teman2....

Thursday, February 12, 2015

photo diary #1 februari

as salam sume kwn2,

selamat hari batik arini ye kwn2, utk yg kt umah tu selamat hari khamis... arini mcm biasalah still agak bz jgk dengan urusan bos yg takde minggu nih n minggu depan.

ok lah takmo bebel panjang jom layan photo diary kali ini....

sebelum pg keje papa bwk pusing ngn moto, klu papa keje ujung minggu... pg bfast or beli sapan dkt2 umah

suke tgk 2 beranak nih... ni pi bfast luar tiap pg ahad hehehe


dpt jgk bt kepek ngaku minggu lps, tp bt skit je 1kg lebih je... itu pun dh mls sgt

aku panggil jelatah atau rojak pencuk (bahawa jawa)... ratah gitu je pun sdp

mak tek oustation ke kedah, dia belikan baju spiderman siap ada lampu... dpt2 trs pakai

gambar fresh... pg td punye cite.... kurang asem punya burung... subuh2 dh melepas kt kete aku


p/s: jumaat nih mil n adik2 ipar nk dtg umah apa lah aku nk msk utk depa ni

9 comments:

lieyalatif said...

wahh meriah le umah ko jumaat ni dana..kene serbu..haa menu speciality ko jgn lupa tau...ayam bakar mayo tu wajib ade heheheeh...

aiyoo setepek pic taik ekekekeke...wey kalo lambat cuci nanti keras..lagi payah nak sental...

laa baju tu ade lampu...aku ingat aiyan pegang mainan ade lampu...heheheheh

rajok pencuk? aku tak laa dana... mcm tak penah mkn jek wey....

kepek ngaku ni time cny mmg musim laaaa...aku penah buat sekali jek...tak rajin nak kopek laaa...tapi mmg sedap...

aiyan ni mcm dayyan laa dana..anak bapak...ape2 semua ngan apaknye..dgn aku mane heran nak jalan pegang tangan bagai huhuhu

Kakzakie said...

Kakak sejak musim arrow-head ni dah dua kali buat kerepek juga Dana. Masuk bekas bawa office. Tapi kakak makan banyak jadi kembung pulak.

Nama pun budak Dana dpt baju baru siap ada lampu lagi mana tak suka:)

wahida said...

best lah baju aiyan...mesti dia suka sgt pakai baju tu...

norhidana miswan said...

Lieya- hahahha ko tuh duk area tak kampung sgt lieya tu tak kenal rojak pencuk heheh... dia mmg anak bapak... senng keje aku kalu papa dia ada

k Zakie- dana mls nk bt sebenornyer kak, suke rasa dia yg manis2 gitu...

k Wahida- mmg pun, tp aku yg serabut sbb lampu tu asik nyala2 je

Nafira usof said...

Salam Kak Dana.
Lamanye x singgah sini.
kemahen malas lagi sejak 2 menjak nih. hehehe.

sonok tengok gambar 2 beranak naik motor tuh. nampak happy sangat2 dorang kan~ rasa nak tumpang sekaki jer ronda2.

kopok ngaku!! bestnye.. haitu teringin sgt2 nak makan kopok nih. nak buat malas. last2 beli je kat tesco. tapi kureng sedap. ade bau sket. huuhuhuhu.

jelatah tu kalo makan dgn nasi mmg membuka selera kan! masam2 manis jer.

baju ade lampu?? pakai bateri ke lampu tuh? cam berkenan pulak. hahahaha.

gambar last skali mmg kuang hasam punye burung.. bikin mood x baik jer. hahahaha

Qaseh Vee said...

belum pernah try ngaku ni . selalu gak fikir org cina buat apa dgn benda tu ... uhhh , burung beri hadiah di pagi hari tu ... heheheee ... kita yg dah tua pun suka dpt hadiah lagi lah budak kecik kan ... masak je ayam semur dana ... saja je mengusik ... heeee

cheq da said...

Byk cerita...seronok dikongsi...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah seronok jalan-jalan naik moto.. :-)

hainom OKje said...

Bawak naik motor sebelum pergi kerja tu mmg standard org ada anak Dana, dari zaman dulu lagi hihi...

Tak terbuat kopok Ngaku tu sedap ke, rssa apa yeh Dana buah Ngaku ni? Jelatah tu faveret pak Jilap cuma bini jer mls nak buat hihi

Hoho...dah shopping lauk basah ke belum dah katanya mil nak datang?