teman2....

Tuesday, September 20, 2016

aiyan n roti telur


as salam semua kwn2,

salam selasa..... 

Maaf kwn2 seminggu hilang tanpa berita hehehe... 
paham2 jelah aku kalu cuti mmg blog ni pun cuti jgk lah, lg2 lah kt kampung line spt siput vavi mmg takde masa nk jenguk or n bt ntry

Kisah raya haji takde gambo, lupe wei nk ngambil gambo juadah pagi raya abis dh tau melantak je kui3
Jd layan jelah gambo yg mana ada ye kwn2... 

Peristiwa nih jd ari sabtu lps, time mkn roti tlr ptg2 pas majlis tunang maktek... kami pg ber3 je lah

Aiyan oder roti tlr ngn milo ais, papa pulak roti kosong
Roti kosong papa dh abis jd dia nk ngecek la aiyan punya roti telur... 

Dialog nya gini:

Papa: papa nk roti tlr sikit boleh?
Aiyan: papa punya kan dh abis, ini aiyan punya roti lur...
 (sambil tarik pinggan dekat ngn muke dia)
Papa: takpe, nnti sapa nk bayar?
Aiyan: papa lah bayar, tu kan ada duit papa (sambil tgn duk tunjuk poket seluar papa)
hehehehe... aku cuma mampu gelak je lah 

Skrg sejak dia dh sekolah ni, bila dia ckp bahasa pun dh panjang skit, dh tersusun... sampai kadang kami tak sangka dia blh ckp gitu hehehe... 

aiyan ngn roti tlr feveretnya... tgk tgn tuh ngn mulut comot tuh

bersungguh2 kan mkn.... tak tau naper minat beno ngn roti tlr nih

p/s: spoil betul sandal yg biasa pakai pi opis tertinggal kt kampung... aduhla

15 comments:

raihanah said...

sama macam anak saya, suka roti telur

Kakzakie Purvit said...

Dah makin besar dah dia ni Dana
Semakin pandailah kan Aiyan kan..

emy pokden said...

kejap je aiyan beso nah...
dh makin pandai bercakap n susun ayat
darin still lagi ke laut dalam...hehehe

aiyan leh lepak mamak dah ngan darin ni..
dua2 antor roti canai..tp darin makan roti kosong je..tp milo ais mmg wajib..

jom soping sandal baru..
dah lama tak soping sama kan

Qhaifa Nur said...

Pandai dah dana aiyan susun ayat...bijaklah
Sedihnya sandal fev tertinggal...

norhidana miswan said...

k Raihanah- bdk2 mmg suke roti tlr kan

k Zakie- alhamdulillah kak... makin becok

Emy- itulah tp dh 5thn mmg ptt pun mi, darin kecik lg... jap2 lg laju lah dia bebel...
buleh2 tunggu dh gaji nnti kih3

k Qhaifa Nur- itulah kak... kadang tak terpikir ayat tuh kuar dr mlt dia

Siqah Hussin said...

Sedapnya roti telur. Itu yang tak nak berkongsi. Hehe.

Azian Elias said...

Mudah2an dia semakin mandiri nanti kan Dana.
INSYALLAH..

Amy Hilmirda Daud said...

makin besar makin handsome, Dana :)

Mommy Cici said...

anak anak kita pun prefer roti telur. sebab lembut agaknya compare dengan roti canai.

ala comel je, dah jadi kawan borak mama papa dah ye.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam...nampak berselera Aiyan mkn roti telor tu yer..sampai ayah nak kongsi pon xkasi..hehe

Warisan Petani said...

Wkmsalam.
Singgah.
Macam roti telur mamak aje.

Norhayati Mohd Isa said...

Dah bijak ayyan tu dana..
Boleh berfikir sapa yg nak bayar hahaha..

norhidana miswan said...

Siqah- dr dulu mmg itu pilihan dia

k Azian- insyallah kak

k Amy- tq kak, entah mana ensem nye dia tu kak

Mommy cici- agaknya bile boh tlr rasa lg sedap kot kan...

Azatie- mmg peberet dia klu mkn kt mana2

WP- mmg kt mamak tuh

k Norhayati- hehehe alhamdulillah kak

hainom OKje said...

Anak yg sulung masa baye Ayyan pun dia suka sangat roti telur Dana ....
Hihi...bila sawan kedekut dia sampai mmg tak boleh nak kata apalah ye...

hainom OKje said...

Anak yg sulung masa baye Ayyan pun dia suka sangat roti telur Dana ....
Hihi...bila sawan kedekut dia sampai mmg tak boleh nak kata apalah ye...