewarna ijau yg perasa pandan tp tak sedap lak bila boh perasa pandan tuh.... 
kwn2 lain dh ada yg try belum hehehhe

ni lah gerangan nya... kelonsong gandum ngn serawa durian...
Boh dlm talam sbb nk elakkan semut hurung

p/s: tensen ngn bibir aku yg sensitif nih, asik merekah2 n pecah berdarah pedih gile... nk kata kurang minum air berliter2 dh minum sehari....  huhuhu

16 comments:

Mas said...

SEDAP NIH!

emy pokden said...

sedapnye..
lebih2 cecah serawa tu nah..
nyum2...

Kakzakie Purvit said...

Kalau kakak panggil lempeng aje Dana
Gulung-gulung ke lipat-lipat tetap panggil lempeng
Cecah dgn sambal tumis atau gula durian memang sedap.

norhidana miswan said...

Mas- heheheh sedap apa2 yg ada durian mmg sedap

Emy- itulah mi, udh antu durian, apa2 yg antu durian pun sedap... skrg dok gila sambal tempoyak hogan

k Zakie- hehehe nama komersial kak... ni kak nom nyer pasal lah ni

Warisan Petani said...

Lempeng ni nak cari kt kedai susah jumpa.
Kalau nak makan kena buat sendiri.

Kt Jb ada satu warung jual pelbagai lempeng.
Dekat2 dengan New York Hotel.

cheq da said...

Cicah pe tu dana..ni cicah gula pun sodap

Amy Hilmirda Daud said...

nampak sedap tu Dana.
Dana pakai lipstik baru ke?

norhidana miswan said...

en WP- betul tuh, mmg kene bt sndiri ni saja ngegada bt color gtu selalu lempeng bodo cicah sambal bilis pun dh sedap

k Cheqda- cicah serawa durian kak...

k Amy- heheh... tak jgk lipstik biasa pakai je kak... cume pakai sekali lip gloss VJ

Qhaifa Nur said...

Sedapnya dana cicah dgn kuah durian, fev ni...
Aduh bab bibir pecah ni, sakitnya dana..alah lipstik kot

ZULHILMI TEMPOYAK said...

cicah dgn durian lakkk.. perghhh

Mommy Cici said...

ohh ingatkan apa kelongsong , rupanya lempeng hehee. tapi kan kak, tetiba teringat kuih ketayap pulak. adoi sedapnyaaa.

bibir pecah? akak dah try letak vaseline? seksa oi kalau bibir pedih ni

raihanah said...

macam lempeng ya?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pandai akak buat. Nampak sedap.

Jobdirumah Buat Duit said...

Sedapnya. Pekena dengan kuah dia tu memang naik rasanya.

nurbijen said...

Tak pernah lagi makan lempeng cicah serawa durian...
Boleh try ni...

Owh, jadi perasa pandan tu tak ngam eh dgn rasa lempeng?

hainom OKje said...

Kikiki.....senangkan Dana makannya kalau dikelongsongkan cenggitu. Terus ngap sebatang sebatang masuk mulut hihi.....
Lama tak buat serawa durian Dana...kemecerlah pulak ni