teman2....

Tuesday, February 17, 2015

kerja part time ku

as salam sume kwn2,

selamat hari selasa.... ada yg dh bercuti?kami balik kerteh insyallah khamis pagi, nsb lah kalu jln jem... nk wat camne dh edy kata nk cuti isnin je... aku ikut je sbb dia yg payah nk dpt cuti utk balik kg.  Nak balik kerteh nih plan mcm2 dh buat hehehhe... aku la yg bt plan edy selalu ikut je

lama dh tak tayang ngn kkorang kan manik yg shawl...

aritu ada kwn aku merangkap regular customer suh jahitkan manik kt shawl nya, selai utk kakaknyer selai lg utk majlis bertunang adik ipar nyer

boleh bt inspirasi nk pakai time raya nnti ke, nk pakai gi kenduri kawin ke kan

simple crumble kt bhg atas

lace bunga 3d bhg depan

ini design penuh nyer

ni shawl utk tunang...

bhg atas kepala ala2 cekak rambut

agak simple takmo sarat2 kang hover lak

gambar sekali ngn baju tunang tp itu bkn aku yg jht... lace kt shawla sama warna ngn baju


p/s: jgn lah jem trk pagi kamis nk bertolak ke kerteh nnti... huhuhu serem teringat2 jem teruk 12jam balik kerteh masa raya pose aritu

10 comments:

aizamia3 said...

Cantik tengok manik2 tu.. ;)
Moga selamat perjalanan pergi dan balik nanti..
Kena sediakan bekalan tambahan kalau macam tu, takut jadi lagi macam dulu..

Cheq Sue said...

Sampai sekarang blm pandai buat crumble... kalau apple crumble dah tahu he he he. Nanti nk try yg ala2 cekak tu pulak... ada dh tudung dok tunggu

adrianna syaz said...

Akak dana..wah cntiknya akk buat manik2 tu...sya nk menjahit pun tak reti ni.huhu..^_^

norhidana miswan said...

k Aizamia- mekasih kak... itulah hrpnyer tak la selama itu

Cheqsue- hehehe crumble jgk yek namanyer kan... alah boleh punya tuh... dana tau akak blh bt

Adrianna- hehehe mekasih dik, yelah tu tka reti... ntah2 lg teror

Ibu Lala said...

Terrornya dana ni. Belajar kat mana buat sume tu. Suke tengok. Kalau jahit kat baju boleh x. Upah kira cam mana?

Ibu Lala said...

Dana akk dah sampai kg. takut jem punya pasal. Ambik cuti advance 2 hari. Demi anak anak ku rela guna cuti yg ciput tu. Bila la company nak tambah cuti. Ada anak kecik setakat cuti ciput x cukup.

Teena Tna said...

Lawanya....jelous tengok orang yang pandai jahit manik ni. Jimat. Kalau hantar kat kedai mahaii.

Saya aritu pergi terengganu almost 12 jam jugaklah dalam kete. Sebab ikut jalan jauh kot. Yeah esok cuti!!! Hee

norhidana miswan said...

Ibu Lala- belajar sndiri kak, upah jht ikut design kak... akak balik kg kt mana? ok lah tu... dana esok baru gerak

Teena- tq dik, alah kamu pun boleh jahit nyer... heheh itulah bile dh jem dr 4 jam jd 12jam...fengsan

Qaseh Vee said...

nampak kemas jahitannya ... saya cuma berani jahit kat tudung sendiri je ... heeee

hainom OKje said...

Berapa banyak baju dan tudung yg berlace dan berbatu yang awak ada agaknya Dana... Mesti banyakkan...maklumlah tokey lace dan tokey manik katanya hihi